reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

reklama
My po wizycie;) wszystko ok:) dzidzia wazy 275 g ma sliczny buziaczek ale juz na fotke nie bylo okazji :) zabradzo Pan dr zaczol zajmować sie moim Ł i nie mialam kiedy zrobic fotki bo wszystko chciał mu pokazać;)
a co do tego co między nóżkami P. dr stwierdził, że nie bardzo sie chce pokazać dzidzia ale wydaje mu się że będzie Nina:) potwierdzi mi może na 100% 5 wrzesnia;)

Asteria super wieści
a dlaczego tak często masz USG, to już tak trzeba?
ja mam dopiero 12 IX, a poprzednie w 14 tc, już tęsknię za widokiem maleństwa

ale moja ginka nie robi przy każdej wizycie, bo mówi, że badanie USG dziecko odczuwa jak przejeżdżający nad uchem pociąg i rzeczywiście widziałam jak maluch buźkę rozdziawiał jak by płakał podczas badania
u mnie teraz mierzy tętno dzidziusia

Asteria super wiadomosci!!!!! GRATULACJE!!!!! Niech mala ksiezniczka zdrowo rosnie!!!!!

Ja tez mam usg przy kazdej wizycie, kiedys mowiono o szkodliwosci, ale nowej generacji sprzet nie szkodzi i nie przeszkadza malenstwu, i fajnie, ze mozna go podgladac za kazdym razem :))))

Gratuluje wspaniałych dzidziusiów:-) , moja lekarka też mówi że nie należy tak często robić USG.:-( Jak w sierpniu poszłam prywatnie bo się stęskniłam za dzidzią i martwiłam to lekarz w luxmedzie też był zdziwiony po co przyszłam w 16 tygodniu jak byłam w 12 tygodniu i było ok i zalecił aby trzymać się terminów państwowych to znaczy 12 tydzień, 22 tydzień i 30 a dalej według potrzeb. :rofl2:
Co prawda mówią że usg nie szkodzi maleństwu ale też nikt tego na 100 % niepotwierdził. Ale ja też tęsknię za dzidzią i bardzo się ucieszyłam jak ostatnio badając tętno zrobiono mi fotkę malucha. Detektorem tętna takim przenośnym bowiem nie dało się zbadać tętna i trzeba było zejść na USG. Niestety tylko na 3 minutki. :confused2:
Padał z nóg i idę spać, choć ostatnio nie najlepiej sypiam - budzę tak 2-3 razy w nocy. Może to maleństwo kopie jak ja nie czuwam. Niestety prawie nie czuję jego ruchów ale jak zacznie mnie kopać po mięśniakach to będę miała pewnie dosyć. :happy:

Załączniki

• 20110818122.jpg
    20110818122.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 29
Ostatnia edycja:
reklama
super dziewczyny:) gratulacje:):)

u mnie też lekarz nie jest zwolennikiem częstych badań...te w 16 tygodniu miałam dlatego, że zmieniłam prowadzącego, a dodatkowo to, że to tata kolegi to chciał na własne oczy zobaczyć, że wszystko jest ok itd. ale mówił, że będzie detektorem później tętna sprawdzać malucha, a usg dopiero między 22, a 24 tygodniem;P więc może będę musiała nawet i dwa miesiące poczekać:p

Do góry