reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

reklama
Lilith nie wiem czy zadowolona, ciesze się ze dziecko żyje bo miałam już naprawdę kiepskie myśli jak nie cxulsm ruchów. A tak to w sumie więcej nic nie wiem. Narządów z wyjątkiem, serca nie sprawdziła. Połowkowe mam mieć 27 czerwca, i to w sumie sama się upomnialam. Nie wiem cxy to nie za późno... crp zbagatelizowala bo podobno w ciąży się nie sprawdza. Chociaż ja czytałam co innego.
Dziękuję wam za troskę jesteście kochane.

Katerineczka to Twoja pierwsza ciaza ? Czy kolejna ? Jesli pierwsza ro masz czas na ruchy...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Katerineczka-to policz w ktorym tygodniu bedziesz? Bo oni chyba licza i tak od ostatniej miesiaczki.
U mnie dzisiaj 17 tydzien5dzien i tez ruchy slabiutkie. Wczesniej czulam smyrania teraz juz i to odczuwalne w mniejszym stopniu. Moze taka nasza uroda. Tez sie balam isc na wizyte w tamtym tygodniu takze wiem co czujesz

Ostatnia edycja:
Mam synka 4 letniego. Także nie pierwsza, z niko wszystko czułam szybko i mocno tsk jak Lilith pisze. Teraz to są ruchy delikatne, gdybym wcześniej nie była w ciąży to był nie wiedziała że to to. W obu ciazach łożysko było na przedniej ścianie.

Lilith to wychodzi ze mój ten tydzień do tylu z wagi tez w porównaniu z twoją Malutka.

To jest moim zdaniem za późno.. 22 to max.. U nas przyjmuje się masz 20+6 w Pl ponoć 21+6. Ktoras pisała kiedyś, że do 20 najłatwiej wady wykryć.
Lozysko na przedniej tez mam i czuje mocno ruchy od skonczonego 16tc. O ile maluch na plecki nie ucieka. Ale też mnie ostrzegali, że ruchy przy tym lozysku czuć słabiej. A jak ilość wód?? W normie?? Waga się nie martw u mnie na 75 centylu czy jakoś tak, trochę wyższa niż reszta.
Ufasz tej lekarce czy ona taka z braku laku? Bo chyba jednak się martwisz..

Lilith-wlasnie ta(u tamtego niemilucha odwolalam wizyte) doktor do ktorej zapisalam sie na polowkowe 3d mowila ze do 20 tygodnia najlepiej zrobic. Jak podala date i powiedzialam ze u mnie bedzie rowny 19 to powiedziala ze to nie szkodzi, tez jest ok.

reklama
Ja nie wnikam w to połówkowe bo można zwariować. Dzwonię i umawiam się tak jak mi kazali. Między 20-23 czyli po 21.06

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Do góry