reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
gosiane - pierwsze między 11 a 13 tygodniem ciąży a drugie między 18 a 22. Ja korzystam z usług Centrum bada prenatalnych: Badania prenatalne ale u Ciebie pewnie też, są takie poradnie które tylko i wyłącznie się tym zajmują. Wydaje mi się, że lekarz prowadzący nie ma aż takiej wiedzy i umiejętności aby sprawdził wszystko sam. Koszt badania bez skierowania tak gdzie ja idę to 230,00 PLN.

Moje USG z przydzialu (mieszkam w UK) jest dokladnie w 12 tygodniu. Mi polozna powiedziala ze robi sie od 11 tygodnia i 2 dni do 13 tygodnia i 6 dni.

Cześć dziewczyny :) Dawno mnie nie było, ale byłam taka chora, że nie byłam w stanie zająć się moim pierworodnym :( Pojechałam do teściowej, żeby mnie odciążyła i przez 2 tyg praktycznie leżałam plackiem...

Jestem po drugiej i nawet po trzeciej wizycie u gina (trzecia z powodu grzybicy po antybiotyku:/ ). Z dzidzią wszystko ok, teraz wychodzi, że jest o tydzień starsza niż wychodzi z OM. Spadła mi morfologia, więc dostałam buraka w tabletkach. Wyniki pozostałych badań dobre, więc jestem w miarę spokojna, bo czekam jeszcze na wynik różyczki.

Dzisiaj byłam na usg prenatalnym - uważam, że trzeba robić. W I ciąży było złe, miałam amniopunkcję i wyszła dobrze, także od połowy ciąży byłam całkowicie spokojna :)
Dzisiaj wszystko wyszło ok:

FHR +, ruchy +
Kość nosowa +
NT (przezierność karkowa) 1,5mm
Narządy ok.
Niepokoi mnie tylko 'kosmówka na ścianie przedniej'. Jestem po cesarce i chyba łożysko na ścianie przedniej to nic dobrego?

Mój gin wysłał mnie do specjalisty na to badanie, kosztowało 180zł.

Uff, ale się napisałam ;)

icarium - fajnie, że wyniki wyszły Ci dobre a co do łożyska to może podpytaj gina bo na necie straszne bzdury na ten temat piszą i nie ma co sobie tym głowy zawracać

Zrobię to na pewno przy następnej wizycie, nawet nie czytałam nic na necie, bo właśnie nie chcę się stresować ;)

Cześć dziewczyny :) Dawno mnie nie było, ale byłam taka chora, że nie byłam w stanie zająć się moim pierworodnym :( Pojechałam do teściowej, żeby mnie odciążyła i przez 2 tyg praktycznie leżałam plackiem...

Jestem po drugiej i nawet po trzeciej wizycie u gina (trzecia z powodu grzybicy po antybiotyku:/ ). Z dzidzią wszystko ok, teraz wychodzi, że jest o tydzień starsza niż wychodzi z OM. Spadła mi morfologia, więc dostałam buraka w tabletkach. Wyniki pozostałych badań dobre, więc jestem w miarę spokojna, bo czekam jeszcze na wynik różyczki.

Dzisiaj byłam na usg prenatalnym - uważam, że trzeba robić. W I ciąży było złe, miałam amniopunkcję i wyszła dobrze, także od połowy ciąży byłam całkowicie spokojna :)
Dzisiaj wszystko wyszło ok:

FHR +, ruchy +
Kość nosowa +
NT (przezierność karkowa) 1,5mm
Narządy ok.
Niepokoi mnie tylko 'kosmówka na ścianie przedniej'. Jestem po cesarce i chyba łożysko na ścianie przedniej to nic dobrego?

Mój gin wysłał mnie do specjalisty na to badanie, kosztowało 180zł.

Uff, ale się napisałam ;)

gratuluje ze wszystko dobrze i zazdroszcze ze juz "po"

Icariam super , ze badania wyszly dobre !!
a co do kosmowki to sie nie znam ... wiem tylko , ze lozzysko na przedniej scianie ( przodujace ) to nic dobrego , bo raczej na 100% wskazaniem do cesarki jest
a lekarz nic nie mowil ??

reklama
Robiłam badanie u speca od badań prenatalnych i ona skupiła się tylko na dziecku, reszty nie komentowała, a ja z wrażenia nie od razu zajarzyłam z tym łożyskiem. Jak będę u mojego gina to się wypytam. Wtedy powinno już być widać, gdzie konkretnie jest to łożysko, bo z tego co wiem łożysko na przedniej ścianie nie równa się łożysku przodującemu.

Jeśli będzie to wskazaniem do cc to się bardzo cieszę, bo jeden problem mi odpadnie ;) Martwię się tylko, żeby to nie oznaczało innych problemów.

Do góry