reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Antus dokładnie jak dziewczyny piszą - nie słuchaj rodziny, gdyby tak kazdemu imieniu dopisywac jakies znaczenia to wszystkie byłyby dziwne, przeciez tyle jest książek i filmów. nie przejmuj się :)

Infini no tak, często tak jest ze swędzi całe ciało :( ja mialam najpierw dłonie i dlatego się bardzo szybko zorientowalam, ze to cholestaza, ale teraz tez mam swędzenie całego ciała. kurcze, niedobrze, ze nie dali Ci leków... a co Ci wogóle powiedzieli na to?

reklama
Infini jej trzymaj się, dobrze, że jesteś w szpitalu pod opieką
Bluelovi jej super, że bez nacięcia i że tak szybko wracasz do formy, zazdroszczę :-D

Staram się nie dopuszczać do siebie tych dziwnych opinii na temat imienia naszego synka, ale mimo wszystko nie miło jest usłyszeć coś takiego :/
Ja nie wspominam źle obkurczania się macicy, nie bolało mnie to jakoś specjalnie - prawie nie czułam, no może przy samym karmieniu ociupinę bardziej, ale i tak bez szału. Nie wiem czy to w związku z tym, że miałam cc, czy po prostu tak miało być i kropka. Być może, tak jak pisała bluelovi teraz będzie bolało bardziej, przy drugim porodzie.
Pisałyście o skurczach, ja trafiłam do szpitala (z Mają) z rozwarciem 3cm i skurczami na poziomie 20 - babki chciały mnie wygonić do domu, ale mnie mega bolało więc się nie dałam. Na porodówce skurcze dochodziły do 50-60 i wtedy miałam już parte. Ogólnie miałam mega skurcze krzyżowe i może dlatego ktg nie wykazywało. Nawet lekarz mówił, żebym nie przesadzała bo takie skurcze nie bolą, ale później przepraszał mnie i mówił, że nie wie dlaczego ale na maszynie nie było widać moich skurczy.

Infini - matko, biedna...oby coś Ci podali na Twoje dolegliwości i oby szybko minęło !

Antuś - nie martw się, widzę, że to norma czepiać się imion, u mnie też nie wszystkim się podobało, wyszukali sobie, że w jakiejś książce była "głupia Zosia" i że to imię jest uwaga... zdziwiane :D, ale ostatecznie spłynęło to po mnie, jak po kaczce, chociaż początkowo troszkę się wkurzyłam. Także jednoczę się z Tobą ;) !

Antus mi tesc juz kilka razy powiedzial, ze kiedys byl u nich pies imieniem Kaja... Ale akuray jego zartami sie nie przejmuje, bo wiem ze czasami ma dziwne, specyficzne poczucie humoru :/

Antuś wiem że łatwo się mówi żeby nie słuchać ale to zawsze gdzieś w głowie zostaje. Antoś to bardzo ładne imię i niech się nie wtrącają skoro to nie ich dziecko. A brzuszkiem na pewno nadrobi, mój miał krótsze nóżki a teraz wszystkie wymiary różnią się tylko o 2-3 dni.

Infini no a lekarz faktycznie nie pomyślał co mówi. Przecież ikt na własne żądanie nie chciałby leżeć w szpitalu, a na pewno nie 3 tygodnie. A ta cholestaza to dobrze że wyszła w badaniach to chociaż podadzą Ci coś na to. Ja też myślałam że tylko ręce i stopy swędzą, a tu całe ciało. Mnie od jakiegoś czasu też trochę swędzi ale myślę że to skóra się naciąga i przez to. Teraz chyba będę musiała się dopytać swojej gin czy się mam czym denerwować

Antuś ,ja właśnie sie nasłuchałam ,jak siostra była w ciąży i miała tyle imion... kazdy jej wybrzydzał i wtedy sobie powiedziałam , że nigdy w życiu nie powiem przed urodzeniem imienia dziecka bo mnie to samo czeka....
ludzie pytają a ja mówie,że powiem , jak się urodzi...i mam spokój psychiczny
przy kolejnych na pewno też tak będę robić

Antus w ogóle się tym gadaniem nie przejmuj! U nad tylko czasami ktoś skomentuje że co nam się takie "starodawne" imiona podobają ;-)
Infini jak się czujesz?
Kochane czy wy nosić jeszcze obrączki, pierścionki itd? Ja od kilku dni nie mogę wcisnąć na palce, wydaje mi się nie mi palce nie spuchly a nie mogę przecisnac :-/

Klaudynka ja nosilam obraczke do sanego porodu i na porodowce nie moglam sciagnac :0

Antus nie przejmuj sie twoj synek to bedzie kawal chlopa kiedys i moj tez pomimo swojego terazniejszego wymiaru :D

reklama
Do góry