reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

No wlasnie to bedzie tylko 10dni przed terminem. Gin wczesniej mowil ze po skonczonym 37tyg wiec myslalam ze ok 10kwietnia. A teraz zmienil zdanie:( tlumaczy to niby tym ze odtatnio rozwiazywali 2 ciaze po skonczonym 37tyg i w obu przypadkach dzieci mialy problem z oddychaniem i w inkubatorach lezaly min tydzien zanim problem minal. I ze skoro nie mialam in vitro i dokladnie nie wiem kiedy bylo zaplodnienie to ze zawsze jest ryzyko ze ciaza ciut mlodsza i ble ble ble i ze lepiej nie ryzykowac i ze zrobic po skonczonym 38 najszybciej. No chyba ze sie wczesniej zacznie...ale pewnie nie bo szyjka dalej 4cm pozamykana na 4 spusty;)

reklama
Kitki ale dobrze że chociaż te 10 dni wcześniej możesz rodzić a nie czekają jeszcze dłużej. Teraz sprawdź dobrze w kalendarzu jak to wypada i co Ci bardziej pasuje :) Ja mam termin na 23 i to jest sobota no ale wolałabym koło środy rodzić żeby w piątek być w domu to mój K będzie weekend miał wolny i będzie ze mną chociaż te 2 dni obojętnie gdzie by pracował :) no ale nie wiem czy synek się dostosuje do moich życzeń :)

Kitki a moze to i lepiej dka synka, a jesli bedzie gotowy wczesniej to wtedy zrobia cc przed wyznaczonym przez nich terminem.
Ja znowu sie boje ze u mnie beda chcieli wywolywac zaraz po terminie z OM, a wiem ze corcia jest mlodsza bo mam troche dluzsze cykle i nawet wiem kiedy owulacje mialam.
Moja kolezanka np wg terminu z om "przenosila" ciaze prawie o miesiac, ale u niej wzieli pod uwage to ze ma bardzo dlugie cykle i dziecko od poczatku na usg bylo mlodsze niz wynikaloby z miesiaczki. Jakby sugerowali sie tylko om to urodzilaby w 36 tygodniu.

Ja dzis wizytuje, musze dopytac ginke o to jakim terminem sie bedzie sugerowac w moim przypadku. Nie chce zeby mnie kladli na oddziale zaraz po terminie om. A tak u nas robia. Czekaja jeszcze dzien czy dwa i wywoluja :(

Wiem wiem. Maz mowi tak samo ze mam sie nie spieszyc. Skoro wytrzymalam tyle to tydzien w te czy w te nie robi roznicy. Ale ja juz bym chciala jak najszybciej. W ciagu tyg przytylam prawie 1kg:( gin tylko pokrecil glowa. Jak tak dalej bedzie to w 15 sie nie zmieszcze za cholere. Od dzis sie pilnuje. Tylko ze tak gadam a i tak slodkie wcinam:(

Ostatnia edycja:
Kitki to jedz słodkie tylko jakieś zdrowe np ciastka owsiane sobie zrób czy jakiegoś omleta z dżemem na pierwsze lub drugie sniadanie :p mnie też ciągnie do słodkiego wczoraj przed obiadem jablko z maslem orzechowym podjadalam :)

Ja zjadlam bulke z wedlina i pol bulki z miodem.
O 12 wypije sok z marchwii. Ewentualnie banana wciagne jak nie wytrzymam do obiadu

reklama
Do góry