reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

To może być od czegokolwiek większy pryszcz, lekka biegunka ogólnie jakąś anomalie niewielka w organizmie juz może powodować podwyższone crp ja przed porodem Edka miałam jak mnie na oddział przyjmowali dostałam dożylnie antybiotyk i mały juz miał wyniki ok. Dopadła mnie biegunka przed porodem i to podobno od tego

reklama
Anncka- ja mam z czwartku crp 7,5 i lekarz wytłumaczył mi to następująco crp do wyniku dwucyfrowego świadczy o infekcji wirusowej najcześciej oraz w ciazy zdarza sie ze jest po prostu lekko wyższe niż normalnie , ja tydzien temu przechodziłam przeziębienie ale ponoć crp tak samo szybko spada jak rosnie wiec mogłybyc to resztki po przeziębieniu .
natomiast mocno powyżej 10 świadczy o infekcji bakteryjnej gdzieś w organizmie ponieważ ja zawsze zanim dostęp ane lub podam dziecku antybiotyk badam crp to np. Jak miałam bakterie w jelitach yersinie potwierdzona badaniami crp wynosiło 12 a przy ostrym zapaleniu zatok miałam 22 , przy anginę 35 wiec ta teoria z dwucyfrowych wynikiem sie u mnie akurat sprawdza .

Ja bym na twoim miejscu powtórzyła crp za dwa dni zeby sprawdzić czy rosnie czy spada bo nawet z bakteriami czasem organizm sam sobie radzi .

Annte kciuki za szyjkę by się nie rozwierała więcej. A maluchy już spore:tak:

Ja już po wizycie. Mała waży 1052g ,z usg 27+1 i termin na 23.12 ale i tak trzymam się z OM czyli 26.12. Oleńka przekręciła się i teraz jest główką w górze ,więc wyjaśniło się dlaczego czuję ruchy inaczej,tzn. mniej jakoś...Przyzwyczaiłam się do czucia niżej a teraz czuję po bokach kopanie hihih Jak byłam u gin to miałam skurcz ,którego nie czułam (jak gin pow.nie muszę jeszcze czuć) ale którego nie powinno być jeszcze. Pow. że grozi mi przedwczesny poród i mam leżeć... Oczywiście u mnie to nie wykonalne. Na szczęście przepisała coś na żylaki by mniej bolały tabl. i maść. Luteine mam brać nadal 3x1 i pewnie tak już zostanie do 9mies. Waga znów mi poszła o 2,5kg w 3tyg czyli identycznie jak poprzednio. No ale najważniejsze ,że z Olusia zdrowa. A ja jak nie dochodzę to dokulam hihihihi:-D

reklama
tak,no spe kazała brać tylko jak będę czuła jakieś bóle a magnez mam zwiększyć do 4na dobę ,1rano,1w południe i 2 na noc.Jak się skończy to oczywiście mogę aspargin:tak: a na moje krwawienia z nosa nadal rutinoskorbin 2x1

Do góry