reklama
My wczoraj zaliczylismy kolejna wizyte Milenka wazy 1250 gram i mierzy jakies 38 cm (od glowki do stop) Serduszko bije super, widac juz jak oddycha. Ja mam dosyc mocna anemie (hemoglobina 8.8) ale poki co bez zastrzykow sprobujemy sie leczyc. Od polowy pazdziernika ide na L4 i to chyba tyle
kasiasysunia
Zaangażowana w BB
cypryda to fajnie, ze z maleństwem ok jeśli chodzi o anemię to mi lekarz przepisał ampułki do picia, niewiem czy pomogły bo w środe mam wizytę i dopiero dostane skierowanie na badania czy wszystko ok, to wtedy napiszę czy się opłaca to brać:-)
kar1986
25.05.2009
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt ja podobno tez mam anemie i dostalam żelazo mam je brać 2razy dziennie a hemoglobinę mam prawie12 nie ukrywam ze nie chce brać tych tabletek bo jak brałam żelazo z Jula w ciąży mialam mega zatwardzenia
slonkoonline
Mama Juleczki
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt ja podobno tez mam anemie i dostalam żelazo mam je brać 2razy dziennie a hemoglobinę mam prawie12 nie ukrywam ze nie chce brać tych tabletek bo jak brałam żelazo z Jula w ciąży mialam mega zatwardzenia
Nie wiem jakie normy uznaje twój lekarz, ale mój na ostatniej wizycie wyjaśnił mi, że mimo że "normalna" norma jest do 12, to dla ciężarnej jest to dobry wynik.
Ja po pierwszej wizycie dostałam receptę (od gin prywatnego) na Tardyferon, na własną rękę zrezygnowałam. Kolejny wynik znów ok wyszedł sam z siebie. Później znów lekko w dół, wiec gin z NFZ kazał diety trochę postosowac i zobaczymy. Szczerze.... Nie bardzo się starałam, a wynik poszedł w górę. Na ostatnią wizytę miałam właśnie 12,1 i stwierdziłam, że właśnie dostane juz tabletki, ale lekarz wyjaśnił mi, że jest Ok. Także może skonsultuj to....
kar1986
25.05.2009
lonko no właśnie czytałam że anemia u cieżarnej zaczyna się jak jest poniżej 11 ja nie brałam żadnych witamin bo wyniki miałam dobre więc ja ani moja gin nie widziała powodu żebym je brała ta gin co kazała żelazo brać jest na zastępstwie bo mojej przez 1.5 miesiąca nie ma jest na szkoleniu na razie zaczęłam brać witaminy i poczekam jak tamta wróci chyba że teraz jak będe robić krew i wyjdzie gorzej to wezmę żelazo
slonkoonline
Mama Juleczki
lonko no właśnie czytałam że anemia u cieżarnej zaczyna się jak jest poniżej 11 ja nie brałam żadnych witamin bo wyniki miałam dobre więc ja ani moja gin nie widziała powodu żebym je brała ta gin co kazała żelazo brać jest na zastępstwie bo mojej przez 1.5 miesiąca nie ma jest na szkoleniu na razie zaczęłam brać witaminy i poczekam jak tamta wróci chyba że teraz jak będe robić krew i wyjdzie gorzej to wezmę żelazo
No i słusznie robisz. Ja bym poczekala, a w razie czego możesz coś tam "zelazowego" podjadac.
reklama