reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Katrins - no to ładna kolekcja ząbków. U nas dopiero są górne i dolne jedynki i dwójki, górne czwórki dopiero co wyszły i chyba dolne idą. Ale piątek jeszcze brak i myślę że długo nie będzie. No o trójkach już nie wspomnę ;-)

Filip już zaliczył moje obcinanie i wizytę u fryzjera jedną. Ciężko było bo straszny wiercioch i nietykalski jest jeśli chodzi o takie "operacje". Ja pod koniec października na pewno znowu odwiedzę fryzjera, ale na razie wystarczy. Bardzo długie już miał i musiałam je przyciąć - bo grzywka do oczek wchodziła i loki mu sie robiły z tyłu główki

reklama
-Katrins, gratulacje dla Krzyśka skoro już tyle słów wypowiada.

U nas poprzednia noc okropna. Bartek stale sie budził i płakał wniebogłosy, nic nie pomagało. Rano wyszło szydło z worka - katar!!!! :baffled:

Katrins-Tyle ząbków:szok::szok::szok::szok: u nas dopiero 1 i 2 wyszła a teraz przebija się dolna lewa 4 powinna lada moment być.Krzyś ma bardzo bogaty słownik.Alunia ostatnio przestała używać słów których się nauczyła nawet mama nie chce mowić a to jej pierwsze słowo było.Teraz jest na etapie straszenia wszystkich.

mrozik-Filipek też już ma niezłą klawiaturkę.

kama-Zdrówka dla Bartusia

Konkursik dziewczyny, wklejam link: Śpię zdrowo

Katrins - gratulują ząbków i słownictwa:-D. tak to się dzieci rozwijają, że na czyms sie koncentruja. Krzyś na mówieniu i króluje w tej dziedzinie.:laugh2: I korzystaj jeszcze z tych chwil, gdzie nie biegasz zgięta w pół i wszystko z półek zdejmujesz;-)
Mrozik - moja wikunia to panią fryzjerkę zna tylko w roli przyszłej mamy:-p dziewczyna miala termin na 6września, wiem że cztery dni temu jeszcze w dwupaku, teraz juz pewnie wywołali albo cc.
kama - to opiekuj sie Bartusiem i niech katarek ucieka a-sio!!:angry: Wiki miała katarek, jak ja byłam chora i nauczyklam ją dmuchać nosek. teraz jak ma chusteczkę, to vchodzi do wszystkich i im nosy wyciera, hehe:happy:
kozica - wiki też errrrrr-rrruje;-):tak: Mąż się smieje, bo na początku to takie francuskie er było, że młada po mamie zdolności do języków odziedziczyła i od francuskiego rozpoczyna, a teraz się na twardy niemiecki (tudzież arabki rrr) przerzuciła.:laugh2::-D

Hej kochane:tak:
Katrins-to pieknie,cała buźka ząbków:-)My mamy cztery na górze i dwa na dole-cały czas,ale czyba idzie górna czwórka-wiec obserwujemy:tak:
Kama-mam nadzieje ze to tylko katarek-zdrówecza dla Bartusia
Tomola-ja sama obcinalam Adasiowi włoski juz 3 razy,kręcą mu sie na karku i nad uszami,i grzyweczka do oczu wchodzi-jak u Filipka Mrozik:-)kiepsko z tym szpitalem:baffled:mam nadzieje ze Szymonkowi juz lepiej
Kozica-Adas nauczył sie "brrrum-brrrum"i bardzo ładnie wymawia r-mam nadzieje ze tak zostanie:dry:"mama" "tata" "dziadzia" "mniam" "co to" "ma-znaczy masz" "da-daj" i jeszcze kilka które mozna rozróznic-chociaz sama sie czasem zastanawiam:-Da-i jak cos chce to mowi "o to" i pokazuje paluszkiem:tak:kiwa paluszkiem ze nie wolno,jak mowie "ama" to leci do fotelika,jak mówie ze idziemy spac to sam na łóżko wchodzi z pieluszką:tak:spi juz na duzym łóżku bo przynajmniej nie wybudza sie w nocy z płaczem i w dzien spi dluzej:tak:cos mu małe łóżeczko nie pasuje:-pladnie lezy,nie spada-zreszta jest obłozony:tak:spi juz tak od 5 dni:tak:
A ja zaczęłam pracę w weekendy-dorabiam na kasie w supermarkecie:-ppowiem Wam ze fajna odskocznia,Adas w weekendy z babcia siedzi-cała szczesliwa:-Da ja dorobie troszke-praca na same weekendy po 8 godzin i mam ponad 700 zł-wiec baaardzo podreperuje budżet-a że praca jak praca........;-)

