reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze malusie-czerwcowe brzusie

Na moj brzunio tez reaguja ze maly:)))))Musze meza poprosic zeby mi zdjecie zrobil, bo jak sama zrobilam, to w ogole brzuszka nie widac....
Ja tez mam kreske ale taka lekka skrzywiona a od pepka w gore tak na 3cm:))))

reklama
moj brzuszek nalezy do grupy ogromniastych :laugh: i nie wiem co to bedzie dalej ???
a co do kreski to tez mam krzywa i mąz ma z niej taki ubaw.... zupełnie nie wiem dlaczego ;)

u mnie kreseczka blada, ale JEST ;D
troszke krzywawa, ale to chyba normalne w koncu przy linijce nikt jej nie rysowal ;)

jak ja mowie, ze jeszcze jakis miesiac mi zostal to nikt nie ma watpliwosci, a czesc nawet stawia na wczesniejszy porod :D

wiecie co..wracajac do mojego aparatu - to - i rzecz martwa można nastraszyc:):) :D wczoraj poszliśmy do salonu..i mówie, ze sie popsuł..a nie wiem gdzie serwis..itd..a Pani- bym pokazała - zerknie i oceni być moze usterkę- wyciągam aparat - i mówię, ze obiektryw sie nie chowa - nacuskam - schował sie - a leżał od tygodnia- meczyłam go- by sie schował- nic..a tu..masz - wyszłam na klamczuchę - :)- tak czy siak - "operacja go nie ominie"- bo jeszcze mi taki numer w szpitalu zrobi i co - Klaudia nie bedzie miała pamiatki?- nie- nie- nie wyobrazalne!!!- ba nawet pożyczę i wezmę analogowy, w razie W:)

U mnie też kreseczka jest i pępuch na wierzchu sporo- wybija się jak mam cienkie bluzeczki. a kreseczka to taka falowana raczej.

jak juz przy wystajacym pepku jestesmy to mi tez wylazl na zewnatrz i wkurza mnie! bo jest jakis wrazliwy i jak go tyrpne czyms to pobolewa wrecz :mad: zachacze spodniami i juz go czuje! ja sie zastrzele jak jeszcze bardziej wylezie. ale co sie dziwic ze go sie czuje jak tam taka cieniusia skorka nigdy nie napieta tak jak teraz :(

Marzenko moj synus poczety zostal w Maroku wiec blisko Tunezji , a kreski wlasciwie nie mam i pepek na miejscu, ale skora brzucha jest juz tak niemilosiernie napieta,ze nawet siedziec czasem nie moge ;)

U mnie kreska jest bardzo jasna, słabo ją widać, i w ogóle pojawiła sie niedawno. Pępek troszkę zaczyna wystawać, ale nie az tak, jak u Marzeny. Dzielnie smaruję brzuszek oliwką dla niemowląt, nienawidzę tego bo beznadziejnie się wchłania- już wiem jakiej nie kupię dla dzidzi, ale jak wyjechałam do mamy na kilka dni i zapomniałam ją wziąć to myślałam, że zadrapię się na śmierć, balsam w zastępstwie się nie sprawdził.

Kasiu ja uzywam kosmetykow Nivea dla niemowlat od jakiegos czasu , w tym plyn do kapieli (krem) oraz mleczko po kapieli to biale dla alergikow, fantastycznie dziala, smaruje sie kilka razy dziennie , polecam. Tylko kiedy moge pochodzic z 'golym' brzuchem laduje oliwke Bambino i czekam az sie wchlonie.

reklama
ja mam jakas oliwke Ziaja, bardzo lubie te firme, a ten preparacik pachnie jakos pomaranczkami i ma fajny dozownik :)

a co do brzuszka, to znajomi na moj widok mowia:
ojej, on jest za duzy dla ciebie!
uuuu, chyba niedlugo pękniesz ;)
woow, blizniaczki?

brzusio sie zmienil, teraz wyraznie czuc dzidziusia, moge pomacac jego glowke, kolanka i pupsko ;D
jak obejmuje brzuszek to jakbym mojego synusia trzymala na rekach :> niezly klopsik z niego wyrosl, az trudno uwierzyc, ze na pierwszym USG mial....0,85cm!

Do góry