reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze testy, brzuszki, usg, wyniki :)

Hej dziewczyny. U mnie końcówka 7 tygodnia. Byłam na usg w poniedziałek, maluch ma się dobrze, ma już ponad centymetr wzrostu, serduszko bije. Oby miał się dobrze cały czas :)

Z krwiakami bywa różnie. Oszczedzaj się, dużo leż i myślę, że jak lekarz mówi o dobrych rokowaniach to będzie dobrze. Ja akurat nie miałam szczęścia i pierwszą ciążę z krwiakiem straciłam w 9 tc, ale do lekarza też nie miałam szczęścia, stwierdził jedynie, że "i tak co ma być to będzie" i odesłał z kwitkiem, nawet bez zwolnienia z pracy. Ale znam osobiście (nie z forum) sporo dziewczyn, które miały krwiak i mają dzieci. Jedno nawet codziennie skacze nad moją głową, bo mieszka wyżej. Także głowa do góry i odpoczywaj.

Dziewczyny, robicie test pappa? Mi ginka wpisała w zalecenia i kazała przemyśleć. Mam 31 lat. I chyba jestem na nie...

reklama
Misiunia miałam plamienie w nd takie brunatne ale niewiele podjechałam na IP i stwierdzi ze mam endo jakies tam i możliwe sa krwawienia w pon w dr serduszko juz biło i dr mówił ze mały krwiak dzis daidzia rośnie jestbideqlnie 6+4 jak wg OM ale krwiak duży. :(

Misiunia miałam plamienie w nd takie brunatne ale niewiele podjechałam na IP i stwierdzi ze mam endo jakies tam i możliwe sa krwawienia w pon w dr serduszko juz biło i dr mówił ze mały krwiak dzis daidzia rośnie jestbideqlnie 6+4 jak wg OM ale krwiak duży. :(
Ja plamilam na poczatku ciąży 2tygodnie z powodu krwiaka. Macica musi sie jakos z niego oczyscic wiec stad plamienie. No chyba, ze sam sie wchlonie. Nikt nie kierował mnie do szpitala z tego powodu, a bylam u 2 niezależnych, prywatnych lekarzy. Po 2 tygodniach minelo, a teraz jestem juz prawie w 12 tygodniu, wiec chyba nie ma co panikować. Wiele kobiet ma krwiaki, to nie jest jakas rzadkość. Oby te plemienia nie zamienily sie w jakies krwawienia, żywią krwią, to będzie dobrze ;D

Nadia dzieki za dobre słowo ! Juz nie będę świrować chociaz pewnie zwątpienie czy wszystko ok dopadnie mnie jeszcze ze 100 razy do 25.08.
Wszystko w rękach tego na gorze. Daje z siebie 100% dołożę jeszcze ze 20-% z leżenia i mam nadzieje ze moj maluszek chce zyc. Bo powiem Sam ze hak dzis dr puścił mi to serce to poczułam ze jestem podwójna mama <3

Kulka moja koleżanka miała dużego krwiaka (nie wiem jak dużego bo aż tak mnie to wtedy nie interesowało), leżała z ponad miesiąc :O ale z dzidziusiem wszystko jest w 100% dobrze :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

KulkaMM ja mam krwiaczka teraz i w poprzedniej ciazy tez miałam. Nie mam krwawień, w poprzedniej tez nie miałam. Teraz jestem na zwolnieniu to i więcej odpoczywam ale jak mam chęci i sile to robie wszystko w domu, nie dźwigam tylko ale czasem zakupy tez musze zrobic, chodzę z psem na spacer. W pierwszej ciazy pracowałam, tez wychodziłam z psem i przy następnym usg krwiaczka nie było. W tej ciazy lekarz powiedział mi ze ten krwiaczek jest nawet nie brany pod uwagę przez wielu lekarzy bo to odklejanie kosmowki i nie jest duży. Jakie masz wymiary tego krwiaczka ? Mialas zlecony progesteron zeby zbadać poziom ? Ja badałam ale wyszło w normie i nie musiałam przyjmować.

Głowa do góry! Na pewno bedzie dobrze :) wierze w to! Jak masz możliwość odpoczywania to leż i nic sie nie stanie, ja korzystam ile wlezie bo jak to mówi mój mąż: ciesz sie tym czasem i korzystaj bo ostatni raz jesteś w ciazy [emoji16]

Jeszcze dodam ze na wizycie na NFZ lekarka nic nie mówiła o krwiaczku a byłam dzien wcześniej niż prywatnie wiec musiał juz byc. Bedzie dobrze ! I wyluzuj bo od myślenia za duzo mozna zwariować :)

Dzieki nie wiem dokładnie jakie ma wymiary ale duży jest naprawdę do tego stopnia ze dr podejrzewał ciąże mnoga bo wyglada jak pęcherzyk w którym pływa maluch. Ale ostatecznie okazało siw ze to krwiak. Leżę od wczoraj maz mi pomaga bo akurat więcej jest w domu ale sa czynności które wykonywać musze np uszykować obiad dla małej.... Myśle pozytywnie chociaz z tylu głowy ciagle jest wielki strach.
Ja w ciąże z córka nie mogłam zajść prawie przez trzy lata jak juz sie udało to nie miałam żadnych problemów, nic kompletnie. A teraz nie dość ze krwiak to torbiel 5 cm w gratisie.

KulkaMM ja mam termin porodu na luty i raczej udzielam się na tamtym forum ale widzę ze martwisz się o torbiel. Ja tez mam. Stwierdzona już przed ciaza. Walcze z nią ponad pół roku. Podobno w ciąży są większe szanse ze się wchlonie. Początkowo miała ok 7 cm. Teraz jest trochę ponad 4 cm. Pytalam kilku lekarzy i uspokajaja ze nie zagraza malenstwu. Teraz tylko obserwacja i duphaston bo mam problemy z progesteronem. Możliwe ze od tego nawet powstala. Zaczynam dziś 14 tydzień i wszystko jest dobrze. Mam nadzieje ze tak pozostanie. I Tobie życzę tego samego. Trzymaj się!

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie wiem czy pamiętacie ale miałam 9 czerwca okres, najpierw 3 dni żywej krwi A później normalnie. Nadmieniam ze już wtedy byłam w ciąży bo zaszlam w poprzednim cyklu o czym nie miałam pojęcia - i dobrze bo bym na zawał zeszła! Z dzidzią jest wszystko ok także, różnie bywa, nie koniecznie oznacza to coś złego.

Wysłane z mojego HUAWEI P7-L10 przy użyciu Tapatalka

Do góry