Kira no to fajnie z tą pracą :-) a wiesz może czy dzieci to "rrrrr" jeszcze mogą zapomnieć? bo takie było moje pytanie....
tomola my się też musimy obciąć ale moja fryzjerka to takie dzieci maszynką obcina a ja się boję że się Kuba przestraszy bo on takich rzeczy nie lubi i się boi a poza tym to mu jeszcze ciemiączko nie zarosło więc maszynka odpada.... do innej fryzjerki jeszcze nie dotarłam....

witamy
Gratulujemy zabkow i nowych osiagnięć:-)
Karol juz sam siebie przechodzi:dry:dzis szaleje od 7 juz na dobre:baffled: nie moge go upilnowac, zaraz chyba drugi raz zaliczymy spaer bo mi mieszkanie rozniesie:szok:wszystko wyciaga, roznosi, komputer tez juz rozpracowal, ze stolu sciaga, z blatu kuchennego...do palnikow dosiega:-(oczy dookola glowy:dry:
I tak jak wszystkie dzieciatka chyba nerwus straszny, jak nie zwracam uwagi to pisk taki i skrzeczenie ze leb peka:tak:no ale coz taki wiek...zeby tylko babcia dala rade:-D

Oj jak wasze szkraby już rozgadane... Ola mówi mama , tata, wczoraj nawet powedziala tato:-D fajnie to brzmiało, baba, dziadzia , dzidzia, lala i co mnie najbardziej zaskoczyło mówi cześć czasami powie:teś a nieraz wyraznie cześć. To trudny wyraz ale chyba go tak przyswoiła z tegowzgledu ze Macius czesto mowi do niej czesc i tesciowa.W ogóle wyciaga raczke na przywitanie do tego jeszcze nia tak wyma****e hehe. Przesyla buziaczki. Ostatnio bylismy zobaczyc u sąsiadów na łące krówke i jak odchodzilismy nawet krówce przesylala buziaczki hehe. To jest mala aparatka mówie wam. Gra na organkach a jaka jest zla jak się jej wejźmie od wczoraj to jak zawodowiec chodzi z tymi organkami i nie trzyma dwoma raczkami tylk jedną. Poza tym ma manie chowania się. Ostatnio wcisneła sie miedzy lodówke a sciane i myslicie ze sie odezwała dopiero po chwili mojego szukania i nawolywania. Oczywiscie jak ją tam znalazłam smiała sie ze mnie.:-DA ja już w stresie i w nerwac zesie jej cos stało.

reklama
edyta - no to nieżle z tych schowaniem się:-D. Wiki też się chowa, ale nie umie cicho usiedzieć. Jak tylko ktos powie:"Gdzie jest Wikunia?" ona zaraz wyskakuje roześmiana. Oleńka widze, że bardziej sie do partyzantki nadaje, bo nie ułatwia odnalezienie:tak:
Kira - gratuluję pracy:tak: na któryms roku na studiach pracowałam przez 4 miesiące na kasie i pamiętam, że wiekszość tam pracujących dziewczyn traktowała prace serio i szef ciągle robił jakieś jazdy. :nerd:A to dziewczyna sie rozlicza, liczy pieniadze, a ten palant przyłaził i truł coś, pytał o jakiś asortyment (Budowlany, bo to było w castoramie) i głupie teksty typu: "jak to nie wiesz jak się montuje podwieszany sufit? A jak Cie klient zapyta?:wściekła/y:"
Zawsze mu głupio odpowiadałam, bo mi tak bardzo nie zależało i dał mi spokój :happy: Jak na pytanie co to dyfuzja:sorry2::confused: powiedziałam że transport przez komórki organizmu. On mi na to, że myślał w kontekście dyfuzora (To część w układzie kominowym), a ja mu, że trzeba było spracyzowac pytanie. Potem mi powiedzial, że pewnie długo nie popracuje, bo znajdę sobie lepszą ptracę, a ja że mam nadzieję, że to szybko nastąpi.:szok::tak:

Do góry