reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze poglądy na temat wychowywania dzieci

Jasne daissy_ zgadzam się z Tobą w 100%. To wszystko to tylko plany a jak będzie okaże sie potem. Słyszałam też że zdarza się że pierwsze dziecko śpi całą noc jak aniołek, a drugie daję w kośc i na odwrót. Ale każde dziecko jest inne i wiadomo że różnie to bywa, a napewno każda z nas chce miec jak najlepiej :-)

reklama
Dziewczyny, tak jak mówi sam temat tego forum, że są to tylko nasze poglądy, niestety nasze dzieci ich nie znają i będą nas przekonywać do własnych poglądów. Życie bardzo szybko weryfikuje nasze plany. Życzę nam wszystkim, by nasze pociechy budziły się do jedzenia co 3h, by mleka w piersiach nie zabrakło, by nie było kolek, zaparć, przeziębień, by mężowie nas wspierali, byśmy my wspierały mężów, ale najważniejsze na teraz, by nasze Maluszki rozwijały się teraz zdrowo i na świat przyszły w terminie, bez problemu, w zdrowiu i sprawiały nam wiele radości.

Dziewczyny, tak jak mówi sam temat tego forum, że są to tylko nasze poglądy, niestety nasze dzieci ich nie znają i będą nas przekonywać do własnych poglądów. Życie bardzo szybko weryfikuje nasze plany. Życzę nam wszystkim, by nasze pociechy budziły się do jedzenia co 3h, by mleka w piersiach nie zabrakło, by nie było kolek, zaparć, przeziębień, by mężowie nas wspierali, byśmy my wspierały mężów, ale najważniejsze na teraz, by nasze Maluszki rozwijały się teraz zdrowo i na świat przyszły w terminie, bez problemu, w zdrowiu i sprawiały nam wiele radości.

Amen :-)

Dziewczyny poniżej dwa pierwsze rozdziały książeczki "Język niemowląt", możecie sobie poczytać jak Wam się będzie nudziło ;-) a jak się spodoba to możecie sobie kupić, czy ściągnąć z sieci. Ewentualnie piszcie na priv, to Wam prześlę

Załączniki

• język 1.zip
    51,3 KB · Wyświetleń: 180
  • język wstęp.zip
    36,3 KB · Wyświetleń: 336
Niewiedzialam gdzie o tym napisac wiec bazgrole tu ...

Robilam porzadek na poczcie i znalazlam fajne dwie rzeczy, Jak ktoras z mam by chciala to mam ZABAWY PALUSZKOWE oraz teraz nie jestem pewna dokladnego tytulu ale USNIJ PROSZE, JAK POMOC DZIECKU ZASNAC pamietam ze ta ksiazeczke o spaniu dziewczyny z mojego watku bardzo polecaly kiedys, ja na szczescie nie mialam problemow ze spaniem :) i kazdej tego zycze :)

Ja protestuje, Pola przesypiała od początku 8 godzin i mam nadziej ze Tito będzie przesypiał co najmniej połowę tego czasu. Kolek i zaparć tez nie było a mą mnie wspierał. tak wiec życzenie zeby mi dziec przesypiał 3 godzinki jest dla mnie bolesne ;)

reklama
Mitra - moja córcia bedzie wypisz wymaluj jak Twoja Pola - innej opcji nie przewiduję:-)
heh ... tego Ci życzę, albo żebyś miala jeszcze lepiej niz ja i zeby twój maluch tak szybko jak moja nie przestał sypiać w dzień, bo to tez błogosławieństwo, Niestety od 1,5 rż nie było mi dane :) odespała to chyba jako niemowlę.

Do góry