reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Martwie się cały czas właśnie. Nie wiem czy jej ufam, żadnemu lekarzowi chyba nie ufam mam z nimi w przeszlosci różne przejścia. Z niko swoje przeszłam tzn. Z lekarzami właśnie po jego urodzeniu. Liczę na to Lilith ze skoro mniejszy jest o tydzień to wpasuje się w ten 22 tydzień. Z braku laku nie, to mija druga ciąża która u niej prowadzę i rodze w szpitalu gdzie pracuje, poprzednio naprawdę o mnie zadbała w szpitalu wszystko było przygotowane. Dlatego tak się jej trzymam bo zrobila dla mnie sporo. Wód jest odpowiednia ilość.

reklama
Gratuluję wizyt dziewczyny.
Katerineczka super że wszystko dobrze, dziwne tylko że tak nie sprawdzała.
Ka też mam łożysko na przedniej ścianie i czasem czuje lekko bardzo a np dziś mega wyraźnie. Teraz to jeszcze chyba tak na spokojnie do tych ruchów.

Ja bym nie ryzykowala ale to mówię z własnego przykładu prenatalnych.. Polowkowe to ponoć najważniejsze Badanie bo określa juz stan wszystkich najważniejszych narządów. I lekarzom tez bym tak nie ufala ale każdy robi po swojemu. Jak jest jakieś ryzyko to robilabym do 20tc a tak do 20+6 i ani dnia dłużej. Im się nie spieszy a potem się okazuje, to i owo czy że jest za późno np.na echo serca..

No też mi się wydaje ze się nie spieszy a wręcz po prostu jak przypadnie robią te badania. Wiesz jak to jest Lilith to nie są ich dxieci, to nie oni będą zabiegać o nie każdego dnia.

A echo serca tez można zrobić tylko do jakiegoś określonego czasu żeby wykryć ewentualne nieprawidłowości? Ten temat akurat mnie bardxo interesuje bo są wady które jeszcze można w brzuchu leczyć

received_10208282011201777.jpeg
:biggrin2: a to moja kruszyna z dziś :biggrin2:

Załączniki

• received_10208282011201777.jpeg
    received_10208282011201777.jpeg
    138,7 KB · Wyświetleń: 444
Aob u mnie sie zgadza lista póki co.

Lenam77 mam 25 lat więc nie jestem w podwyzszonej grupie ryzyka i nie dostalam od lekarza skierowania na test z krwi, może nie ma co panikować albo niedbalstwo lekarz.

Katarineczka gratuluję wizyty. Szkoda ze nie dowiedziałaś sie płci. Czytam i myślę że twój lekarz tak jak mój- o wszystko trzeba sie prosić i wszystko z niego wyciągać.

Dzisiaj ide na 18.30 do znajomego ginekologa który jest koorymatorem w szpitalu położniczym, znajoma mi załatwiła, muszę się poradzić co z tymi badaniami prenatalnymi było nie tak i zobaczymy czy nie zmienie lekarza swojego po tej wizycie.

Katerineczka-slodziutkie to Twoje bobo:-) moze to dziewczynka hihihi:-)

Wczoraj u jakiejs dziewczyny na pazdziernikowkach okazalo sie ze nosi dziewczynke a niby mial byc chlopczyk:-) w 13 tygodniu jej powedzieli ze chlopczyk a teraz ze dziewczynka. Ponoc narzady dzidziusia w 13 tygodniu sa bardzo podobne i zarowno meskie jak i zenskie wygladaja jak jajeczka z siusiakiem :-)

Princeseczka no wes :) ja na prenatalnych widziałam siusiaka a ty mi teraz piszesz że to może być pipuszka ?[emoji23] Dobrze że mojemu P powiedzialam że to CHYBA chłopczyk[emoji14]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Iza dobry lekarz wie już w 12 tygodniu co i jak mi tłumaczył bardzo dokładnie ze u chłopca ten siusiaczek jest cały czas w górze a u dziewczynki opada w dół ... i podczas całego badania był w górze i ani raz nie opadł wiec na 99,9 % chłopczyk ..

Z moim 2 synem do końca miała być dziewczynka i wszystko różowe było nakupowane i tak chodził do 6 miesiąca

Do góry