reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Antus ja też zwijałam się z bólu a na ktg skurcz 10 :)bo skurczy krzyżowych nie widać na ktg, tak mi powiedziały przy porodzie położne; ale stwierdziły, że one nie potrzebują ktg wystarczy im kontakt ze mną żeby wiedzieć co się dzieje i że bez problemy urodzimy :)

Martita ja mam żylaka, ale mam żyły drożne, tylko jedna gałąź lekko niewydolna która powoduje właśnie ten brzydki efekt estetyczny. Ale nigdy w życiu nie spuchły mi nogi, nawet jak byłam latem w 9 miesiącu ciąży i było 40stopni. Obrączki noszę bez problemu, są mi nawet trochę za duże i już przed ciążą chciałam zmniejszyć, ale stwierdziłam, że poczekam co się po ciąży wydarzy i wtedy ewentualnie pomniejsze.

reklama
Kitki ale mi spuchla sama kostka, nie cala noga. Tylko martwi mnie wlasnie to, ze to akurat ta noga z zylakiem, ktorego stan bardzo mi sie pogorszyl od poczatku ciazy. Sprobuje polezec wieczorem i zobacze czy ta opuchlizna troche zejdzie.

Martita - a masz jakas masc z heparyna w domu zeby posmarowac ewentualnie?
moze nadwyrezylas kostke zle stanelas albo co? A boli Cie czy tylko spuchnieta? Wez noge do gory to opuchlizna powinna zejsc

Ta noga mnie nie boli, kilka dni temu juz tak mi sie zdawalo ze mialam ja lekko spuchnieta w kostce, ale to delikatnie i pod sam wieczor. A dzis ta noga jest tak spuchnieta gdzies od przed poludnia. Druga kostka normalna.

Martita - ja mam bardzo rozległe żylaki na lewej nodze. Od jakiegoś czasu puchnie mi kostka właśnie w tej lewej nodze (do tego stopnia,że nawet delikatne skarpetki robią mega ślad ).

Coś bierzesz na te żylaki?
U mnie dodatkowo wystąpiła niedawno zakrzepica a,ale żył powierzchownych... byłam u naczyniowca.Mówilam o puchnięciu, zrobił doppler. Biorę od początku grudnia zastrzyki przeciwzakrzepowe.
Naczyniowiec właściwie nic więcej nie powiedział poza "Taki urok ciąży". :/

Zapytaj ewentualnie na porodówce czy ten żylak nie wymaga obwiązania bandażem.

polianna ja mam tylko ponczoche uciskowa i w niej mam rodzic, a tak to nic nie biore. Na usg bylam na poczatku ciazy i wtedy bylo wszystko ok.

Mydle, ze puchniecie jest normalne. Gdybys czuła ból wlbo pojawiła by się opuchlizna calej nogi to lec do lekarza.

reklama
Do góry