reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Ewe, a widzisz, to wyszło, że jeszcze tym można sprawdzić ;) ja dopytałam się lekarza i mi powiedział, że chodzi o wyniki z morfologii - czyli niska hemoglobina i płytki krwi, oczywiście niska jak na normy ciążowe, ma wyjść niedokrwistość. Dodatkowo wysokie ciśnienie - utrzymujące się i białko w moczu. Pisałam jeszcze, że oprócz tego zdarza się, że kobieta ma mdłości i wymioty z nieuzasadnionej przyczyny no i charakterystyczną opuchliznę, którą obserwuje się po nocy - szczególnie twarz i stopy. Ale to i tak wtedy lekarz sprawdza też na usg przepływy, czy z łożyskiem wszystko w porządku, no i przede wszystkim, czy Dzidziuś rośnie i przybiera na wadze. Trzymam kciuki, żeby było wszystko ok!!

reklama
Martita super wieści z wizyty, ciesz się że nie za duże dzieciątko, poza tym jeszcze trochę podrośnie pewnie skoro na poród na dniach się nie zapowiada :) Ja pewnie 3,5 kg znowu będę rodzić :)

Dziewczyny trzymajcie się w tych szpitalach, to już końcówka :)

Bluelovi a byłaś w ogóle nacinana przy tym porodzie czy udało się bez? Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę że masz Maksia już przy cycku :D:D:D

Martita super, że wszystko ok :) Twoja Kaja waży mniej więcej tyle co Antoś - ciekawe jaką maluchy będą miały wagę przy porodzie :)
Dzisiaj mam 37 i 1, a z usg wychodzi 36 tyogdni - pewnie ze względu na to, że Antoś jest mały. Waga 2789, obwód główki 32cm (36w2), obwód brzuszka 32cm (35w6), FL 6,9 cm (35w2). Ilość wody w normie :) Wygląda na to że synuś będzie po prostu malutki, bo od ostatniej wizyty przybrał proporcjonalnie, więc już się nie martwię :)

Antus - najwazniejsze ze rosnie proporcjonalnie. Moze Ci troszke pozniej zrobia ta cesarke. Moja kolezanka rodzila dwoje dzieci w odstepue 4lat, obie przez cc i obie dziewczynki hipotrofikami byly i pierwsza ciaza zakonczona w 40tyg 2500g a druga corcie lekarze trzymali dluzej specjalnie by jeszcze miala szanse podrosnac i zrobili ciecie po skonczonym 41tyg i Ala wazyla ok 2700-2800 mimo ze obie drobinki to zrowe jak rydze

Antus mój synek ma brzuszek 1,5 tygodnia młodszy niż wynika o z cyklu. Inne narządy też ma mniejsze niż wynika to z mojego cyklu, ale u męża w rodzinie wszystkie dzieci rodziły się z małą wagą, więc tłumaczę sobie że to w genach.
We wtorek mam USG. Jestem baaardzo ciekawa jaka będzie waga Damianka.

Martita a właśnie że Twoja córeczka ma bardzo ładną wagę :-) :)

Bluelovi ale Ci zazdroszczę że tak ładnie wszystko przechodzisz, jesteś mistrzynią :-) :)

reklama
Antus widocznie taka jego uroda ;)

Jestem juz w szpitalu, tak mi cisnienie podniosl lekarz na IP, ze myslalam ze wyjde z siebie. Stwierdzil ze mam 3 tyg do terminu, wiec bede na oddziale 3 tyg lezala i zapytal CZY MI SIE TAK CHCE? Nosz kurrrr... Powiedzialam ze dla dobra dziecka CHCE MI SiE...
Oprocz cisnienia wyszla mi cholestaza i infekcja, cale szczescie ze tu jestem...

Do góry