reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze USG

przy ostatnim badaniu w czwartek 12 cm i 180 g i wygląda jak mały alien jest strasznie chudy ale podobno na ten wiek ok i super taki mały dzidziuś biedny :)

reklama
anik78 jeżeli chodzi ow spólne pójście na badanie 3d w 22tyg, to kto idzie na kompromis Ty do Jaczyńskiej czy ja do Zwolińskiego??? ;) czy każdy zostaje przy swoim??? moja przyjmuje w czwartki twój ma środy i pon??? ;D

A ja dzisiaj po badaniu USG stwierdziłam, że nie będę więcej robić w swojej przychodni. Lekarz przewrócił mointor w Moją stronę tylko na minutę a resztę tylko badał. Ni ebył nawet w stanie stwierdzić ile ma dzidzia cm, ael na zdjęciu piszę, że ma 140 mm - czyli 14 cm ;) Czy któraś miała tak, że w/g kości udowej dzidziuś ma 18 tyg i 5 dni a w/g główki 17 tyg. i 4 dni. To chyba główka za mała, co ? A lekarz uspokajał. że to jest 9 dni =/- , więc nie wiem. Musiałam iśc na usg bo w rodzinie występuje wodogłowie,a tu się okazuje, ze maleństwo ma jeszcze mniejszą. Mam nadzieję, ze wszystko w porządku. Widziqałam (przez kilka sekund ;) ) bijące serduszko, a Maleństwo uciekało przed panem doktorem - Moja Wiercipiętka Najsłodsza. Zdjęcia niestety nie dam, bo mi się cyfrówka zepsuła a skanera nie mam tutaj.

ja myślę że nie masz się czym martwić skoro lekarz tak mówi zresztą jak ja miałam USG to koło wszytskich wymiarów pisało jaka jest róznica błędu dla niektórych nawet 2 tygodnie

agao pisze:
mi też spodobała się Jaczyńska ;) napisz mi coś o Zwolińskim to może zmienię zdanie ::)

Agao, Zwoliński to młody lekarz z powołania :), bardzo długo bada, wszystko objaśnia, cały czas widzi się maluszka na monitorze, odpowiada na wszystkie pytania, a poza tym jest bardzo sympatyczny i ciepły. Pierwszy raz w życiu trafiłam na takiego ginekologa :).

reklama
Do góry