reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

u mnie w nocy jest w pokoju około 18-20 stopni, więc do spania ok. Wikunia spi w pajacyku ze stópkami już i pod kocykiem. Pod kołderką jej za gorąco i sie budzi i odkrywa.

reklama
Witam po krótkiej przerwie
U nas Filip śpi w piżamce, skarpetki ma takie cieniutki i mujezakładam
W nocy budzi sie różnie. Przeważnie nie na jedzenie, ale często jednak.

Antylopka, o dzidziusiu to juz parę z nas poważnie myśli. Niestety nie każdemu sie udało :-(. Na wątku zamkniętym jest cos napisane, o ile się nie mylę.
Kira - pogratuluj siostreze. U mojej będzie dziewczynka. Terminma na początek stycznia:-p

U nas tez zimnica:dry:
Adas spi w pajacyku cieplym,jak ma pizamke to zakładam mu skarpeteczki,ale zauwazylam ze jedyne co mu marznie to uszy:dry:...
Na dwór zakładam rajstopki a po wczorajszym spacerze-jak wrócilismy to Adas łapał sie za uszki-doszłam do wniosku ze bawełniana czapeczka to za mało i dzis włozyłam mu troszke cieplejsza-na polarku:tak:
Kurteczka-to raczej taka wiatróweczka,i pod to cieplejszy polarek czy bluza:tak:no i dzis juz mialam rekawiczki w pogotowiu:-Dprzydały sie na hustawce:tak:
Natalka-duzo zdróweczka:tak:Adas je nad ranem-4-5 150 mleka,wogóle musze cos pomyslec bo te nocki u nas to sa koszmarne ostatnio:dry:nie chce spac w łóżeczku-tylko ze mna,a czasem wcale nie chce spac,tylko jeczy,płacze,wstaje....
Mrozik-to super:tak:gratki dla siostry-moja ma termin na 19 stycznia

Ostatnia edycja:
Hej!
Dobrze że już w domu jestem bo u nas w szkole teraz zimnica, jeszcze się sezon grzewczy nie zaczął, mury grube, okna nieszczelne, normalnie w kurtce trzeba by siedzieć!!
My też zakładamy rajstopki i nawet ciepłą, zimową czapkę bo takiej pośredniej nie mamy... a ja znowu zapomniałam zerknąć do sklepu....

Ale powiem Wam że widziałam dziś w mieście dwie panie z wózkami (spacerówkami) dzieci miały ok 8m-cy, spały ale nie przykryte!!!! w czapeczkach takich cieńszych!!!!!! Panie wyglądały raczej na biedne ale te dzieci.... aż mi w samochodzie zimno było...

Alunia śpi w bodziakach i pod kocem w poszewce.W pokoju jest około 20 stopni.Jak założyłam jej piżamkę to była spocona,skarpetek też nie zakładam.

mrozik-Gratki dla siostry

U nas jakies chorubsko się rozwija.... Wczoraj wieczorem już tak dziwnie przełykała slinę , nie mogła zasnąc płakała w nocy, nawet ja do cycunia przyłozyłam choc juz jej nie karmię bo biedna nie mogła się uspokoic.:-(Ma katar narazie. Na jutro akurat mamy termin szczepienia to zobaczymy czy dostanie lek czy nie bo watpie czy ją zaszczepią.
A ja dziś byłam u ginekologa powiedzmy ze wszystko ok bo wynik dopiero bede miała za jakis czas. Miałam usg i wszystko dobrze Zapisał mi narazie tabletki anty Yasminelle. Ciekawe jak na nie zareaguje. Bo jak powiedział mi cene wkładek to myslałam ze zjade z krzesła. Zwykła 500 zł , z hormonami 1000 i to a okres 5 lat. Choć przeliczając tabletki to jesli bede je brac to strace ok 600 zł rocznie:szok::wściekła/y::no: bo tabletki kosztowłay niecałe 50 zł. Teraz niewiem co zrobić.....:baffled::-(

U nas jest tak ze koło 4 albo 5 nad ranem Piotrek zaczyna sie wiercic postekiwac i wtedy pomaga tylko butla z mlekiem:-Dmi to w sumie na reke bo spimy potem do 8 wiec super:-)

Spi w pizamce gora z długim rekawkiem i spodenki długie skarpet mu nie ubieram a na spacerze to czapa ocieplana i kurtka juz zreszta pisalam ...i dziaj stwierdzilam ze rajstopy pod spodnie tez musza byc bo naprawde przypiliło z tą pogoda:baffled:

My jutro wybieramy sie do lekarza na szczepienie i ten jak to sie mowi bilans:-):tak:

edyta
oby choroba sie nie rozwinela i Ola mogla spokojnie spac buziaki dla niej:-)

reklama
Natalka 25, ja nie karmię w nocy, chyba że Bartek zasnie bez swojej porcji mleczka i jeżeli potem się budzi w nocy to trochę mu zrobię, ale to rzadko jest. Rajstopki od 2 dni na spacery zakładamy, ale takie w miarę cienkie jeszcze. CZapka cieplejsza,ale nie nowa, tylko wiosenna jeszcze dobra sie okazała:-)
Ewelia, racja - aby do wiosny
Edyta, zdrówka dla córci
A co do nocek jeszcze, to Bartek już w ogóle nie chce spać z nami. Czasem jak sie budzi w nocy i nie mogę go uśpić lub też nie chce mi sie nad nim stać pół godziny, to próbuję go wziąć do nas do łóżka a on wtedy w ryk i wstaje:baffled:. tak mu się pozmieniało szok.

Do góry