reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Z lozyskiemmiałam na polowkowym wykryte przodujace.. Od razu w 24 wezwanie na kolejny scan czy się przemieszcza. Przodujace, czyli położone na dole, na ujściu szyjki. Normalnie masz na przedniej lub tylnej ścianie na gorze. No i do tego niestety doszło spire ryzyko, że lozysko jest wrosniete.. Najpewniej w bliznę po cc.. No to już Tragedia.. Miałam swojego konsultanta p,US druga lekarke od usg po cc. Co 3-4 tyg.scan dopochwowy i wyliczanie w mm co z lozyskiem i czy wroslo.. Powiedzieli wprost, że mogę stracić cała macice i rozwiązanie w 36tc najlepsze.. Od polowkowego ryzyko ciągłych krwotokow.. Mówili by nie panikować tylko od razu po karetkę bo sama nie dojadę z mezem.. W 34 tc ( wtedy bym już musiała zostać w szpitalu gdyby było źle) okazało się, że nie jest wrosniete a w 36tc ze podniosło się tak, że można zrobić cc. Z tym już nie pamiętam jaki był problem ale był.. Chyba, że o to wrosniecie chodziło..
Nie wiem jakim cudem nie miałam ani jednego krwotoku.. I bardzo bardzo się ciesze..

Sorrki ale jrst za wcześnie by się u siebie doszukiwać przodujacego.. Bo to trzeba mieć cholernego pecha by nawet jak było, to jak u mnie pieron nie chciał się pidniesc regularnie z macica.. Poważny to temat dla mnie i dalej ciężko jakoś mi z myślą co może być teraz..

reklama
Milagros - łożysko przodujące to takie, które nachodzi lub jest bardzo blisko ujścia szyjki macicy. Generalnie wiele łożysk tak się tworzy, ale potem "unosi się" wyżej oddalając się od szyjki. Jeśli się nie uniesie, to jest to mocne wskazanie do cc - chodzi o to, że w momencie rozszerzania się szyjki do porodu łożysko może się odkleić, bo jest umiejscowione w miejscu tej szyjki która się otwiera :) Ale podejrzenie łożyska przodującego na tym etapie to nic strasznego, spokojnie - najczęściej ono się unosi i nie ma problemu. Tyle że trzeba kontrolować. Ja produjące miałam w dwóch ciążach ;) w obu się martwiłam, ale w obu się uniosło i rodziłam normalnie przez sn :)

Właśnie, byłaś ta szczesciara. U mnie się aż tak nie unioslo by była zgoda na cc. No i to cholerne ryzyko wrosniecia.. Wtedy macica była mi obojętna byleby syn był zdrowy..

Za wcześnie na te tematy i niepotrzebne stresy.

Dobrze wiedzieć że takie coś jak łożysko przodujące jest, ale trzeba pamiętać że to zwykle nie powód do nie wiadomo jakiego stresu :) Zawsze pozytywnie ;)

Dzięki dziewczyny, myślę że gdyby chodziło o przodujace to by mi powiedział coś więcej.
Uznam ze jest po prostu z przodu i do polowkowego nie Bede o Tym myśleć :)

Ivi tez o tym pimyslalam. Teraz juz nie stresowac się niczym, szczegolnie ze jesteście po badaniach, dzieci zdrowe i duże juz! Wszystko będzie dobrze byle do przodu.

Myślicie, że to pH 7,2 jest do przyjęcia?
Ktoras ma większe bole? Bo uciążliwe to jest, jakby mi się sikac chciało, macica ciśnie tak i bóle na plecach.

Zwariowalabym[emoji14]wiec puszczę ten komentarz mimo uszu :)

Co trochę "glaskam" pajacyki które kupiłam i rozlewa się po mnie euforia :)

Lilith ja dziś z łóżka się podnieść nie mogę wstaje jakbym miała brzuch 9mc. Kręgosłup nawala. Co do pęcherza ciągle mam takie uczucie a robie po kilka kropli.
Brzuch mnie cały tydzień ciągnął. Powinnam wtedy mieć miesiączkę. Ale póki to nie skurcze to to niweluje

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

reklama
Dziękuję Ci za to.. Bo mnie bardzo uspokoilas.. Jakbym swoje boleści opisywala.. Boje się, że to od odstawienia dupka ale nie chce wracać do niego skoro to może być normalne.. Z nospa nie szaleje, zacznę od jutra brać regularnie i zobaczymy. Te plecy tez są okropne.. A w środę fizjo olalam bo tak mi źle było..
Hmm z tym, ze ja te bole na @ miałam już ponad tydzień temu i to dużo ponad bo cykle 26 dni. Grrr.
Przytargalam lutke dopochwowa na górę i niecwiem co z nią zrobić..

Do góry