reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

To może być od czegokolwiek większy pryszcz, lekka biegunka ogólnie jakąś anomalie niewielka w organizmie juz może powodować podwyższone crp ja przed porodem Edka miałam jak mnie na oddział przyjmowali dostałam dożylnie antybiotyk i mały juz miał wyniki ok. Dopadła mnie biegunka przed porodem i to podobno od tego

reklama
Anncka- ja mam z czwartku crp 7,5 i lekarz wytłumaczył mi to następująco crp do wyniku dwucyfrowego świadczy o infekcji wirusowej najcześciej oraz w ciazy zdarza sie ze jest po prostu lekko wyższe niż normalnie , ja tydzien temu przechodziłam przeziębienie ale ponoć crp tak samo szybko spada jak rosnie wiec mogłybyc to resztki po przeziębieniu .
natomiast mocno powyżej 10 świadczy o infekcji bakteryjnej gdzieś w organizmie ponieważ ja zawsze zanim dostęp ane lub podam dziecku antybiotyk badam crp to np. Jak miałam bakterie w jelitach yersinie potwierdzona badaniami crp wynosiło 12 a przy ostrym zapaleniu zatok miałam 22 , przy anginę 35 wiec ta teoria z dwucyfrowych wynikiem sie u mnie akurat sprawdza .

Ja bym na twoim miejscu powtórzyła crp za dwa dni zeby sprawdzić czy rosnie czy spada bo nawet z bakteriami czasem organizm sam sobie radzi .

Annte kciuki za szyjkę by się nie rozwierała więcej. A maluchy już spore:tak:

Ja już po wizycie. Mała waży 1052g ,z usg 27+1 i termin na 23.12 ale i tak trzymam się z OM czyli 26.12. Oleńka przekręciła się i teraz jest główką w górze ,więc wyjaśniło się dlaczego czuję ruchy inaczej,tzn. mniej jakoś...Przyzwyczaiłam się do czucia niżej a teraz czuję po bokach kopanie hihih Jak byłam u gin to miałam skurcz ,którego nie czułam (jak gin pow.nie muszę jeszcze czuć) ale którego nie powinno być jeszcze. Pow. że grozi mi przedwczesny poród i mam leżeć... Oczywiście u mnie to nie wykonalne. Na szczęście przepisała coś na żylaki by mniej bolały tabl. i maść. Luteine mam brać nadal 3x1 i pewnie tak już zostanie do 9mies. Waga znów mi poszła o 2,5kg w 3tyg czyli identycznie jak poprzednio. No ale najważniejsze ,że z Olusia zdrowa. A ja jak nie dochodzę to dokulam hihihihi:-D

reklama
tak,no spe kazała brać tylko jak będę czuła jakieś bóle a magnez mam zwiększyć do 4na dobę ,1rano,1w południe i 2 na noc.Jak się skończy to oczywiście mogę aspargin:tak: a na moje krwawienia z nosa nadal rutinoskorbin 2x1

Do góry