reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

-j- wlasnie boi sie kontaktu z woda ale nie wiem skad to sie wzielo :dry::nerd: wode w wanience raczej ma dobra - zawsze sama sprawdzam i mamy termometr :tak: Tez mamy wklad do wanienki na ktorym mozemy polozyc dziecko, ale i to nie dalo rezultatu... Ostatnio po rozebraniu go trzymalam go mocno i zamoczylam mu tylko nóżki zeby zobaczyc reakcje... No byl wrzask :shocked2: No i wtedy juz spokojny ton glosu na nic sie nie zda bo maciek potrafi nas przekrzyczec bez problemu

larkaa fajny sposob z ta kapiela - tez wyprobuje cos takiego
Nifmi a moze sprobuj w taki sposob ze nalej wody do zwyklej miski postaw gdzies wyzej na jakiej polce czy nawet krzeselku,rozbierz malego(nie zdejmuj pampka)wez go na rece i pochyl sie lekko nad miska umyj glowke,potem zdejmij pampka i delikatnie wloz go do wody(caly czas mow i usmiechaj sie do niego)i umyj reszte cialka.Najlepiej jak by Ci ktos pomogl,przytrzymac malego.
Mi tak zaczeli kapac synka w szpitalu i jak wrocilam z nim do domu to z tydzien tez tak robilam i moj maly sie uwielbia kapac.
Teraz juz strasznie chlapie a jak sie smieje w wodzie:-D:-D:-D.

Dziewczyny troszke czytalam o waszych problemach i szczerze wspolczuje.
Zycze duzo zdrowka dla maluszkow a dla was duoz sily i wytrwalosci-bedzie dobrze:tak:

reklama
ewlcia dzieki :-) tak zawsze kąpie Macka razem z mezem... nawet nie chce myslec co bym zrobila gdyby to bylo tylko na mojej glowie :-p
bede probowac roznych sposobow az w koncu cos zaskoczy :tak:

daggy i znow winni lekarze :dry: a wszystko przez to ze im sie nie chce badac pacjentow i dawac skierowam bo za drogie :no: rece opadaja...
ale najwazniejsze ze final histori szczesliwy :tak:

Kuźwa, już kilka dni temu pisałam, że młoda jak ma zacząć jeść to ryczy i muszę ją uspokajać po kilka razy, zapychać buzię smoczkiem i dopiero na chama wpychać cycka. Dziś już w ogóle nie je z jedej piersi, dopiero teraz pomyślałam, że od tej rączki chorej, i potem mąż jak docisnął kilka razy to bubu to faktycznie młoda się rozryczała. Czyli boli ją to cholerstwo.
A w środku nadal ropa jest i taki duży krwiak się robi. Kuźwa ja już nie mogę mam szargane nerwy doszczętnie. Nawet nie mam komu się pożalić w domu! Szlag!
Jak dobrze, że dziś idziemy do tego lekarza! Ona co prawda badań nam nie zrobi, ale powie jedynie co myśli o tym. Mam nadzieję, że to jakaś kompetentna lekarka...

Jestem przerażona jak czytam o chorobach takich maluchów :-( Dziewczyny trzymajcie się bo jesteście największym wsparciem dla waszych dzieciaczków. Trzymam kciuki za was i maluchy

Larkaa szczerze współczuję!!! Masakra:(((
Mateusza bąbel miał okolo centymetr srednicy, teraz jest to mala ranka i nic z niej juz nie leci i chyba go nie boli bo nic na to nie wskazuje. Wizytę u lekarza i kolejne szczepienia mamy dopiero 2 czerwca, zastanawiam się czy nie iśc z Mlodym wcześniej, dowiedzieć sie czy wszystko oki.
Napisz koniecznie co powiedziala lekarka!!! trzymam kciuki żeby wszystko bylo ok!

Nimfi my kupiliśmy w carrefourze taki plastikowy fotel ( 20 zł) do kąpania i maly jest zachwycony. Stawia sie go po prostu w wannie. Przed kąpielą kladę na ten fotel pieluszkę tetrową i dopiero na nią Matiego. Siedzi sobie jak prezesik i wyma****e nóżkami:) A ja mam 2 ręce wolne i dostęp do calego cialka:) Przy kąpieli spiewam mu "stokrotkę" i gadam sobie z nim:) Na szczeście Mateusz kocha wodę i się jej nie boi. Zwykle siedzi w wannie okolo 20 minut.

larkaa jak dziecko zle sie czuje to i brak apetytu moze miec :zawstydzona/y: oby ta lekarka cos doradzila :tak:

MonikaWroclaw84 no ja mam wlasnie ten wklad, tylko ze daje go do wanienki :tak: ale do wanny tez by mozna...

Sprobuje wszystkiego - kapieli pod przysznicem w wannie, kapieli z tym lezaczkiem w wannie, kapieli ktora zaczne od moczenia malego a pozniej zanuzania w wodzie a na koniec kapieli wspolnie z nim :-D moze cos zadziala :tak:

nimfi Maciek to się nie chce myć bo wyznaje zasady: "brud na twarzy zdrowiem darzy" i "sławni ludzie żyli w brudzie" :-);-):-p:-D

reklama
i chyba jeszcze taka ze suche dziecko to szczesliwe dziecko :sorry2:

a tak chcialam go zabrac na basen jakiegos pieknego dnia :tak: na razie moge pomarzyc:-p

Do góry