reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Firana, gratuluję córeczki :)

Ziemniaczek, kciuki za dziś!

Dużo zależy od sprzętu, u obu moich lekarek, poza pierwszą wizytą, dziecko zawsze wydaje się większe niż z OM, a jak byłam w środę na połówkowym, to idealnie z OM się pokrywało.
Idę dziś do mojej po zwolnienie i popatrzeć, jak mała fika :)

reklama
Cześć dziewczynki :) ja już po połówkowych. Wszystko dobrze jest z dzidziusiem, waży 420 g ale szyjka nie ciekawa tylko 1 cm, nie wiadomo czy doniose lekarz mówi że nic już nie można zrobić

Ziemniaczek da się zrobić i to dużo. Przepisał coś? Lutka 2x, no-spa i magnez po 3x do 38 tygodnia.
No ja bym do szpitala się zgłosiła. Tam kroplówki z magnezu. No i najważniejsze kładziesz sie i wstajesz TYLKO jak musisz! Czyli na siku i do lekarza, ale jak on takie ma nastawienie to juz bym go zmieniła.
Ja przechodziłam przez leżenie i wiem czym to niestety pachnie, ale idzie wytrzymać. Grunt żeby miał Ci kto gotować ;-)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ziemniaczek, Joasia ma rację, leż albo idź do szpitala, no i zmień lekarza, jeśli on tak Cię odesłał do domu :(
U mnie na kwietniówkach też była dziewczyna, która przez kilka tygodni leżała ze skróconą szyjką w szpitalu, dostała sterydy na płuca dla dziecka, wypuścili ją dopiero chyba w 34 tc, jak dziecko osiągnęło już ładną wagę, ciągle luteina i magnez, a ostatecznie urodziła chyba po terminie, jesli dobrze pamiętam albo dosłownie kilka dni przed.

Aob, tak, podejrzałam :) Wszystko ok :)

Ziemniaczek-super ze dzidzius zdrowy i ladnie rosnie ale idz skonsultowac ten stan szyjki z innym lekarzem...moja mama miala krotka jak byla ze mna w ciazy i od 4miesiaca ciazy miala szew zalozony i lezala w szpitalu. Bylo to 26 lat temu i mnie donosila!

Ja dzisiaj mialam szybka wizyte u gina z powodu mojej opryszczki ktora slabo sie goi... dostalam Heviran. Dawka konska ulotka tez pozostawia wiele do zyczenia:-(

reklama
Dziewczyny j byłam dzisiaj na polowkowych. Malutki jest wciąż chłopcem i waży 354 g. Wszystkie narządy w porządku ale serca powiedziała ze nie zbada bo jest za mały :( no i mam mieć wizytę specjalnie w kierunku badania serca z 3 tygodnie. Słuchajcie z czego to może wynikać? Bo sprzęt ma dobry a jednak mówiła ze dokładnie nie da rady zbadać. Uprzedze wasze myśli na pewno nie chodzi jej o zwiększenie ilości wizyt ze względów finansowych, widać było ze sama się zmartwil a ze dziecko jest za małe na dokładne zbadanie serca. Mowi ze jest wszystko dobrze, że mały nie jest za mały a jedynie młodszy wciąż o ten tydzień. Ale czy na pewno tak jest? Zdjęć ładnych nie mam tylko przekrój główki nóżki i chyba brzuszka

Do góry