Marti_1984
Fanka BB :)
Dziewczyny miałam dzisiaj wizytę i okazało się,że nosze w sobie córeczkę Jakie było moje zdziwienie, bo miałam przeczucie, że to chłopak i ostatnio pani mi mówiła,że stawia na chlopaka, bo coś tam sterczy miedzy nogami. No ale mowiła,że to równie dobrze wargi sromowe u dziewczynki. Jestem szczęsliwa i babcie przede wszystkim bo wnuczka ma być :-) Dziadek jakoś na wnuka liczy ale też sie cieszy :-)
Okazalo się,że ja mam malą niedokrwistośc i lekarka dała m i listę rzeczy które mają żelazo, które mam jeść:
płatki zbożowe, pieczywo ciemne, pieczywo graham, chleb żytni pełnoziarnisty, suszone śliwki, suszone figi, rodzynki, polędwica wolowa, zając, salami, wątróbka, nerki, kaszanka, małże, sardynki, łosoś, buraki, szpinak, pietruszka (korzeń), kakao, czekolada, migdały, orzechy pistacjowe, orzechy ziemne. Oczywiście jak jest napisane, że śliwki suszone, to nie znaczy,że kilogram, Wszystko z głową, tak mówi moja gin.
Pamietajcie,że wchłanianie żelaza ułatwia witamina C, soki owocowe, obecnośc mięsa w posiłku. Utrudnia natomiast kawa, herbata, napoje typu cola, mleko, produkty bogate w błonnik.
Mam nadzieję,ze pomogłam a propo tego żelaza :-)
Pozdrawiam Was Mamuśki serdecznie :-)
super nowinka ja też miałam przeczucie na chlopczyka a jak gin powiedział że dziewczynka to uwierzyć nie mogłam a potem cieszyłam sie jak nie wiem co :-) grono dziewuszek nam sie powiększa musimy niedługo zrobić spis ile mamy chłopczykow a ile dziewczynek ;-)