reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Kciuki za wizytę ! A mój lekarz sprawdził łożysko serduszko szyjkę i nie wiem nic więcej

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Emka, ważne, że jest ok :)

Aob, Nika kciuki za dziś :)

Ivi, super wieści i fotka!

Ziemniaczku, dobrze, że lepiej, bierz mg, leż dalej i będzie ok!

Iza, ja to w sumie też taka jestem, że nie lubię gadać za bardzo w szpitalu, ale właściwie tylko raz się zdarzyło, że zupełnie nie odzywałam się do współlokatorki (po prostu mi nie pasowała). Chociaż pierwsza chyba nikogo nie zagadywałam, już nawet nie pamiętam... Za to ostatnio jak leżałam, to laska tak mi na nerwy działała i ciągle gadała i gadała, jak dla mnie bzdury totalne, bo co innego na głowie miałam i w ogóle nie miałam ochoty jej słuchać, ani się odzywać, ale to zupełnie inna historia.

Ivi super fotka!!!
Ziemniaczek to lez i wypoczywaj, cieszę sie, ze wszystko dobrze.

Ja juz po... Właściwie to taka szybka kontrolna wizyta była. Lekarz powiedział ze wyniki krwi i moczu w porządku, szyjka ponad 6 cm. Dostałam zwolnienie na kolejny miesiac. Na nastepną wizytę mam zrobic glukozę.
Pytałam o moje drętwienie rąk, ale lekarz powiedział, ze zatrzymje mi sie duzo wody w organizmie i niestety nic nie da sie z tym zrobic. Moge jedynie brać aspargin 3x1.
A powiem Wam, ze to drętwienie rak jest okropne. Rano nie moge nożem ukroic chleba bo nie mam w nich pełnego czucia, a w nocy jak sie przebudze to czasami chce mi sie wyć z bólu. Musze usiąść na łożku albo postać kilkanaście minut, wtedy krew wszędzie zaczyna dochodzić i bol znika.
Ale juz bliżej konca niz dalej, dam radę :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Iza będzie dobrze;)
Ja dwa razy w obu ciążach wylądowałam na patologii;) hihi i miło wspominam;)
W pierwszej przenosiłam i leżałam na sali z jedna która krwawiła na początku i druga co miała skurcze w 30tc. Zazwyczaj od razu była jakaś rozmowa. Nawet po 21 zamawiałyśmy pizze na oddział hehe ;)
W drugiej ciąży trafiłam z zanikaniem tetna u małego w 32 tc na sali codziennie się wymieniały dziewczyny, to przenoszone. Ale nawet z niektórymi tak się miło rozmawiało, że jak szła na wywoływanie (a patologia była na innym piętrze niż porodówka) to pisałyśmy smsy i się dowiadywałysmy co i jak z nią się dzieje i potem jak już urodziła to odwiedzałyśmy;) hehe i nie było problemu nigdy;)

Aob66 nic nie napisałaś. .. pewnie swietowalas rocznicę ale tak czy siak napisz... to że ja nie pisze nie znaczy ze nie sprawdzam co u kogo hehe

Iza byle to jutra, dasz rade infekcje niestety częste a warunkach szpitalnych niestety o to nie trudno. Ale założą ci szew i będziesz dużo spokojniejsza, dziewcxyny juz niewiele nam zostało. Wczoraj przeczytałam ze w warunkach szpitalnych moje dziecko by już miało szanse na przeżycie, mnie to pocieszalalo bardxo i w poprzednie ciąży i teraz. A w końcu i tak dobrniemy do końca.

Gratuluję udanych wizyt i dużych dzieciaczków.
Ja mam wizytę w następną środę taka full opcja :)

Katerineczka dopadł mnie brak sil..

U małej dobrze i w sumie ten gin zawsze dość dokładnie spr ale jak jest dobrze to sie nie rozgaduje.. wiem ze jest oki i że mała ma już 600g.. bardzo ruchliwa była to długo mnie badał..
Niestety wychodzi mi znów zylak "tam" ale póki co jest mały więc nic nie biorę...

Aob66 rozumiem cie ale dobrze ze wszystko u Malutkiej dobrze i jaka juz sporaaaaa, ekstra. Zaraz napisze Ci wiadomość bo mam trochę wizyt niedługo.

Kurcze nie wiedziałam że tam również się mogą żylaki pojawiac, od czego to może być?

reklama
Do góry