reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Milka co za historia :O

Wczoraj na szkole rodzenia lekarka poruszała temat błędu pomiaru i mówiła ze im dziecko jest większe tym też większy możliwy zakres błędu pomiaru. Na tych ostatnich usg jest to 500-600g uznawane za normalne.

reklama
Co wagi z usg to u mnie lekarz tydzień przed porodem powiedzial, że dzidzia będzie ważył a ponad 4kg a córcia po porodzie miała 3750g...
Gratuluję udanych wizyt:biggrin2:
Bluelovi uswiadomilaś mi właśnie, że już tak bliziutko do spotkania z dzidziusiami :tak:
Ale niech siedzą wszystkie do 38tc:tak:

Milka przerażająca historia Twojej szwagierki... I tak jestem pod wrażeniem że zdecydowała się na 2 dziecko.

I powiem Wam że tego się boję. Że poród będzie okropną traumą

Marciosz Tobie gratuluję udanej wizyty :-) oby więcej takich bezproblemowych wizyt :-)

kiedyś cc kosztowało nfz więcej i dlatego ich liczba była limitowana. Teraz cc i sn kosztuje tyle samo, dlatego chętniej sięga się po cc. Mam nadzieję, że w razie potrzeby, nikt nie będzie już odmawiał cc - przecież taki poród to trauma do końca życia :/

Szybciutko melduje się po wizycie :) mała waży 2100, moja szyjka "długa aż po samą kość krzyżową" wiec bardzo dobrze. Mam być kolejny raz za dwa tygodnie i wtedy się zastanowimy czy terminu porodu w karcie nie przyspieszyc bo mała taka duża ;) wiec możliwe ze tydzień wcześniej się z nią zobaczę :)))

MArcoisz - gratuluje udanej wizyty
Aniu12344 - trzymam kciuki, ale na pewno bedzie wszystko dobrze:)

Fenika - to kawał kobiety nosisz w sobie:) 2100 piękna waga,moja malutka 3 dni temu 1900 i już myślałam, że to sporo:) a tu proszę takie zaskoczenie

reklama
Miałam dzis pierwsze ktg i moj skarbus strasznie leniwy sie zrobił :( spał i przez to tętno miał pomiędzy 120-130 ..lekarz sie zaniepokoił chyba troszkę...zrobił szybie usg i powiedział ze malutki sie rusza wiec jest ok...myśle ze chciał sie upewnić czy dziecko nie jest owinięte pępowina...moj synuś ostatnio bardzo mało sie rusza..brakuje mi jego aktywności ...czy wasze dzieciulki tez na granicy 33tyg zmieniły swoja aktywność?

Do góry