reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Ewe, a widzisz, to wyszło, że jeszcze tym można sprawdzić ;) ja dopytałam się lekarza i mi powiedział, że chodzi o wyniki z morfologii - czyli niska hemoglobina i płytki krwi, oczywiście niska jak na normy ciążowe, ma wyjść niedokrwistość. Dodatkowo wysokie ciśnienie - utrzymujące się i białko w moczu. Pisałam jeszcze, że oprócz tego zdarza się, że kobieta ma mdłości i wymioty z nieuzasadnionej przyczyny no i charakterystyczną opuchliznę, którą obserwuje się po nocy - szczególnie twarz i stopy. Ale to i tak wtedy lekarz sprawdza też na usg przepływy, czy z łożyskiem wszystko w porządku, no i przede wszystkim, czy Dzidziuś rośnie i przybiera na wadze. Trzymam kciuki, żeby było wszystko ok!!

reklama
Martita super wieści z wizyty, ciesz się że nie za duże dzieciątko, poza tym jeszcze trochę podrośnie pewnie skoro na poród na dniach się nie zapowiada :) Ja pewnie 3,5 kg znowu będę rodzić :)

Dziewczyny trzymajcie się w tych szpitalach, to już końcówka :)

Bluelovi a byłaś w ogóle nacinana przy tym porodzie czy udało się bez? Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę że masz Maksia już przy cycku :D:D:D

Martita super, że wszystko ok :) Twoja Kaja waży mniej więcej tyle co Antoś - ciekawe jaką maluchy będą miały wagę przy porodzie :)
Dzisiaj mam 37 i 1, a z usg wychodzi 36 tyogdni - pewnie ze względu na to, że Antoś jest mały. Waga 2789, obwód główki 32cm (36w2), obwód brzuszka 32cm (35w6), FL 6,9 cm (35w2). Ilość wody w normie :) Wygląda na to że synuś będzie po prostu malutki, bo od ostatniej wizyty przybrał proporcjonalnie, więc już się nie martwię :)

Antus - najwazniejsze ze rosnie proporcjonalnie. Moze Ci troszke pozniej zrobia ta cesarke. Moja kolezanka rodzila dwoje dzieci w odstepue 4lat, obie przez cc i obie dziewczynki hipotrofikami byly i pierwsza ciaza zakonczona w 40tyg 2500g a druga corcie lekarze trzymali dluzej specjalnie by jeszcze miala szanse podrosnac i zrobili ciecie po skonczonym 41tyg i Ala wazyla ok 2700-2800 mimo ze obie drobinki to zrowe jak rydze

Antus mój synek ma brzuszek 1,5 tygodnia młodszy niż wynika o z cyklu. Inne narządy też ma mniejsze niż wynika to z mojego cyklu, ale u męża w rodzinie wszystkie dzieci rodziły się z małą wagą, więc tłumaczę sobie że to w genach.
We wtorek mam USG. Jestem baaardzo ciekawa jaka będzie waga Damianka.

Martita a właśnie że Twoja córeczka ma bardzo ładną wagę :-) :)

Bluelovi ale Ci zazdroszczę że tak ładnie wszystko przechodzisz, jesteś mistrzynią :-) :)

reklama
Antus widocznie taka jego uroda ;)

Jestem juz w szpitalu, tak mi cisnienie podniosl lekarz na IP, ze myslalam ze wyjde z siebie. Stwierdzil ze mam 3 tyg do terminu, wiec bede na oddziale 3 tyg lezala i zapytal CZY MI SIE TAK CHCE? Nosz kurrrr... Powiedzialam ze dla dobra dziecka CHCE MI SiE...
Oprocz cisnienia wyszla mi cholestaza i infekcja, cale szczescie ze tu jestem...

Do góry