reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Lusinda - kciuki za wizyte

Mysza - dziewczyny maja racje. Lez w szpitalu ile sie da. Tam zawsze w odpowiednum momencie was poratuja a w domu to pewnie bys nawet nie wiedziala ze znow skurcze, wody by odeszly i dupa, musiakabys rodzic a po co rodzic wczesniaka jak mozna jeszcze choc 2 tyg wytrwac. Wiem ze jest ciezko w szpitalu. W ciazy z corka mnie zabierali od 23tyg srednio co 3-4tyg na ok 10dni za kazdym razem. Jak znow cos sie dzialo i na ip kazali zostac to wychodzilam do meza i wylam jak glupia. Pamietam ze on sie wystraszyl ze z dzieckiem cos nie tak prawie tam padl a ja wyszlochalam "bo znow tu mi kaza zostac" dla mnie to wtedy byl dramat gehenna ze znow itd ale wiedzialam ze dla dobra corki warto. I powiem ci ze donosilam do terminu:)

Ja mam cesarke zaplanowana. Wiem ze do szpitala dzien wczesniej bo zrobia badania bede miala konsultacje z anastwzjologiem bo tak chce moj gin i na nastepny dzien z rana cc. Wiem ze min 4 doby bede lezec. I jak wyniki synka beda ok to wyjdziemy. Czyli jak pojde do szpitala w pn to wyjde dopiero najwczesniej w sobote. Ale i tak sie ciesze bo wczesniej mowili ze min tydz przed terminem mnie poloza a teraz ublagalam ze tylko 1dzien. Ze sama bede zmniejszac leki itd.

reklama
Schauma dokładnie chciałam ja zobaczyć przed jaka jest i na szczęście to fajna babka, sprawdziła tętno malutkiej to też mnie uspokoiła :-)
Polianna dobrze ze sprawdziłas i że wszystko jest dobrze
Kasiunia super ze wizyta udana
I fajnie ze znasz datę :-D
Madzia super ze u ciebie ok no i rób jak gin kazał :p
Mysza jej ale się dzieje u ciebie, trzymaj się, jesteś pod dobra opieka a to najważniejsze. Wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki :-* jak się teraz czujesz?
Lusinda kciuki za wizytę :-)

Po wizycie wróciłam już do domu. Zawsze po badaniu na fotelu kuje mnie w pochwie i musze teraz troszkę poleżeć.
Z szyjka wszystko w porządku, pozamykana więc ok:) od ostatniej wizyty przytylam 0.5kg z czego 0,4 należy do synka. Mój maluszek waży już 2222g więc waga w normie. Wszystkie narządy w porzadku, dostałam znów opis A4 że wszystko w normie. Kolejna wizyta za 3 tygodnie 30 marca i wtedy bede miała pobrany wymaz na paciorkowca. Tak sobie myślę że do tej pory juz będzie wiecej "kwietniowych" maluszków :)

Lusinda super ze wizyta udana, nasze dzidzie dzieli tydzień, a jaka różnica w wadze, moja 1750 a twój kruszek 2220

Aniabuu moj w poltora tygodnia przytyl 400g :) no ale trzeba doliczyc błąd, juz teraz na wydruku mam +/- 256 g więc nie można zbytnio polegać na tej wadze:)

Lusinda super, że wizyta udana. Moja malutka na ostatniej wizycie 32t6d ciąży ważyła 2085g i lekarz mówił, że jest duuuuuża. A u Ciebie coś mówił odnośnie wagi??

Kasiunia na prawdę powiedział że duża? Mnie się wydawało że waga 2000 w 33 tc to taka optymalna waga.
Moja wreszcie weszła w 10 centyl, uff

Kitki to super, że udało Ci się przekonać lekarzy, żeby położyli Cię tylko 1 dzień wcześniej :)
Lusinda gratuluję udanej wizyty :)

reklama
Kasiunia powiedziała tylko że bardzo ladnie przybrał przez ten czas, nie ma do.niego żadnych zastrzeżeń i że jest z nas zadowolona :) z usg wychodzi termin na 19.04 więc tylko 4 dni szybciej niz z om więc myślę że nie ma co panikowac że za duzy badz za mały.

Do góry