reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze malusie-czerwcowe brzusie

Rusałko śliczne zdjęcie niezła z ciebie laseczka jakby to powiedział mój 6 letni synek, Aniasorsha twój też niczego sobie. A tak wogóle to czas już zacząć brzusie smarować kremami przeciw rozstępom.

reklama
Ja już zaczęłam smarowanko :) Rozmawiałam na ten temat z moim lekarzem i opowiedział mi jak to jedna pacjentka przyniosła do niego balsam, żeby obejrzał i powiedział, czy aby dobry. Mówi, że rzucił okiem i że była na nim przyklejona cena - ponad 200 zł. Mówi, że mało zawału nie dostał. powiedział jej, że dobry balsam, a mnie powiedział, że pewnie by ta kobieta miała podobny efekt po zwykłym balsamie do suchej skóry albo oliwce. Powiedział, że nie ma jakiejś większej różnicy między tymi środkami, że balsamy dla kobiet w ciąży mają zasadniczo ten sam skład co zwykłe balsamy i że to tylko chwyt marketingowy. Mówił, że najważniejsza jest regularność - powinno sie smarować zawsze rano i wieczorem, a jaki to będzie balsam, to juz nie ma takiego wielkiego znaczenia.

No to, Kochane, wcieramy :) A jak sie do zabawy jeszcze zaprosi tatusia, to może byc całkiem przyjemnie  ;)

przesadzacie dziewczęta..aż się zaczerwieniłam:) ::)-oczywiście dziękuję za komplementy.

Co do kremów..hmmm..mi się wydaje jednak, że powinno byc zaznaczone-dla kobiet w ciazy..bądz , że one mogą go używac. Zamierzam kupic sobie z Vichy, bądz Mustele-tę druga wiele osób polecało-no, ale faktycznie kosmetyki tych firm są drogie- w granicach 200 zł..

Ja smaruję się balsamem Nivea do suchej skóry i bardzo sobie chwalę. A pod prysznicem obowiązkowo oliwka dla niemowląt. Na takie ekstrawagancje za 200 zł to chyba sobie nie pozwolę, tym bardziej, że nigdy nie cierpiałam na rozstępy, cellulit i inne tego typu dolegliwości, a mama mi mówiła, że jak chodziła w ciąży, to miała ogromny brzuch, a ani jednego rozstępu. Ale tak na prawdę to się dopiero okaże... Smarować w każdym razie się trzeba!!

Co do smarowania i balsamow to ja rowniez jestem wierna fanka balsamow Nivea. Co prawda na zmiane z produktami Clinique: latem - water therapy a zima body butter. Balsam Nivea zawsze mam jednak w domu bo to moj najwiekszy pewniak. Teraz tez uzywam rano Nivea a wieczorem po prysznicu zamiast oliwki, ktora jak dla mnie za dlugo sie wchlania, po prostu oliwy z oliwek. zwyczajnie odlalam sobie troszecze w buteleczke z oliwy ktorej uzywam do gotowania (extra virgin olive oil first cold pressed) i wieczorem rozgrzewam na dloni i smaruje nia sobie wilgotny brzuch i piersi. Wchlania sie duzo lepiej niz oliwka i dla mnie jest o wiele przyjemniejsze. Zapach jest wprawdzie typowy dla oliwy ale po 15 minutach wlasciwie go nie czuc. No i 100% naturalne w smaku ;-))

Póki co używam również oliwki dla niemowląt..wczesniej oliwkę w zelu pod prysznic..i czasami dove..ale kończą mi sie..no i własnie nad takimi co pisałam sie zastanawiam. Podpytam w aptece jeszcze co oni na ten temat sądzą...co, kiedy, który i jak:):)???

Dziewczyny a ja już od miesiąca wklepuję w swe ciałko kremik Mustelli o podwójnym działaniu - dostałam go od mężusia jak się dowiedział,że po raz drugi zostanie tatusiem. Teraz zamówiłam sobie z Avonu krem przeciw rozstępom jest w promocyjnej cenie i prawdopodobnie jest dobry , zobaczę. A po pierwszej ciązy to niestety małe bo małe ale mam rozstępy na piersiach- na brzuszku nic smarowałam się zwykłym balsamem DAX COSMETIC ale niestety już go nie ma w sprzedaży. A nóżki to mnie zaczynają naprawdę swędzić - kupiłam sobie balsam Garniera dla bardzo suchej skóry i pomógł!!!

Ja sie smaruje zwyklym balsamem, na jesien zawsze wykanczam balsam do opalania a potem mam krem z Erisa ujedrniajacy z kwasem foliowym, alantoina i wyciagiem ze slodkich migdalow wiec spokojnie moze byc gdyz nie ma zadnych skladnikow szkodliwych. Moja bratowa co jest w 7 miesiacu smaruje sie caly czas oliwka i balsamem z Garniera z wyciagiem z klonu chyba (taki duzy 400 ml, czerwony) i nie ma nic narazie. Tylko u mnie z regularnoscia krucho ;)

reklama
Ja sie bede chyba musiala zmuszac do smarowania bo tez nie jestem regularna w zabiegach kosmetycznych ::) :D Ale coz rozstepow nie chce miec wiec jak mus to mus ;D :laugh: :laugh:

Do góry