reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze piersi - siara, laktacja, karmienie itd.

Ja dostalam laktator 'w spadku' po siostrze T. Najzwyklejszy, ale podobno bardzo dobrze odciagal. Musze tylko zmienic uszczelke na nowa (mam w komplecie) i bedzie jak ze sklepu ;D

reklama
mada78 pisze:
Fritusek , jakie do przodu, mnie aż strach obleciał że nic niemam jak Leyna przypomniała ile jeszcze zostało!!!a ja tylko tydzień z nią!!!
Laktator kupie jak bede wiedzieć że karmie naturalnie bo to nic nie wiadomo, bardzo bym chciała ale wiesz jak to jest. a tak na marginesie to skąd wytrzasłaś laktator za 17zł???

oj..ja nie będe szaleć z laktatorem.podobno można to też rękami robić..ale taki najzwyklejszy...podaje link

http://www.allegro.pl/item110687175_odciagacz_laktator_babyono_najtaniej_na_allegro_.html

no albo....jak ktoś ma więcej w portfelu....

http://www.allegro.pl/item111218560_laktator_odciagacz_pokarmu_reczny_firmy_tufi_.html

Dziewczynki, czy Wam też tak cycuchy "przeciekają" strasznie w te upały? I nie chodzi mi o pocenie się cyców "od spodu", ale o siarę. Bo ja mam non-stop mokre plamy "na klacie" ::) Normalnie, już od jakiegos czasu, nosiłam stanik z wkładkami laktacyjnymi, ale w tej temperaturze dodatkowa warstwa w postaci cyckonosza, zwłaszcza w domu, jest dla mnie i mojego biustu torturą, bo wszystko jeszcze bardziej się "zaparza". Biorę prysznic 2-3 razy dziennie (brałabym częściej, ale nie chce sobie uszkodzić warstwy ochronnej naskórka), cycki same jeszcze czesciej przepłukuję, a i tak juz zajeżdża ode mnie twarogiem jak od dojnej krowy... :-[ Ratunku!

też zauważyłam zwiększoną produkcję ;) nawet kiedy piszę te słowa cosik mi ćknie z lewego cycucha :laugh: cóż... taki czas, już niedługo produkcja ruszy pełną parą :p

Dominique, Leyna, nie jestescie same :) Mnie tez cieknie - czesciej z lewego cyca (i chyba wydaje mi sie nawet ciut wiekszy, hehe ;) ) A na staniku non stop mam plamy od wewnatrz (oczywiscie jak go ubieram, a wkladek nie nosze, bo w te upaly nie da rady) :)

Wracam do tego watku.

Kurde, dziewczyny, czy w cycu moze zaniknac laktacja? Bo przez 2 dni nie karmilam prawa piersia (mialam tak zorana brodawke, ze nie dalam rady) i teraz mam ja chyba o 2 rozmiary mniejsza i jest mieciutka, cos tam z niej leci jak naciskam, ale mam wrazenie jakby sie w niej pokarm nie zbieral. Za to piers lewa jest ogromna, twarda i leci z niej non stop...Jestem troszke zalamana - nie dosc, ze moge dziecko akrmic tylko jednym cyckiem to jeszcze wygladam jak...nie wiem kto, brak porownania, hehe, - no krzywe cycki mam i strasznie to widac!!

Sandra, ja tak miałam w szpitalu, Położna kazała mi tę "nieczynną' piers pobudzać laktatorem systemem; 3 minuty ssania-3minuty przerwy-5 minut ssania-5minut przerwy-7 minut ssania. Po 2 seriach w odstępach kilkugodzinnych pokarm znowu mi napłynął i teraz mam równe, "kwadratowe" cycki ;)

witam,moze wy macie jakies mądre pomysły. zanika mi pokarm zupełnie.mimo przystawiania małej i picia hektolitrów herbatek laktacyjnych i innych płynów mleka coraz mniej,musze dokarmiac małą butelką bo wogóle sie nienajada,po 40 min.sesji przy cycku za 20-30 min jest strasznie głodna i wypija 60 ml z butli.pomału zaczynam wątpic ze jeszcze sie uda a tak bardzo chciałam ją karmic piersią.moze jakies sugestie co jeszcze mogę zrobic .??? :( :( :(

reklama
Kurcze... nie mam mądrych pomysłów :( Ja karmię z obu piersi - przemogłam się nawet wtedy, kiedy młody zrył mi tak brodawkę w lewej piersi, że kwiaczałam z bólu, ale dzielnie karmiłam. Nie moge powiedzieć, że mam jakiś super nawał mleka w cyckach, bo pomiędzy karmieniami nie leci z nich wiele, ale chyba jest ok, skoro młody przybiera na wadze.

Aga, może zadzwoń do położnej i zapytaj co możesz robić w takiej sytuacji. Mi jeszcze w szpitalu mówili, że aby pobudzić laktację mam karmić małego regularnie co 2 godziny. Oczywiście nie robiłam tego, ale może w Twoim przypadku takie przystawianie Ewuni do cyca by pomogło?

Do góry