reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze USG

fionka pisze:
osinka pisze:
ja mam wizytę w poniedziałek, już mi zapowiedział, że nie obejdzie się bez badania, usg i skierowania na pobranie krwi itp. - nie lubię chodzić do ginekologa!!!! najgorsze, że będe musiała mojego Krzyska angazować, biedak będzie musiał się z pracy zwalniać i mnie wozić po lekarzach

osinko jak wrócisz w poniedziałek z usg to napisz co tam u twojej dzidzi, bo jestem strasznie ciekawa czy naszebobasy są mniej więcej tejsamej wielkości, ja robiłam usg wczoraj i mały waży 1500 i wydaje mi się , że to jakoś mało

fionka! ja byłam w Zabrzu u dr cholewy we wtorek 17.01 i moja mała ważyła 1520g, czyli wszystko OK!!! :) podobnie rosną! nie martw się! sprawdzałam w książce - nasze maluchy mają prawidłową wagę :)

reklama
to ja dla porownania podam wage mojej panny, jak na tydzien ciazy wg OM (32w 3d) jest ciezsza niz przewiduje srednia juz osiągnela 2150.
I jest dluuuga a chuda. Lekarz rokuje, ze jezeli dotrwam do terminu OM to 4kg i 60cm na bank przekrocze .. Ciuszki doradzil kupowac na 68 ...

asioczek pisze:
to ja dla porownania podam wage mojej panny, jak na tydzien ciazy wg OM (32w 3d) jest ciezsza niz przewiduje srednia juz osiągnela 2150.
I jest dluuuga a chuda. Lekarz rokuje, ze jezeli dotrwam do terminu OM to 4kg i 60cm na bank przekrocze .. Ciuszki doradzil kupowac na 68 ...

asioczek - to duuuża Twoja córka jest!!! :) czym ja tak "podtuczasz"?? :laugh:
myslałam, że moja będzie większa - mężyk duży i dobrze odzywiony ;), ja też kobieta jak dąb, a Agata takie chucherko... :laugh:

osinka pisze:
asioczek - to duuuża Twoja córka jest!!! :) czym ja tak "podtuczasz"?? :laugh:
myslałam, że moja będzie większa - mężyk duży i dobrze odzywiony ;), ja też kobieta jak dąb, a Agata takie chucherko... :laugh:

Cora chyba nie chce mniejsza od rodzicow sie urodzic :) ja mialam 58cm 3800 a maz 4kg i 61 cm :)
A tucze ja na ekologicznych warzywkach od teściów :) Mam nadzieje, ze jezeli jest blad w pomiarach USG to na - a nie + :)

:laugh: duzi byliście :) mój mąż też był spory, mama mówiła, że wazył 4500g, ja się nie liczę, bo miałam 900g ;)
najwazniejsze, że wszystko jest u mnie w normie, dzieciątko zdrowe i zadowolone :)

ale to chyba nie jest reguła. My też mali się rodziliśmy, a ginka ostatnio powiedziała mi, ze dziecko jest duże...

No nasze dzieciątko dziś postanowiło ujawnić swoją płeć i
pokazało siusiaka!!!
cieszymy sie baaardzo :D
waga jak narazie 2300 , lekarz stwierdził,że jak na 33 tydzien prawidłowa no i wszystko poza tym w normie

mamaoli pisze:
pokazało siusiaka!!!
waga jak narazie 2300 , lekarz stwierdził,że jak na 33 tydzien prawidłowa no i wszystko poza tym w normie

GRATULACJE!!!! to pewnie mąż szaleje ze szczęścia! ;)

mamaoli pisze:
pokazało siusiaka!!!

suuuuper!!! Gratulujemy synka!!! Będzie parka :)

reklama
asioczek pisze:

Asioczek: mi też mówią, że Fasol będzie DUUUUŻY. a ja mu tłumaczę żeby wyhamował tak w okolicach 58cm, bo jest kilka fajnych ciuszków na 62cm i fajnie by było żeby w nich poparadował. ;D

Do góry