reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

hemoglobina norma jest od 12-16 a ja mam 10
hemokryty norma 37-47 ja mam 33
mcv norma 80-99 ja mam 73
mch norma 27-35 ja mam 24
ch norma 27-35 ja mam 23
rdw norma 11-15 a ja mam 16
no to przepisalam z wynikow

reklama
słabiutkie te wyniki, choć w ciąży to naturalne że się pogarszają i może dlatego żadnego żelaza ci nie przepisał. A śpiąca nie jesteś?

hmm spróbuj tak jak miłka mówi dietę zmienić, pij sok z winogron na hemoglobinę, buraki,
niestety nie wolno nam wątróbki nad czym ubolewam ;/

ja to mam wielki problem z burakami jest mi po nich strasznie nie dobrze i nnjie moge ich ani jesc ani zadnego soku pic bo potem caly dzien wymiotuje:(:(: noo ja tez bym zjadla watrobke z cebulka:)

hemoglobina norma jest od 12-16 a ja mam 10
hemokryty norma 37-47 ja mam 33
mcv norma 80-99 ja mam 73
mch norma 27-35 ja mam 24
ch norma 27-35 ja mam 23
rdw norma 11-15 a ja mam 16
no to przepisalam z wynikow

Tak jak ci dziewczyny pisaly to jest od mniejszej ilosci zelaza ale w mm czy cm szesciennym. Ja mialam taka sama sytuacje i rozmawialam z lekarzem. Mowil ze to wynika z tego ze w ciazy zmienia sie stosunek osocza do ilosci krwinek, takze objetosc krwi wzrasta, stad nizszy hematokryt i reszta bo w cm szesciennym mniej sie tego znajduje, wszystko jest powiedzmy bardziej rozcienczone. Pozniej te krwinki sie namnoza. A co do zelaza to duzo jest go tez w warzywach zielonych wiec: brokuly, szparagi, szpinak, natka pietruszki itp. ;-) Teraz sezon na botwinke to mozesz botwinki sprobowac moze akurat ci podejdzie.

reklama
Do góry