reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty: terminy, zdjęcia USG, wyniki

zanag super:) ja tez mam jakas infekcje, zostaly mi jeszcze 2 globulki do wzięcia, mam nadzieję ze pozblam sie tego, bo ponoc w ciazy trudno:/

reklama
Wczoraj miałysmy wizyte. Dziewczynka jest nadal dziewczynką:) I to duzą bo 29 tydzien i wazy 1,5 kg:) Od poczatku przytylam niewiele bo 5 kg ale lekarz powiedzial ze musze ograniczyc rzeczy z wysokim indeksem glikemicznym zeby Niunia tak szybko nie rosla:) Zwlaszcza ze chce rodzic naturalnie i pozniej moze byc problem:) Ale polozona juz jest glowka do dolu takze sie ciesze:)

Ana to ciekawe co piszesz, pierwszy raz się spotykam z takim stwierdzeniem lekarza, czy Ty masz może cukrzycę? Mój maluch w 29 tygodniu też ważył 1,5 kg i wymiarami idealnie wpasowany był w 29 tydzień, a ja przytyłam 9 kg.

Jejku az wstyd wracac bo dlugo nie bylo mnie.... super ze wszytsko ok z wami...
U nas tez dziewczynka pozostala na szczescie dziewczynka...maz jakos nie wymodlil sisiorka :p
w 28tc i 2 dni mala wazyla 1400g i jest zdrowa....rozpycha sie....
co do infekcji to mnie tez zlapalo niestety :(

ah i zapomnialam dodac ze moj prowadzacy za wszelka cene chce mi wmowic jakakolwiek chorobe zebym tylko szprycowala sie lekami...

najpierw wymyslisl sobie problemy z zelazem przy czym po konsultacji ze znajomym ginekologiem-poloznikiem z Medicoveru wyniki rewelacyjne

Potem ze mam cukrzyce a ja zapomnialam sie i wypilam przed glukoza kawe z cukrem i niby na czczo wyszlo 105 mg po wypiciu 75g po godzinie 180mg a po 2h 93mg. przyznalam mu sie o kawie to on ze ja klamie specjalnie bo mam cukrzyce....to powiedzialam ze sam ma cukrzyce na mozgu i wyszlam i na ostatnie wizyty zapisalam sie do innego lekarza. zrobilam glukoze 1h po posilku i wyszla mi norma

Ostatnia edycja:
A to nasza Jessi

jessi.jpg

Załączniki

• jessi.jpg
    jessi.jpg
    14,9 KB · Wyświetleń: 63
Kamilka nie mam cukrzycy. Ale nie naleze do najszuplejszych bo zaczynalam z waga 82, teraz 87. Powiedzial mi ze odbiega na ta chwile od normalnych maluchow na ten tydzien o 200-300gram. To juz sama niewiem czy jest sie czym przejmowac Bardziej chodzi oto zeby nie byla za duza skoro chce naturalnie rodzic.
Termin mam na 1 styczen i tak bym chciala urodzic:)

ana dobre termin na 1 stycznia i tak chcesz urodzić :-) ja mam na 21 gru a chce urodzić 6 ;-) ale pamiętaj "chcieć to móc"
co do różnic w wadze maluszków w brzuchach pamiętajcie o tym że na tym etapie mogą one się bardzo różnić dla dzieci nawet w tym samym tygodniu ciąży bo niektóre niemowlaki urodzone w 40tyg. waża 2800g a inne 4200g więc ja bym się niczym nie przejmowała

reklama
zanag u mnie też położenie pośladkowe, a mówił Ci coś lekarz o ćwiczeniach na obrót dziecka... bo ja wynalazłam na necie i ćwicze ale nie przyznaje się ginkowi jutro mam szybciuchne 20sek. usg to zobaczymy czy to cos daje... to u Ciebie pierwsza ciąża tak? czyli jak się nie obróci to cesarka ja się obawiam że mnie będą namawiać do porodu pośladkowego jak coś...

Do góry