reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Nie spieszcie się dziewczyny z tymi rozwiązaniami, bo naprawdę później są wielkie problemy jeśli dzieci są niedojrzałe do wyjścia, każdy dzień w brzuszku mamy to jak kilkanaście dni poza łonem matki. W tamtej ciąży też byłam napalona na jak najszybszy poród, ale później naoglądałam się dzieci w szpitalu, które niby tylko 2 czy 3 tygodnie przed terminem, a już gorzej przyswajały pokarm, dłużej i ciężej przechodziły żółtaczke, źle ssały, miały problemy z oddychaniem...Warto dać dziecku jak najwięcej czasu żeby miało dobry i łatwy start na nowym świecie.

a z jedzeniem to mi też się włączył taki żarłok, że sama siebie nie poznaje, wprawdzie nie mam problemów z wagą bo mało przybrałam, ale u mnie też w tydzień 1 kg , hehehe tak samo było w poprzedniej ciąży, że jak zaczęło się w 33 tygodniu to do porodu dowaliłam 5 kg :)

reklama
Ja po wizycie. Corcia wazy ok 2000 g wiec sporo przybrała przez miesiąc. Ulozona glowkowo. Wreszcie pokazala buzke, od grudnia sie odwracala tylem do usg uparcie. Kruszynka kochana <3

Moja szyjka z 32 mm pomimo luteiny 2x100mg spadla na 20mm, w dalszym ciagu miękka. Tak wiec dobrze ze zamowilam wózek i kupilam fotelik bo mam bezwzględny nakaz leżenia. Jak brzuch sie bedzie dalej stawial to ide do szpitala. Od paru dni sie troszke spina, muszę obserwować.
Trzymajcie za nas kciuki zeby coreczka jak najdluzej w brzuszku wytrzymala, zostalo nam 8 tygodni do terminu.

Aniu ale dużą masz już córeczkę:) więc teraz leż i zaciskaj nogi żeby jak najdłużej posiedziala w brzuszku. Dobrze że masz wszystko zamówione bo chociaż spokojniejsza będziesz i.nie będzie Ciebie kusić żeby wstawać:) oczywiście trzymam kciuki za Was

Dzięki Dziewczyny. Boję się o Córeczkę.

Reniu Ja od połowy stycznia biorę luteinę, no-spę i magnez w dużych dawkach. Teraz mam zmienić zwykły mg na Aspargin.

Aniu lez chociarz 5 tygodni musisz donosic :* bedzie dobrze .

Dobrze mowilam z tymi wyprawkami zebyscie wszystko wczesniej porobily bo koncowka zaskoczyc potrafi.

reklama
Do góry