reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

reklama
Fenika, MiLadyyy dobre wieści.
Ciężko masz MiLadyyy z tym woreczkiem, namęczysz się bidulko.

Wczoraj miałam wizytę na nfz niestety znów nie podał mi wagi bąbelków. A ja przez ostatnie 2 tygodnie przytyłam 3 kg, teraz ponad 77 mam czyli 13 kg na plusie. Podobno dobra waga. A W brzuchu już 107 cm. Wyniki dobre.
A położna mówiła że dobre 5 tygodni i będę miała maluchy przy sobie. Niech siedzą jak najdłużej. Wyniki mam dobre.
Ale najważniejsze, szyjka skróciła się tylko minimalnie ale jest zamknięta. Lekarz pytał się czy leże? A ja że staram się i Dostałam opieprz że cały czas powinnam leżeć a nie tylko się starać albo jak już mi słabo. Łatwo mu powiedzieć i tak teraz więcej leżę niż wcześniej i się oszczędzam.
A na 25 lutego dostałam skierowanie do szpitala. A że w naszym powiatowym szpitalu nie mają wystarczającego sprzętu dla bliźniaków to wysyła mnie do wojewódzkiego oddalonego o ponad 60 km, zeby wszystko sprawdzili. Mam nadzieję że będę tylko kilka dni tak jak mówił, bo na skierowaniu napisał powód przedwczesny poród. Pierwsze co to już łzy w oczach ale mąż mnie przekonywał że chcą dobrze wszystko sprawdzić i będę pod lepszą opieką. Tylko ta odległość mnie przeraża.

---------
31 tc

Justa super wiesci :) Szpital, w dodatku oddalony o 60 km od domu to z pewnoscia nie jest cos co latwo przelknac, ale lepiej pojechac tam gdzie maja wieksze doswiadczenie z ciazami blizniaczymi :) Najwazniejsze ze wyniki masz ok i szyjka sie nie skraca mocno :)

Justa dobrze że wyniki dobry :) a w szpitalu który jest lepie przygotowany do badań nad bliźniakami będziesz czuła się lepiej zaopiekowania. 60 km nie jest aż tak daleko, u nas specjalistyczny szpital w którym badają kobiety w ciąży poniżej 34 tc oddalony jest ponad 100 km :/ A teraz słuchaj lekarza i leż :) już dużo nam nie zostało

Ojej dziewczyny nie wiedzialam ze az taki problem jest ze szpitalami o wyzszej referencyjnosci, ze az tak daleko musicie jezdzic

Witajcie dziewczyny, dawno mnie nie było ale w końcu i ja się doczekałam swojej wizyty. Ja też poród Sn który waha się w różnych terminach ale mniej więcej 16-17 kwietnia. W tej chwili mam 31.6 tydz. Maluszek jest chłopcem i ma na imie Krzyś waży 1735 gramów podobno waga w normie. Jestem bardzo szczęśliwa że wszystko w porządku :) Mam nadzieje że i u Was wszystko ok, pozdrawiam:)

Kalinka ma 2150g. Przez 4 tygogodnie skoczyla z wagi 1344g ;) prxewidywana na potod od 3500 do 3800g. Ciekawe jak będzie ;) nie była zadowolona ze zfjec i mine trzasnela malo reprezentantywną ,p

Załączniki

• 1455709613365.jpg
    1455709613365.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 68
  • 1455709622235.jpg
    1455709622235.jpg
    40,4 KB · Wyświetleń: 70
reklama
Do góry