reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Moja córeczka pięknie wołała na nocniczek jak miała roczek ale tylko kupkę:-) więc i tak biegała w pieluchach do 2 roku życia.
Zobaczymy jak poradzi sobie synek, który jest totalnym przeciwieństwem starszej szalonej siostry!:tak:

nimfii :szok::szok::szok: ale ty to widziałas na własne oczy??? bo nie chce mi się wierzyć z tym siusianiem

;-):-)

widzialam na zdjeciach jak maly chodzi, jak myje zabki i jak siedzi na nocniku - wiec podejrzewam ze juz tam siusia :tak: moze nie z wlasnej woli ale jak sie go wysadza to pewnie z biegiem czasu zalapie o co chodzi
mnie sie buźka otworzyla ze zdziwienia jak to zobaczylam, ale ta kolezanka zawsze byla zawzięta i otwarta na nowosci wiec albo maly to po niej odziedziczyl albo ona wymusila na nim nauke :baffled:

Mnie mama zaczela sadzac na nocnik jak skonczylam 6 msc i szybko sie nauczylam :tak: jak tylko starczy mi cierpliwosci to tez poucze Macka dosc szybko :tak: Nie wiem od czego uwarunkowana jest nauka sikania.... Bo mam znajomych co mi powiedzieli ze kolezanka nauczyla sie korzystac z nocnika dopiero jak skonczyla 3 lata a jej brat jak mila 1,5 roku :rofl2: widac nie ma tu uwarunkowania genetycznego :tak:

Kurcze to naprawdę niesamowite z tymi nocnikami. Dziecko ma święte prawo robic w pieluchy do 4 roku życia. Teraz jak Zosia do roku nie nauczy sie korzystac z nocnika poczuję się zfrustowana:-D

Nie ma to reguly :tak: moja kuzynka co ma 4 lata jeszcze niedwano spala na noc w pieluszce :-D az mi jej zal sie robilo jakby sie o tym dowiedzialy dzieci w przedszkolu :sorry:

a im szybciej dziecko sie nauczy korzystac z toalety tym mniej sie wyda na pieluszki :-D

Kurcze to naprawdę niesamowite z tymi nocnikami. Dziecko ma święte prawo robic w pieluchy do 4 roku życia. Teraz jak Zosia do roku nie nauczy sie korzystac z nocnika poczuję się zfrustowana:-D

a ja się wcale stresować nie będę :-),każde dziecko ma swój własny rytm. A wiek parę miesięcy, to chyba zbyt wcześnie, żeby dziecko wiedziało i sygnalizowało, że robi siku lub kupę.
Nie pamiętam, kiedy Kuba zaczął wszystko robić nan nocnik, ale napewno nie był to pierwszy rok życia. Sadzałam go oczywiście, ale po to żeby go przyzwyczaić i w końcu wypracować jakąś kupinę.

Moje potomstwo wychowywane było na tetrach i też wcześnie , bo mając po 1,5 r. siusiało na nocniczek. Łatwiej dziecko nauczyć , na tetrach niż na pampersie. W tetrze czuje maluch , że ma mokro. A nocki suche były zaraz po skończeniu roczku , czy jakoś tak..
Ale to kwestia zaangażowania w to wszystko .

reklama
Do góry