reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarz, USG ...:)

Patkak, no to możesz odetchnąć! Widać jest już coraz lepiej. Może dołączysz juz do nas bo termin masz na listopad :-)

Gosiu aż się to w głowie nie mieści..i na co było to wszystko bidulko.. Na pewno się obudzisz i jutro do domku.
Koniecznie sprawdź ten progesteron. Choć tak myślę, czy to było powodem skoro zatrzymało się serduszko a nie zaczelas plamic etc. Czy jest to powiązane ze sobą??

Milagros, pytałaś o ten ból pepkowy??

Karola superasna!! Co lekarz powiedział??

Ja za swoją stratę do teraz obwiniam giną, który mnie nie trawil i prawil od początku, że Zwariowalam.. Wiem, że to był pech ale jednak.. On mi kazał od 6 tc na infekcje robić dwa razy dziennie irygacje pochwy.. Z tego co się później dowiedziałam, to nie powinnam była.. Za to chodzilam wcześniej przez 3 lata do jego żony..cudowna kobieta ale tylko prywatnie w klinice a z ciążą poszłam do szpitala, mezus tez kaske brał w łapkę..

reklama
Lilith z tego stresu zapomniałam :O pewnie dlatego że dziś mnie nie bolało.

Karola super dzidzia :D

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Dziewczyny gratulacje wizyt :*
Już się sama czytaniem nakrecam i chciałabym swoje zobaczyć ♡
Gosiu już prawie po wszystkim. Odpocznij sobie, pojedź na lody, chociaż myśli i tak będą. Jestem z Tobą
Lilith właśnie ciągle nie nasyceni :/

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny, dziękuję za wszystkie miłe słowa, kochane jesteście.

Gosiu kurcze co za szpital. Ja pierwsza ciąże poronilam i też zabieg bez problemu, tym razem też tak było a dodam że to były 2 różne szpitale w 2 różnych miejscowościach. Współczuję Ci bardzo :-(

Gratuluję wszystkim udanych wizyt, cieszę się razem z Wami i pocichutku zazdroszczę.

Lilith moja oliwka na początku przeżywala te zastrzyki ale teraz w lipcu mina 3 lata odkąd je bierze i jest ok, poprostu stali się to naszym rytuałem wieczornym.
Turner jest wskazaniem do tego hormonu więc u nas nie było problemu aby go dostać, dostaliśmy go też bezterminowo, lekarz za kilka lat zadecyduje kiedy koniec.

Ja wczoraj bardzo źle się czułam, psychicznie i fizycznie.
Ledwo z dziećmi do domu ze szkoły do domu wróciłam.
Niedobrze mi, słaba, ból żołądka, ogólnie bardzo źle się czułam, nie miałam siły dosłownie na nic.
Dziś o 5 rano to samo, teraz póki co lepiej.

Dziś m po pracy jedzie po dziadków, będą u nas gdzieś koło 20 jak nie później.
Dziadki jeszcze w nowym domu nie byli.
Zaoferowali się że w weekend majowy zrobią oliwi Ten dodatkowy pokój, podłogę, ściany i sufit, jutro powierza co trzeba, jutro do sklepu podjedziemy.
Dziś walczę do samego wieczora sama z dziećmi, modlę się aby lepiej się czuć, bo taka słaba jak wczoraj to ciężko zajmować się samej dziećmi.
Dziś w planach worki nadal, kurze, okno w dużym pokoju i na dwór pójdę z dziećmi zacząć sprzątać miejsce dla zwierząt i ogródek, ciekawe czy uda mi się wszystko zrealizować dziś.

Miłego dnia

Dorota Gosia Dzielne z Was kobitki :* Trzymajcie sie i piszcie.
Gosiu ja poronilam pierwsza ciaze i w drugiej od 5 tyg luteina i duphaston wiec bralam chyba do 16 tyg i mam zdrowa Coreczke moze to wina niskiego progesteronu.....koniecznie zbadaj go
Patkap i karola super wiesci gratki :)
Milagros mam ponownie na glukoze wiec zbadam i zobaczymy co teraz wyjdzie pojde w piatek a od dzis wprowadze dietke sobie cukrzycowa lekarz mowi ze u mnie nie zaszkodzi a pomoze bo juz schudlam 10 kilo i lekarz powiedzial ze jak wiecej to mi nie zaszkodzi bo dzidzia ma skad czerpac haha :)

Gosia co to za dietka? :d
narazie nie mialam zadnej diety poprostu brak apetytu jadlowstret wymioty spowodowaly taki spadek a dieta cukrzycowa to jedzenie regularnie malych posilkow i trzeba unikac
Produkty niewskazane w cukrzycy ciążowej
  • cukier, miód, dżemy, słodycze, lody na śmietanie, chałwa
  • tłuste mleko i jego przetwory, śmietana, tłuste żółte sery
  • majonez
  • tłuste mięsa i wędliny
  • pieczywo słodzone
  • owoce suszone: rodzynki, figi, daktyle, banany, śliwki
  • słodkie soki, słodzone napoje
  • kawa naturalna
  • jogurty i serki owocowe
  • musztarda, keczup
chce stosowac ze wzglegu na podwyzszona glukoze:)

Dorota mi chodziło jak cora się czuje ogólnie z ta choroba, czy to przeżywa czy jeszcze nie do końca pojmuje.
Powiedz jak kot??
Samopoczucie masz faktycznie kiepskie ale może jak na podwórko wyjdziecie to się troszkę lepiej poczujesz?? Świeże powietrze i dom to może zdziałać wiele.

Gosiu jak tam?

reklama
Do góry