reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie-czerwcowe brzusie

ewunia1987 fajny brzucholek, zwłaszcza ta fotka ze szklanką ;D
aska outada rzeczywiście masz podobny kształt do mojego i dobrze że napisałaś bo ja myślałam że mam zwidy, właśnie mi się wydawało że moja piłeczka jest o wiele niżej niż inne brzuchy ;D ;D ;D ;D ;D ale ja mam tak od początku więc ciekawe jak będę wyglądać jak mi się obniży, pewnie będzie się kończył na wysokości kolan ;D ;D ;D no ale są i tego dobre strony tzn nie zgniecione płuca i żołądek ;D ;D ;D ;D
Aniu76 ja obkupiłam sie w ciuszki na allegro ale jeszcze w zeszłym roku, tylko już pod kątem lata. W pierwszej ciąży miałam tylko 2 pary spodni których pod koniec już nienawidziłam, więc teraz nakupiłam całą szafę i samopoczucie od razu lepsze ;D ;D ;D

reklama
Wiesz co Asiu ja też spokojnie rękę miedzy biust a brzuch kłade całą. Ale jestem wysoka (1,80cm) i może dlatego. Pozatym ty jesteś szczuplutka to poprostu masz mniej tłuszczyku na górze:)))) ;D :D Ja mam taką piłke i waże tylko 70kg przy moim wzroście wiec ten brzuch też wydaje się nisko. Naładuje baterie i jeszcze zrobie zdjęcie.

Ja mam bardzo wysoko- uciska mi przeponę i piersi się na brzuszku rozkładają...dla mnie wygląda to zdecydowanie mało sexi i się dołuję jak patrzę w lustro...ale mojemu mężulkowi, jak twierdzi, bardzo się wszystko podoba

osteopata twierdzil, ze moj maluch calkiem wysoko jest, ale 2 tygodnie temu to mialam go prawie w gardle ;) wiec jak na mnie to zaczyna byc nizej, szczegolnie, ze na uczelni tez dziewczyny na moj widok zawolaly, ze brzuch sie opuscil. Do tego czuje kopanie......miedzy nogami hehe ;D
ale mysle, ze jeszcze troche nizej musi synus powedrowac......pomijajac to ze to jego glowa powinna byc na dole a nie stopy i pupa
ale juz sie przestalam przejmowac, maly przyjdzie na swiat tak jak sobie wymysli ;D :D ;D

Agataje w szkole rodzenia rehabilitantka pokazywała nam ćwiczenia które pomagają maluchom w obrocie. Są to wszystkie skrętne ćwiczenia i trzeba je wykonywać conajmniej 3 razy dziennie najlepiej po ok 10 min
1* leżymy z ugiętymi kolanami pod pośladki podkładamy poduchy i masujemy brzuszek w jednym kierunku
2* pozycja jak do kociego grzbietu i z tej pozycji powoli skręcamy raz w lewo raz prawo tzn nogi zostają na miejscu a ręce maszerują po podłodze prawie do stóp
itd ;D ;D ;D

no ja mam jeszcze jedno cwiczenie z ksiazki na obrocenie malucha i przepisze tu na czym polega:

"nalezy 3 razy dziennie po 20 minut pozostawac w nastepujacej pozycji:ukleknij z kolanami w pewnej odleglosci od siebie, nastepnie pochyl sie tak zeby klatka piersiowa dotykac podlogi a brzuchem niemal tez.choc nie ma medycznego dowodu na to ze tego rodzaju cwiczenia pomagaja nic nie wskazuje tez na ich szkodliwosc."

no ja tylko nie wiem w tym cwiczeniu co sie robi z rekami.chyba trzeba sie na nich opierac bo nie wyobrazam sobie 20 minut wisiec nad podloga z rekami np. wzdluz ciala ;D

a swoja droga jak patrze na Twoj suwaczek to fatycznie juz prawie w "rozsypce" jestes ;) Jeszcze chwila moment i trzeba bedzie Ci stworzyc nowy watek jako chyba pierwszej "galeria naszych pociech" albo "relacje z porodu" ;) Wiekszosc z nas bedzie dyszec ciezko w upalach z brzuszkiem a Ty bedziesz sie chwalic nowymi zdjeciami swojego bobaska hihihi

reklama
Agatatje u nas tez polecano to cwiczonko o ktorym pisala Sumka. To z kolanami do gory (zalozyc na fotel lub lozko i poducha pod pupe). Ponoc jak maly nie lubi stac na glowie to takie oszukane stanie moze go zmusic do przewrotu. Ponoc sie dosyc czesto zdarza - wiec sprobowac rzeczywiscie nie zawadzi.
a ja mam nadzieje, ze za tydzien sie dowiem jak moj panicz spoczywa, bo na razie to jedynie przypuszczalnie stoi na glowie. Mam nadzieje, ze sie sprawdzi bo ja nie wiem dlaczego ale bardziej niez porodu boje sie cesarki :laugh
No moze nie tyle sie boje co naprawde chcialabym tego uniknac ale jak bym miala wybierac to juz wolalabym cesarke niz porod wspomagany tymi narzedziami do wyciagania przypominajacymi troche narzedzia kuchenne (nawet nie wiem jak to sie po polsku nazywa) brrr...

Do góry