reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Gosiu, trzymaj się...

Iza, no szkoda, że nie zrobił Ci usg, ale wystraszyłam się, że coś gorszego...

Milagros, super!:)

Ja też miałam usg przez brzuch i tez mnie boli od jakichś 2 godzin, ale to chyba nie przez badanie, nic mi nie naciskała, sama nie wiem. Nigdy wcześniej mi się to chyba nie zdarzyło.
Moja dzidzia ciut mniejsza od maleństwa Milagros, bo 3,13cm i wg usg to 10t3d.
Lekarka bardzo miła, no ale nie wiem, czy przez całą ciążę będę chodzić do niej. Chcę na pewno, żeby ta, do której chodzę prywatnie, prowadziła mi ciążę. Myslałam, że wyniki sobie porobię na NFZ i zaoszczędzę. A wyników mi nie dadzą, bo idą z analityki do lekarza i wpisywane są do karty ciąży. Nie pokażę przecież w szpitalu 2 kart, ani mojej gince nie będę pokazywała tej drugiej karty, żeby sobie przepisywała...
Poza tym ta, u której dziś byłam, mówi, że na nfz jednorazowo może wypisać mi tylko 3 badania, też tak macie?? Na razie mam mocz, kiłę i glukozę na czczo. Toxo zrobiłam wcześniej prywatnie. Resztę powiedziała, że będziemy sukcesywnie robić. No i nie przepisała mi luteiny ze zniżką tylko na 100%, czyli dalej prawie 60 zł za opakowanie, podobno plamienia nie są wskazaniem i musiałabym mieć zrobiony poziom hormonów, żeby mogła mi wypisać z refundacją...
Zrobię te badania i zobaczę, czy nie będą robić problemu ze skopiowaniem ich.

reklama
Milagros miałaś badanie ginekologiczne? Jak tak to myślę, że to plamienie jest normalne. Na początku pomyślałam, że przez usg brzuszne Ufff.
Urocza dzidzia! A nie kichalas? Lekarz może trochę 'poszturchac' co by obudzić. Choć wiesz, po co.. Prenatalne niedługo a serducho bije i maluch slicznie rosnie. Gratuluję!!

Milia a jak powinnaś mieć z om i z wcześniejszego usg? Wydaje mi się, że zwwyzyla tydzień prawdę powiedziawszy. Pewnie z prywatnego się też dowiesz ale obstawialabym 9+4/5
Szkoda, że z wynikami tak wyszło ale skoro zła nie jest to warto mieć dwóch lekarzy i częściej malucha podglądać. Gratuluję również!

Milia ja nie wiem jak to jest bp chodzę tylko i wyłącznie prywatnie.

Dobrze że z dzidzia ok :) u mnie z om 10+3 ;) ale nas dużo w podobnym czasie :D

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Lilith. Tak miałam badanie ginekologiczne, sprawdzała czy szyjka twarda i zamknięta. I tak myślę że przez to, mimo że nic mnie nie bolało, a USG nie było bolesne co bardziej nieprzyjemne bo musiała mocniej docisnąć bo jak delikatnie to dzidzi nie było widać i nie można było serduszka posłuchać, ale widziałam i słyszałam :D cudo :D

U ,mie wg om 10+2, a poprzednie usg miałam dokładnie w 8tc i tyle samo wyszło na badaniu. Wtedy 16 mm było. Ale ta dziś miała słaby bardzo sprzęt, może jej zaniżyło pomiar, a dzidzia jest większa? Za niecałe 2 tygodnie mam prywatną wizytę, to zobaczę.
Chodzić na usg mogę i do 10 lekarzy :D tylko każdy chce wyniki, a nie chcę się kłuć na to samo po kilka razy, bo u mnie zawsze problem z pobraniem - nie widać żyły, krew nie leci albo trafiają w jakiś zrost. Aktualnie od 2 miesięcy mam pobierane tylko z 1 miejsca i na razie daje radę, bo pilnuję, żeby stamtąd brali, wczesniej zawsze byłam kłuta w obie ręce. A jak robiłam glukozę z obciążeniem, to już za pierwszym razem tak mnie pokłuła, że potem musiała w ślady się wbijać, bo chyba 8 różnych wkłuć miałam, tyle, że w złych miejscach :( A wkłuwanie się w ślady boli jak cholera :(

Milia może być tak jak mówisz, inny sprzęt to raz a dwa każdy lekarz zaznacza inaczej więc tym to bym się nie przejmowala ;)

Dokladnie tez o tym pomyślałam. U mnie 8+1 to było 1,72cm i tak dodajesz po 1mm na dzień. Robie tak od pierwszego usg i zgadzało się jak szłam na to następne. To pewnie termin Oki ale malucha inaczej pomierzylo.
Eee to raczej by wychodziło, że Milagros coś zanizyla haha. Ale co gin to może być inaczej.

Dziewczyny po scanie brzusznym tez może boleć, tak twardziej być na brzuchu przez dociskanie, choc u mnie na obu tylko gładko jeździły i było widać.. Brzuch czułam jednak po.

Milagros nie martw się, jutro pewnie przejdzie. Ja się boję takich badań i ciesze się, że tu bez powodu nie ma. Tak jak cytologi się boje..

Fajnie, że dziś takie dobre wiadomości, jeszcze raz gratuluję!

Poronilam sama dzidzie w pecherzyku, mialam ja na papierze, zanioslam do badania, pozniej lekarz mi wrecz wygrzebal endometrium na sile, w ogole bez zadnej delikatnosci.. Wepchnal we mnie te metalowe zimne wzierniki...

O 22 stwierdzili ze bedzie zabieg takze trzymajcie kciuki zebym sie obudzila :p

Nawet nie wiecie jak sie ciesze ze u Was w porzadku! :*

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

O Boże Gosia jak czytam to mi się wlos jeży na głowie, bardzo, bardzo mi przykro ale oby wszystko dobrze się skończyło, bralas w tej ciąży duphaston ?

reklama
Lilith myślę że coś źle zmierzyła, bo dzidzia spała taka skulona ale wcale się tym nie przejmuje, jak dla mnie może się urodzić długie na 47cm ważne żeby zdrowe :)

Do góry