reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Aniu ja tez krócej bo bede miala cesarke. Wiec mniej wiecej 2 tyg szybciej cesarska. Jak dotrwam.
A z blizniakami ciaze chyba jeszcze ciut szybciej rozwiazuja. Aczkolwiek lezelam w szpitalu z dziewczyna z blizniakami( duzymi bo mialy po 3100 i 3200) i byla w 38 tc

reklama
Sweetka - odpoczywaj jeszcze troszke. Jak zaloza ten pessar to bedziesz spokojniejsza. Moze troszke ich przycisnij by ci jednak zalozyli. I nie mysl o wczesniaku. Dotrwasz do bezpiecznego terminu ! Kciuki wszystkie bedziemy mocno trzymac :)

Sweetka - odpoczywaj jeszcze troszke. Jak zaloza ten pessar to bedziesz spokojniejsza. Moze troszke ich przycisnij by ci jednak zalozyli. I nie mysl o wczesniaku. Dotrwasz do bezpiecznego terminu ! Kciuki wszystkie bedziemy mocno trzymac :)
Kitki ja mam juz szew zalozony. Moja lekarka pracuje w szpitalu gdzie z calego eoj slaskiego zwoza ultrawczesniaki ( nawet urodzone w 23tc) wiec ona jest bardzo czujna. Aczkolwiek na nature nieraz nie ma sposobu. Nawet najlepsi lekarze i szpital nie pomoga...

Tez bym chciała żeby moje maluchy były duże. Moja córka donoszono a ważyła 2670 tylko. Boje sie ze te beda tez malutkie

Oj, faktycznie niewesołe wiadomości, trzymaj się sweetka. Trzymam kciuki, że wszystko będzie dobrze. Jak tylko założą Ci ten krążek, to wszystko powinno się ustabilizować/.

U nas po wczorajszej wizycie Dominiczka waży już 750g (24 d4). Wszystko z nią w porządku, akurat ładnie sobie spała jak ja podgladalismy. Co do moich ostatnich boli brzucha takich jak na okres to wg lekarza to z przesilenia. Święta, zakupy, w pon bylam z mamą na wyprzedaży w Zarze i ostalysmy sie w kolejce jak głupie. Mam brać magnez już do końca i nospe 2x1 przez najbliższe dni.

Sweetka trzymaj się trzymamy kciuki :*

Ewa super że z Dominiczką wszystko dobrze :)

Ja miałam mieć wizytę 05.01 ale czułam że znowu mnie jakaś infekcja złapała, a moja gin miała akurat wolny czas żeby mnie przyjąć więc poszłam tydzień wcześniej. No i dobrze bo infekcja rzeczywiście była, mimo, ze 3 tygodnie wcześniej brałam leki :/
Z lepszych wieści synek waży już 1100 g, szyjka długa, twarda, mocno zamknięta ( na tym etapie z Laurą musiałam już leżeć bo mi się bardzo skróciła). Maluch ułożony głową w dół, ale na tym etapie to podobno jeszcze sporo razy może się obracać. Kolejna wizyta 19.01.

reklama
Super wieści z wizyt :)

Schauma moze sie jeszcze obrócić ale moja pierwsza córka juz jakos od tego etapu byla juz zawsze glowka w dol wiec liczę na to, ze w przypadku drugiej tez tak będzie :)

Do góry