reklama
gosiane - pierwsze między 11 a 13 tygodniem ciąży a drugie między 18 a 22. Ja korzystam z usług Centrum bada prenatalnych: Badania prenatalne ale u Ciebie pewnie też, są takie poradnie które tylko i wyłącznie się tym zajmują. Wydaje mi się, że lekarz prowadzący nie ma aż takiej wiedzy i umiejętności aby sprawdził wszystko sam. Koszt badania bez skierowania tak gdzie ja idę to 230,00 PLN.
Asionek31
Fanka BB :)
Dziewczyny a w ktorym tc robicie genetyczne? I czy robi wam je wasz lekarz czy idziecie do jakiegos speca od usg?
ja ide 5 kwietnia do swojego lekarza , on sie na szczescie zajmuje tym rowniez wiec nie musze latac gdzie indziej
a idzie sie na nie miedzy 11 , a 13 tc
Cześć dziewczyny Dawno mnie nie było, ale byłam taka chora, że nie byłam w stanie zająć się moim pierworodnym Pojechałam do teściowej, żeby mnie odciążyła i przez 2 tyg praktycznie leżałam plackiem...
Jestem po drugiej i nawet po trzeciej wizycie u gina (trzecia z powodu grzybicy po antybiotyku:/ ). Z dzidzią wszystko ok, teraz wychodzi, że jest o tydzień starsza niż wychodzi z OM. Spadła mi morfologia, więc dostałam buraka w tabletkach. Wyniki pozostałych badań dobre, więc jestem w miarę spokojna, bo czekam jeszcze na wynik różyczki.
Dzisiaj byłam na usg prenatalnym - uważam, że trzeba robić. W I ciąży było złe, miałam amniopunkcję i wyszła dobrze, także od połowy ciąży byłam całkowicie spokojna
Dzisiaj wszystko wyszło ok:
FHR +, ruchy +
Kość nosowa +
NT (przezierność karkowa) 1,5mm
Narządy ok.
Niepokoi mnie tylko 'kosmówka na ścianie przedniej'. Jestem po cesarce i chyba łożysko na ścianie przedniej to nic dobrego?
Mój gin wysłał mnie do specjalisty na to badanie, kosztowało 180zł.
Uff, ale się napisałam
Jestem po drugiej i nawet po trzeciej wizycie u gina (trzecia z powodu grzybicy po antybiotyku:/ ). Z dzidzią wszystko ok, teraz wychodzi, że jest o tydzień starsza niż wychodzi z OM. Spadła mi morfologia, więc dostałam buraka w tabletkach. Wyniki pozostałych badań dobre, więc jestem w miarę spokojna, bo czekam jeszcze na wynik różyczki.
Dzisiaj byłam na usg prenatalnym - uważam, że trzeba robić. W I ciąży było złe, miałam amniopunkcję i wyszła dobrze, także od połowy ciąży byłam całkowicie spokojna
FHR +, ruchy +
Kość nosowa +
Narządy ok.
Niepokoi mnie tylko 'kosmówka na ścianie przedniej'. Jestem po cesarce i chyba łożysko na ścianie przedniej to nic dobrego?
Uff, ale się napisałam
Z
zupkaogorkowa
Gość
Cześć dziewczyny Dawno mnie nie było, ale byłam taka chora, że nie byłam w stanie zająć się moim pierworodnym Pojechałam do teściowej, żeby mnie odciążyła i przez 2 tyg praktycznie leżałam plackiem...
FHR +, ruchy +
Kość nosowa +
Narządy ok.
Uff, ale się napisałam
gratuluje ze wszystko dobrze i zazdroszcze ze juz "po"
Asionek31
Fanka BB :)
Icariam super , ze badania wyszly dobre !!
a co do kosmowki to sie nie znam ... wiem tylko , ze lozzysko na przedniej scianie ( przodujace ) to nic dobrego , bo raczej na 100% wskazaniem do cesarki jest
a lekarz nic nie mowil ??
a co do kosmowki to sie nie znam ... wiem tylko , ze lozzysko na przedniej scianie ( przodujace ) to nic dobrego , bo raczej na 100% wskazaniem do cesarki jest
a lekarz nic nie mowil ??
reklama
Robiłam badanie u speca od badań prenatalnych i ona skupiła się tylko na dziecku, reszty nie komentowała, a ja z wrażenia nie od razu zajarzyłam z tym łożyskiem. Jak będę u mojego gina to się wypytam. Wtedy powinno już być widać, gdzie konkretnie jest to łożysko, bo z tego co wiem łożysko na przedniej ścianie nie równa się łożysku przodującemu.
Jeśli będzie to wskazaniem do cc to się bardzo cieszę, bo jeden problem mi odpadnie Martwię się tylko, żeby to nie oznaczało innych problemów.
Jeśli będzie to wskazaniem do cc to się bardzo cieszę, bo jeden problem mi odpadnie Martwię się tylko, żeby to nie oznaczało innych problemów.