reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Firana, gratuluję córeczki :)

Ziemniaczek, kciuki za dziś!

Dużo zależy od sprzętu, u obu moich lekarek, poza pierwszą wizytą, dziecko zawsze wydaje się większe niż z OM, a jak byłam w środę na połówkowym, to idealnie z OM się pokrywało.
Idę dziś do mojej po zwolnienie i popatrzeć, jak mała fika :)

reklama
Cześć dziewczynki :) ja już po połówkowych. Wszystko dobrze jest z dzidziusiem, waży 420 g ale szyjka nie ciekawa tylko 1 cm, nie wiadomo czy doniose lekarz mówi że nic już nie można zrobić

Ziemniaczek da się zrobić i to dużo. Przepisał coś? Lutka 2x, no-spa i magnez po 3x do 38 tygodnia.
No ja bym do szpitala się zgłosiła. Tam kroplówki z magnezu. No i najważniejsze kładziesz sie i wstajesz TYLKO jak musisz! Czyli na siku i do lekarza, ale jak on takie ma nastawienie to juz bym go zmieniła.
Ja przechodziłam przez leżenie i wiem czym to niestety pachnie, ale idzie wytrzymać. Grunt żeby miał Ci kto gotować ;-)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ziemniaczek, Joasia ma rację, leż albo idź do szpitala, no i zmień lekarza, jeśli on tak Cię odesłał do domu :(
U mnie na kwietniówkach też była dziewczyna, która przez kilka tygodni leżała ze skróconą szyjką w szpitalu, dostała sterydy na płuca dla dziecka, wypuścili ją dopiero chyba w 34 tc, jak dziecko osiągnęło już ładną wagę, ciągle luteina i magnez, a ostatecznie urodziła chyba po terminie, jesli dobrze pamiętam albo dosłownie kilka dni przed.

Aob, tak, podejrzałam :) Wszystko ok :)

Ziemniaczek-super ze dzidzius zdrowy i ladnie rosnie ale idz skonsultowac ten stan szyjki z innym lekarzem...moja mama miala krotka jak byla ze mna w ciazy i od 4miesiaca ciazy miala szew zalozony i lezala w szpitalu. Bylo to 26 lat temu i mnie donosila!

Ja dzisiaj mialam szybka wizyte u gina z powodu mojej opryszczki ktora slabo sie goi... dostalam Heviran. Dawka konska ulotka tez pozostawia wiele do zyczenia:-(

reklama
Dziewczyny j byłam dzisiaj na polowkowych. Malutki jest wciąż chłopcem i waży 354 g. Wszystkie narządy w porządku ale serca powiedziała ze nie zbada bo jest za mały :( no i mam mieć wizytę specjalnie w kierunku badania serca z 3 tygodnie. Słuchajcie z czego to może wynikać? Bo sprzęt ma dobry a jednak mówiła ze dokładnie nie da rady zbadać. Uprzedze wasze myśli na pewno nie chodzi jej o zwiększenie ilości wizyt ze względów finansowych, widać było ze sama się zmartwil a ze dziecko jest za małe na dokładne zbadanie serca. Mowi ze jest wszystko dobrze, że mały nie jest za mały a jedynie młodszy wciąż o ten tydzień. Ale czy na pewno tak jest? Zdjęć ładnych nie mam tylko przekrój główki nóżki i chyba brzuszka

Do góry