reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze piersi - siara, laktacja, karmienie itd.

Ja mam taki 'spust' jezeli chodzi o zuzycie kosmetykow typu balsamy i oliwki, ze sie przerzucilam sie na te z nizszej polki. Teraz wlasnie zamierzam kupic Ziaje, bo tez slyszalam, ze fajnie nawilza i uelastycznia skore - a o to chodzi. Mnie sie na szczescie tez rozstepy nie zrobily jeszcze i mam nadzieje, ze sie nie pjawia - podobno to dziedziczne, wiec sie tym pocieszam, bo moja mama po 2 ciazach nie miala ani jednego rozstepu.

reklama
No miejmy nadzieje ze ominą nas te wstretne rozstępy...moja mama tez nie miała a mi sie zrobiły mendy :mad: ...moja bratowa to była taka chudzina w ciązy przytyła tylko z 5kg urósł jej tylko brzuch i to niewielki...i do konca zadnych nie miała a w 8 miesiącu zrobiły jej sie na brzuchu na samym dole i tez dupa...nie ma reguły...a co do kremow to fakt ida starsznie syzbko i jakby tak kupował te najdrozsze to cżłowiek by zbakrutował dlatego ja dzis kupiłam ziajke za 13zł

Ziajki tez uzuwam, sporadycznie, bo ostatnio mam ten z rossmana i mi bardzo pasuje, ziajka jest duzo mniej wydajna, no i tlustsza, jakos za nia nie przepadam. Jak juz to wole oliwki zwyklej dla niemowlat uzywac :) A mi skore fajnie odzywia balsam pod prysznic z jakims tam olejkiem Dove - rewelacyjna skora jest bezposrednio po kapieli, jakbym juz czegos uzyla. A jesli chodzi o rozstepy to mam juz od dwoch miesiecy i na razie mi sie nie powiekszaja, ale na pewno to zrobia za czas jakis. No i przyczyn tutaj jest wiele - raz, ze genetyka, a dwa - elastycznosc skory, jak skore mamy w ogole nieelastyczna to jest tez niewytrzymala i sie robia takie chamskie blizny. Ponoc zeby tego uniknac (przynajmniej w jakims stopniu) to trzeba by bardzo skore hartowac, wpierdzielac krzem, smarowac sie itd, i to dlugo przed zajsciem w ciaze...

Ja "jadę" na oliwce J&J na zmianę z oliwką dla dzieci z Rossmanna, a w zeszłym tygodniu zakupiłam Ziajkę i, jak oliwka się skończy, to będę testować. Żadnych rozstępów nie mam i mam nadzieję, że mieć nie będę (moja mama też po 2 ciążach nie miała ani jednego).

Co do biustu, to z atroficznego 75B skoczył mi na 80C i już nawet w takich stanikach ledwo się mieści, więc będę musiała w najbliższym czasie kupić sobie już większe (i szersze w obwodzie, bo już też mnie ciśnie pod cyckami). Może nie widać tego aż tak bardzo, bo brzuch mam jednak sporawy ;), ale i tak się cieszę, bo zawsze chciałam wiedzieć jak to jest mieć duże bufory ;) Pewnie przejdzie mi ta radość, jak będę karmić i odczuwać związane z tym różne nieprzyjemne dolegliwości...

Ja używam Ziajki własnie od 3 miesiąca ciąży i mimo, że dużo juz przytyłam to rozstępów ani widu ani słychu :) Smaruję kremem nie tylko brzuchol ale biust i uda też. Mi odpowiada jej konsystencja oraz zapach. Jedyny minus zauważam, że jak się kończy opakowanie to ciężko wycisnąć z butelki resztkę, bo gęstnieje. No i cena około 14 zł za 150 ml. Jak porównać z Rossmanem to drogo, ale jak do tych wszystkich zagrabanicznych produktów za 80 zł albo i więcej, które polecają w gazetach to taniocha.
Rossmana mam żel pod prysznic dla kobiet w ciąży.

Co zaś do rozmiarów biustu. Z 75C szybko przeszłam na 80D. A ponieważ utyło mi się w obwodzie a miseczki sa nadal dobre, to żeby nie wydawać kasy na kolejny stanik kupiłam sobie takie przedłużacze obwodu i jest git.
powiekszacz_3__rzedowy.jpg

co zaś do siary, to tylko raz znalazłam zaschniętą plamę na piżamce. na razie nic nie leci, nawet po naciśnięciu ;)

Sandra kupowałam na allegro. W komplecie jest biały i czarny. Ja mam akurat na szerokość 2 haftek, żeby do staników pasowało.

Wczoraj pisałam, że nic mi z cycków nie cieknie a dziś się obudziłam z mokrą piżamą na prawym cycu, nie mówiąc o tym, że obok mokrej plamy były też 2 zaschnięte.

Ciekawe czemu nasze prawe cyce jakos mocniej pracuja?;)
Musze poszukac na Allegro tych przedluzaczy, bo cos mi sie staniki ciasne w obwodzie robia.

Moze zadam glupie pytanie, ale nie znam sie, niektore uzywaja na rozstepy kosmetykow z Rossmanna-to jest firma tych kosmetykow czy mowicie ze mozna je kupic w tych sklepach? mam nadzieje ze tym pytaniem zbytnio sie nie wyglupilam. aaaa, a jesli to jest firma to napiszcie gdzie kupujecie te kosmetylki, w aptece czy gdzie?
ja jeszcze niczego nie uzywam i jak narazie nic nie ma...oby tak zostalo

reklama
Asmodis, te kosmetyki dla kobiet w ciazy z Rossmana kupuje sie w sklepach Rossman. Opakowanie jest takie bladolososiowe z obrazkiem kobitki z duzym brzuszkiem :) Fajne sa - dobrze sie wchlaniaja i ladnie pachna. A kremik (taki maly) do ochrony sutkow uzywam do ust, bo super nawilza :) :) :)

Do góry