reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze piersi - siara, laktacja, karmienie itd.

Myslę, że większość z Was zamierza karmić piersią, przynajmniej na początku. Czy w tej sytuacji, będzie się zaopatrywać w "zestawy" do karmienia (butelki, smoczki, jakieś mleka w proszku) przed rozwiązaniem. No bo nie wiem, czy w razie problemów z karmieniem w szpitalu, to podobno jest trudne, wbrew pozorom, coś mi tam dadzą ewentualnie, czy też mąż będzie musiał robić zakupy na prędce? :-[

reklama
K@si@ ja nie mam zamiaru kupować ani laktatorów an butelek, w szpitalu po porodzie leży się przeważnie 2 doby więc jak już bede wiedziec czy mogę karmic piersią to wtedy wyślę kogoś na zakupy. Teraz pełno sklepów i nie brzkuje niczego a jak przepłace 10zł to sie nic nie stanie, to cyba lepsze od całej kolekcji butelek , smoczków , laktatora itd. które nie wiadomo czy się przydadzą. Zorientuje się tylko wczesniej gdzie, co i jakie można kupić a pźniej niech K. sie martwi ;D

A ja kupie maly zestaw 'startowy': butelki ze 2, laktator, podgrzewacz itp. Od pazdziernika zaczynam znowu studia, wiec maluszek bedzie dostawal 'cyca' na przemian z butla (pokarm odciagany i podgrzany w podgrzewaczu, lub tez Humana albo Bebiko) - to sie okaze. Na pewno kupie na poczatek 1 opakowanie takiego mleka, zeby zobaczyc czy w razie potrzeby dzidzius bedzie go pil czy zostaje tylko odciaganie.

Ja dzisiaj sie zastanawiałam nad biustonoszem do karmienia i wpadłam na taki (nie wiem czy dobry)pomysł
poniewaz mam wszystkie biustonosze z odpinanymi ramiaczkami to nie wiem czy jest sens kupowania tych specjalnych do karmienia
przecież to działa bardzo podobnie
tyle że te do karmienia sa z samej bawełny (chyba , nigdy na żywca nie widziałam tylko na necie)ale te które ja mam tez sa dość cieniutkie i jak odpiąć ramiączko to ładnie sie odginają.
Sama nie wiem :p

Mada, ja np. nie bede kupowala biustonoszy specjalnie do karmienia (i tak cycki niewiele mi urosly, wiec wchodze we wszystkie, ktore uzywalam do tej pory). Dokupie sobie ze 2 staniki zapinane z przodu - raczej bez koronek itd., zeby nie obcieraly za bardzo cycow ;)

silunia pisze:
witam , ja uzywalam oliwki lub oliwy z oliwek na przemian z balsamami , teraz od jakiegos czasu mam Mustele i jestem bardzo zadowolona , na razie i oby tak zostalo zadnych rozstepow , skorka gladka , chcoc celulit na udach oczywiscie wszechobecny !
a co do piersi to dalej sie leje z obu  , wkladki to codziennosc , a piersi nieznacznie urosly moze o numer , ale zciemnialy i pojawily sie widoczne zylki .

::) SILUNIA....A MNIE SIĘ JESZCZE WOGÓLE NIE LEJE!....NIC A NIC..I CO JA MAM O TYM MYŚLEĆ....A WOGÓLE TO STRASZNIE SIĘ ROZCHOROWAŁAM..KATAR..BÓL GŁOWY..GARDŁO...I JESTEM W STRACHU..BO TO PODOBNO NIE DOBRZE DLA mALEŃKIEJ... :-[ :-[ I OD TRZECH DNI NIE CHCE PRZESTAĆ...PIJĘ MLEKO Z MIODEM,HERBATKĘ Z SOKIEM Z MALIN...I NIC...

Frutisku, nic sie nie martw. Nie jest powiedziane, ze musi juz ci cieknac z cycow ;) Czesc kobiet ma juz siare od ok. 6 mies., inne pozniej, a inne dopiero po urodzeniu dzidziusia.
Mnie leci, ale nie codziennie. Sa dni, ze mam mokre bluzki (szczegolnie w nocy, ale to chyba z ucisku jak spie na boku), ale sa rowniez takie, ze jest 'suchutenko' ;)
Co do przeziebienia to chyba jakis wirus panuje, bo ja tez od 2 dni mam katar, gardlo mnie boli i czuje sie jak przed grypa. Nie biore zadnych lekow, mam nadzieje, ze samo przejdzie :) Duzo wit. C z owocow i tyle :)
Zdrowka Frutisku!

Frutisku nie denerwuj sie przeziębieniem - ja miałam 2 razy w czasie ciąży. Dużo odpoczywaj, wit. C, na ból gardła płukanki ziołowe, na ból głowy panadol lub apap. Powinno przejść za kilka dni. A jak nie przejdzie to wtedy do lekarza.

Frutisku, ja 2 tygodnie temu byłam też strasznie przeziębiona. 3 dni prawie w łóżku przeleżałam, bo tak byłam osłabiona. Nie miałam gorączki, tylko okropny katar i ból gardła, który w rezultacie przeobraził się w suchy kaszel, na szczęście nie uporczywy. Piłam herbatę z lipy z miodem na zmianę z malinową, dużo wody z cytryną, zrobiłam sobie syrop z cebuli (2 duże cebule pokroić w krążki, w słoiku zakręcanym zasypać grubo cukrem i odstawić na całą noc, potem przechowywać w lodówce i pić 3 razy dziennie po łyżce stołowej - śmierdzi, ale działa ;)). Przez 2 dni brałam tez 3xdziennie po 2 tabletki rutinoscorbinu (na zalecenie lekarza), płukałam gardło szławią, a na upierdliwy katar, przez który miałam nos zatkany okropnie używałam roztworu soli fizjologicznej Tetrisal K (nie leczy kataru, ale rozrzedza wydzielinę i przewody nosowe szybko się odblokowują). Jak masz gorączkę i boli Cię głowa, to tak jak pisze Leyna, apap lub panadol najlepsze i najbezpieczniejsze.

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :) Ściskam mocno

reklama
Ja też nie mam siary :( Jak nacinę to mi cos się tam wydobywa, ale to wcale nie jest płynne. Biała gęsta wydzielina. Czy to dobrze ? Czy to jest siara ? Ale czemu taka gęsta?

Do góry