icarium - tylko kosmówka (zewnętrzna błona płodowa) to nie to samo co łożysko, natomiast rozpoznanie łożyska przodującego to potencjalnie bardzo groźna sytuacja dla matki i płodu i ciąża bezwzględnie rozwiązywana jest przez CC. Więc na razie się nie stresuj tylko pogadaj z ginem.
reklama
Emcia
Marcowa Mama '06
Lozysko na przedniej scianie macicy jest zupelnie normalne. Ja mialam tak z ella i zero problemow. Natomiast lozysko przodujace polozone jest u ujscia macicy czyli w okolicach szyjki i czesciowo lub zupelnie ja zakrywa lub moze tez po prostu byc nardzo blisko szyjki. Wszystkie te wypadki sa dosc niebezpieczne i moze dochodzic do krwawienia w 2 i 3 trymestrze. Wszystkie ciaze z lozyskiem przodujacym rozwiazuje sie przez cc.
Takze Icarium, nie masz co sie martwic, bo lozysko na przedniej scianie nie ma nic wspolnego z lozyskiem przodujacym!
Takze Icarium, nie masz co sie martwic, bo lozysko na przedniej scianie nie ma nic wspolnego z lozyskiem przodujacym!
Tez powrociłam własnie od lekarzawyniki mam super(krew mocz) macica rosnie i jest miekka, jedynie usg bylo dziwne, bo moja dzidzi tak sie odwrocila ze bylo widac tylko główke i machajace raczki, za nic nie szlo pomiarów dokonać ani przez powloki brzuszne ani dopochwowo, ale wazne ze urosła i serduszko pięknie biło... a ja niestety mam przodozgięcie i to też bardzo utrudniło badanie... nastepne usg 6.04.. martwi mnie to ze tak czesto mi je robi;/ wiadomo fajnie popatrzec ale zbyt zdrowe to nie jest..
pozdrawiam
Super, że z dzidzią wszystko dobrze...
Gratuluję...niech dzidzia dalej się tak dobrze rozwija...Hej Dziewczyny! Ja juz po wczorajszych badaniach. Moja dzidzi ma 5 cm i tez Machal raczkami i nozkami, lekarz tez watrobe mi pokazal, kregoslup i dwie polkule mozgowe i przeplywy krwi. Po za tym serducho waliło jak nie wiem Nie mniej jednak za 2 tyg mam zrobic testy genetyczne PAPPA bodajze. Wiecie cos na ten temat??
To teraz ja sie pochwale maluszkiem :-)
Zobacz załącznik 337204
Śliczna dzidzia...
Cześć dziewczyny Dawno mnie nie było, ale byłam taka chora, że nie byłam w stanie zająć się moim pierworodnym Pojechałam do teściowej, żeby mnie odciążyła i przez 2 tyg praktycznie leżałam plackiem...
Jestem po drugiej i nawet po trzeciej wizycie u gina (trzecia z powodu grzybicy po antybiotyku:/ ). Z dzidzią wszystko ok, teraz wychodzi, że jest o tydzień starsza niż wychodzi z OM. Spadła mi morfologia, więc dostałam buraka w tabletkach. Wyniki pozostałych badań dobre, więc jestem w miarę spokojna, bo czekam jeszcze na wynik różyczki.
Dzisiaj byłam na usg prenatalnym - uważam, że trzeba robić. W I ciąży było złe, miałam amniopunkcję i wyszła dobrze, także od połowy ciąży byłam całkowicie spokojna
Dzisiaj wszystko wyszło ok:
FHR +, ruchy +
Kość nosowa +
NT (przezierność karkowa) 1,5mm
Narządy ok.
Niepokoi mnie tylko 'kosmówka na ścianie przedniej'. Jestem po cesarce i chyba łożysko na ścianie przedniej to nic dobrego?
Mój gin wysłał mnie do specjalisty na to badanie, kosztowało 180zł.
Uff, ale się napisałam
Gratuluję super wyników badań...zazdroszę Ci, że Ty już po...
Anulka8700
Fanka BB :)
Również miałam łożysko na przedniej ścianie, na początku było ryzyko że będzie ono łożyskiem przodującym ale wraz ze wzrostem brzucha i bobaska łożysko szło do góry i wszystko skonczyło się dobrze... jedynie co wiazalo sie z tym ze łożysko jest na przedniej ścianie to to że bardzo słabo czułam ruchy i non stop panikowalam i latalam do szpitala na ktg... ale moze akurat u każdej to inaczej wygląda, dzieciaczki też mają różne temperamenty
Anulka8700
ale śliczny bobasek i co najważniejsze zdrowiutki :-)
Z
zupkaogorkowa
Gość
sliczny maluszek
reklama
Justyś1985
Aleee superKurcze takie maleństwo a widać jakby to bobas był konkretny Ja jutro zobaczę swe dziecię mam nadzieje że wszystko jest oki