reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

Ja juz tez po wizycie wczoraj , lozysko podniosło mi sie do góry wiec juz zagrożenia przodujacego nie ma :) mała rozwija sie prawidłowo wazy 739 gram,
ja dostałam zastrzyk z rophylacu na wszelki wypadek zeby nie wytworzyły sie przeciwciała , troszkę paniki było bo ja mam straszny lęk przed igłami :(( ale dałam radę
jedyne co mnie martwi to cukier w krzywej miałam na czczo 74 a po 2h 147 niby normy sie teraz zmieniły i jest do 153 dla ciężarnych ale jakoś nie daje mi to spokoju ginekolog twierdzi ze jest ok diabetolog tez nie wiem czy sie martwić czy odpuścić temat
no i mam tez anemię hgb 10,9 dostałam jakieś żelazo do picia mam nadzieje ze zębów nie odbarwi ...

reklama
kar - mi hemoglobina ostatnio wyszła 10,6. Gin powiedział, że u ciężarnych można przyjąć, że do 10,5 jest w miarę ok. Na razie nic nie przepisał.

mysza - fajnie że wizyta ok. Z tą cukrzycą, to może zaufaj lekarzom, a ewentualnie dla bhp staraj się trochę oszczędzać z cukrami. No widzisz, ja mam niższą hemoglobinę, a nic nie muszę brać na razie. Choć w moich witaminach jest żelazo, tylko ostatnio zaniedbałam ich zażywanie.

Estranea- mój tez powiedział ze norma 10,5 dla ciężarnych ale ze względu na to ze teraz bedzie dziecko więcej czerpać niż dotychczas mam juz zacząć brać to żelazo ( samo żelazo tez miałam badane i normy od 37 a ja mam 53 wiec ok)

Ja mam jutro wizytę u ginekologa :) jestem ciekawa czy wszystko ok. U mnie zaczeły się wczoraj zajęcia szkoły rodzenia, ale mój gin nie pozwolił mi uczestniczyć :wściekła/y: Mąż zachwycony, ja smutna, ale co sie nie robi dla dzidziola ;-)

Dziewczyny mam wyniki krwi. Morfologia ok, ostatnio podwyższone leukocyty dzisiaj ok a crp podwyższone nie wiadomo od czego :/ 11,8.. Zobaczymy co na to gin w czwartek. Zna się któraś za tym?

Ostatnia edycja:
Anncka ja tez mam obecnie.crp powyzej dyszki, ale nie pamietam dokladnie ile, przeziebilam sie z tydzien temu i stad to podwyzszenie, tak mi powiedzial moj rodzinny lekarz :)

reklama
Do góry