reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

Antus - sliczna masz corcie:)

Moja ma 7 lat wiec juz panna. Ma 128cm i wazy 24kg. Brzucha nie ma zebra stercza sle ogolnie nie wyglada chudo, tak normalnie.

reklama
Mój raczej taki średniak ale ma tendencje do bycia paczkiem :p wciąga wszystko jak odkurzacz czasem mu ograniczam bo nie raz zje więcej ode mnie heh jak był mały do roku czasu to był totalny klusek na cycu "hodowany" a nie dawałam mu za dużo tych słodzonych kaszek raczej wolałam mu zwykła jaglana z owocami zrobić potem jakies kanapki, jajka doszly jak chciał to cycem popil późno zaczął się ruszać ale jak już zaczął to spala to wszystko i póki co problemu nie ma :) po tacie takie tendencje bo mąż też z tych "misiowatych" :)

Wieści z wizyty i ostatniego usg :)
Alicja waży około 1540 g , wszystkie narządy w porządku, AFI 13,3. Leży główką w dół. Nóżki oczywiście tydzień do przodu, a obwód brzuszka półtora tygodnia do tyłu. Zupełnie jak przy poprzednim dziecku. Mikołaj dokładnie na tym etapie ważył 1650 g.
Termin wychodzi z usg na 17 kwietnia, czyli tak jak ja to sobie obliczyłam z daty poczęcia ( nie ostatniej miesiączki, gdyż te mam nieregularne ). Wszystko w porządku :) Szyjka długa , zamknięta i od krzyża .

Marciosz no to super. Malutka fajna wagowo juz. Moja jak miala brzuszek wlasnie troche mniejszy niz reszte to lek kazala wlaczyc miód. I rzeczywiscie pomoglo bo na wt wizycie brzuszek byl idealnie w normie

Ja jem sporo miodu, więcej nie dam rady bo finansowo nie wydolę haha :) Myślę, że mam po prostu drobne dzieci, albo usg jest nieadekwatne, bo np dzień przed porodem Mikołaj ważył 2900 a okazało się że 3500 i teraz sądzę, że i Alicja jest drobna i pomiary wagi takie wychodzą ( bo w końcu mierzone z kości ) , a okaże się że waży więcej :p

reklama
Marciosz super że wszystko dobrze z Alicją. Ładnie rośnie, ułożona jak trzeba więc pewnie nie ma przeszkód żebyś rodziła sn tak jak chciałaś.

Do góry