reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Marciosz również życzę żeby samo coś się ruszyło :)

Alunia, Renia powodzenia, ale może nie dziś tylko jutro. Odsapnijcie sobie jeden dzień od czekania na skurcze :D Wyobrażam sobie jak bardzo męczące jest takie czekanie pod koniec

reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
Renia i jak sytuacja u Ciebie? Rozkręca się coś?
Alunia, dobre z tą przykładną pacjentką i co ruszyło coś?
Drobi całe szczęście, że ta opuchlizna okazała się niegroźna. Bierzesz coś na ciśnienie? Bo jest jeszcze w normie, ale ja przy takich wartościach brałam już dopegyt.
Marciosz dobrze zrozumiałam, że po cc chcesz rodzić sn, czy będziesz miała cc ale czekasz na skurcze?
Hej Antus :) Do tej pory miałam 117-127/ 75, pierwszy raz od baaardzo dawna mam takie wysokie. Doktor nic nie wspomniał, że za wysokie i nic nie zalecił. Teraz wizyty co tydzień więc będę kontrolować, zwłaszcza to, czy pan doktor na wszystko zwraca uwagę ;), bo on tak wybiórczo raz się skupi bardziej na usg, raz na morfologii a raz na ciśnieniu właśnie. Ja, niestety, też nie zawsze mam głowę, by go pilnować i o niektórych rzeczach przypominam sobie dopiero po wyjściu z gabinetu. Uściski dla Antosia :)

Marciosz, oby tym razem wszystko przebiegło po Twojej myśli i udało się sn :)

Marciosz no właśnie wtedy18.04 moja gin ma dużur i podejrzewam że chodziło jej o wywołanie, to moja pierwsza ciąża także ja nie mam do tego przeciwwskazań. Właśnie nie chciałabym cesarki ale to wiadomo że nic się nie przewidzi niestety. Ale życzę Ci żeby Twój maluszek wyszedł naturalnie:) u mnie 38t+3

Masz rację klaudynaa oby udało się bez wywoływania:) tylko naturalnie:)
f2w39jcgo8695gqe.png

Klaudynka dokładnie ja tez mam te same obawy oparte o własne doświadczenia z oksytocyna :( działam ile moge licząc na naturalne sposoby...póki co bez efektu , dzis mam wizyte i strasznie sie stresuje ze usłyszę o braku rozwarcia i wywołaniu porodu oxy:( ...chciałabym szybko urodzić a z oxy poród to + 4h jak nie wiecej :(

Odebrałam wynik GBS i się troszkę zdenerwowałam bo dodatni :/ Jutro pojadę resztę wyników porobić bo coś jeszcze w karcie ciąży widziałam że gin mi wpisała i będzie już chyba koniec pobierania krwi w ciąży

reklama
Lusinda nie stresuj sie tym gbsem, podadza antybiotyk przy porodzie i tyle ;) W wielu krajach w ogole nie robia badan pod tym katem nawet, a dzieciaczki bez lekow podawanych przy porodzie bardzo rzadko choruja wiec z antybiotykiem tym bardziej jestescie bezpieczni :)

Do góry