reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze piersi - siara, laktacja, karmienie itd.

Mi tam nic nie leci :p i dobrze a po co teraz? siara i pokarm będą potrzebne dopiero w sierpniu to niech na razie siedzą gdzie ich miejsce ;) :p

reklama
:)Dziewczynki..dzięki za rady.Już mi lepiej...dużo gorącego mleka z miodem,herbatka z malinami i lipą...tak jak pisałyście cebula z cukrem...POMOGŁO! Zaczełam wczoraj i dziś prawie dobrze.....Dzięki za troskę.... :)

Dziewczynki, nie wiecie czym potraktowac najlepiej 'pokrzywke' ???
Zrobila mi sie na piersiach (tzn. bardziej na dekolcie) i po obu stronach brzucha na wysokosci zeber. Nie wiem czy to z goraca (tak jak malym dzieciom sie robi) czy jakies uczulenie np. na balsam ??? Chociaz nigdy zadnych uczulen nie mialam.

Zakupilam sobie w aptece Calcium i mam zazywac co 3-4 godziny 1 tabl. rozpuszczona w pol szklanki wody. Poza tym dowiedzialam sie, ze zazywajac wit. B skora robi sie wrazliwsza na slonce, wiec moze dlatego mi to wyskoczylo, bo oprocz tej wit. w Feminatalu zazywam jeszcze MagneB6, a ostatnio siedzialam kilka razy na tarasie, ale pod parasolem...Sama nie wiem, zobacze czy cos pomoze :)

;D ;D Hello...coś mam jednak w cycach.Z ciekawości posprawdzałam "suty" i po naciśnięciu z jednego typowe biało-żółte mleko się wydobywa...z drugiego woda lekko źółtawa..czyli siara...czyli narazie bez obaw...kurcze..nie wiem co robić tak na marginesie.Może powinnam kupić na wszelki wypadek laktator..taki za 17zł...najzwyklejszy,będe miałą wszytsko na zicher.. ;D,ale ja mimo wszystko może za bardzo do przodu wszystko.. ::)

Fritusek , jakie do przodu, mnie aż strach obleciał że nic niemam jak Leyna przypomniała ile jeszcze zostało!!!a ja tylko tydzień z nią!!!
Laktator kupie jak bede wiedzieć że karmie naturalnie bo to nic nie wiadomo, bardzo bym chciała ale wiesz jak to jest. a tak na marginesie to skąd wytrzasłaś laktator za 17zł???

Frutisek, ja takie jazdy miałam 3 miesiące temu.... myślałam, ze się zabeczę. Tzn nie miałam pokarmu, ani siary, ani nic, aż lekarka była zaskoczona, bo ewidentnie wyglądało jak u matki karmiącej. W końcu pękła mi skóa na piersi, lała się krew, dostałam gorączki, zapalenia piersi, etc... Powiększyły mi się o dwa rozmiary...
Nie muszę Wam pisać jak teraz wyglądają moje piersi.... Jak z filmów Tonego Halika o pigmejach... dramat. A byłam z nich naprawdę dumna. Blizny niestety zostaną. Jednak to ból uzasadniony więc się nie martwię.

I też nie wiem co zrobic z laktatorem... Niby chcę kupić, ale koleżanka, która urodziła w maju straciła zapał do karmienia i pokarm po dwóch tygodniach i teraz patrząc na nią już sama nie wiem... chyba jednak zaczekam. w szpitalu można wypożyczyć, a jak będzie potrzeba to kupię. Chyba tak zrobię :)

reklama
ja wyszłam z założenia, że laktator kupię po porodzie - zobaczę czy będę mogła karmić naturalnie czy nie
dobry laktator to wydatek ponad 100 zł i nie chciałabym wyrzucać kasy w błoto gdybym ani razu miała nie użyć

Do góry