reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

mamaflavii - aż mi włosy dęba stanęły! w głowie się nie mieści, że tak późno to odkryli. Ta pierwsza lekarka - chyba bym ją udusiła! :wściekła/y:
Mam nadzieję, że Julianek szybko wyzdrowieje i dojdzie do siebie. Będę trzymać kciuki.

reklama
Mamaflavi i Larkaa - masakra:((( Ręce opadają!!! Miejmy nadzieje ze wszystko bedzie dobrze!!!
Larkaa - my rodzilyśmy w tym samym szpitalu- zaczelam sie bac o młodego!!!!! Dzis w nocy pękl mu bąbel i ranka wygląda ladnie. Nie jest za duza i nic sie z niej juz nie sączy. Nie wiem na co mam zwrócić szczególną uwagę, mam nadzieje ze nie zrobili mu tego co Twojej Kalince!!!!
Cholera, a ja tak chwalilam ten szpital i personel!!! :(((((((((((

dobrze wiedziec o tym Gerberze ;-) ale zawsze bylam ciekawa co daja to sloiczkow ze ma dlugi termin przydatnosci? skoro normalne jedzenie trzeba zjesc w ciagu 2 dni od przygotowania :confused:
nic nie daja:) słoiczki są poprostu pasteryzowane. To tak jakbys w domu kompot robiła na zime:)

Mamaflavi ja takze trzymam kciuki za twojego synka i wierze ze bedzie dobrze jestem w szoku jak lekaze bagatelizuja takie sprawy to sie w głowie nie mieści :-(

kasikk dziadkowie i mama robia takie rzeczy :tak: chociaz ja zawsze myslalam ze takie przetwory dobrze sie trzymaja przez dodatek cukru :sorry2: ale jeszcze sie dowiem jak z nimi pogadam dokladnie o co chodzi.

No i mam pytanko....
Czy któreś maleństwa nieznoszą kąpieli? :confused:
Zauwazylam ze wiekszosc z was raczej nie ma problemu w tej kwestii:tak: No a Maciek na kontakt z woda reaguje strasznym krzykiem... Lubi rozbieranie i przebieranie, nie jest mu zimno, wiec nie wiem w czym problem. Juz kilka razy staralismy sie cos zmienic aby mu sie nie kojarzyla kąpiel niemilo - bez skutku :zawstydzona/y: Nie probowalam jeszcze kąpać się z nim razem, ale nie wiem czy to cos daje? :tak:
Napiszcie czy macie jakies sposoby by dziecku umilic kąpiel :-p:shocked2:

A jakie rozmiary?
JAk gdzies wyczaisz takie tanie pampersy to mi powiedz, wypróbuje tych sleep&play :-)

zdaje sie ze w Carfurze albo M1 jest ciagle promocja Pampersow -150sztuk za ok 70 zl :tak: kupowalam je, ale jak dla mnie to za bardzo czuc wilgoc na ubrankach macka

kraf jak dla mnie tez pieluszki z Lidla sa lepsze :tak: Maciek spi w nich w nocy i po 8 godzinach snu jest ok :tak: ale jak dobrze policzyc to one wcale duzo taniej nie wychodza :-p

Agniesia p mam nadzieje ze nie wykryja wam tej niedokrwistosci, a guzek to tez okaze sie niegrozny :tak:;-)

mamaflavii trzymam za was kciuki!! ze tez biedne malenstwo musi sie nameczyc :dry: oby to szybko sie skonczylo

Czyżby nad lutówkami fatum zawisło? Za długo trwała ta sielanka...
1003.gif

Mamaflavi i Larkaa i ja całym serduchem jestem z wami, tulę i wierzę , że bedzie dobrze.
83.gif

nimfii moja Amela podczas kąpania w ogóle nie płacze. Wcześniej kapaliśmy ją na takim gąbkowym podkładzie i zawsze któreś z rodzeństwa trzymało ją za rączkę. Teraz już bez podkładu i mała jest w swoim żywiole. Może Maciuś bardzo się boi kontaktu z wodą lub może ma za gorącą wodę? Kładąc go mów dużo do niego miłym, spokojnym głosem.

Jeju Mamaflavii spłakałam się, co Ty musiałaś czuc i co biedny Julianek przeżył, musiał strasznie cierpiec:szok:Trzymam kciuki!!!

reklama
mamaflavii jestem całym sercem z Tobą. Mam nadzieję, że Julianek szybko dojdzie do siebie i że na nic już nie będzie chorował. Połowa personelu lekarskiego to powinna być w innym zawodzie...:O
AgniesiaP oby wszystko było dobrze z małą. Mój chrześniak też miał niedokrwistość, na szczeście bardzo szybko mu to wyleczyli.
kasha a nie byłaś z tym u żadnego lekarza?
monika a jak duży jest ten bąbel? na ile mm szerokości? Ja gadałam z moją przyjaciółką, która rodziła w tym samym szpitalu 4 miesiące wcześniej to jej małemu też spieprzyli tą szczepionkę, tylko w takim sensie, że będzie miał dużą bliznę do końca życia. Ktoś tam chyba od dawna ma dwie lewe ręce do nakłuć :O
nimfii my kąpiemy w dużej wannie, kładziemy dziecko na dnie, polewamy, namydlamy i spłukujemy. Młoda sobie kopie nogami w wodzie i bawi się, a jak ją dajemy do wanienki to się strasznie boi, dlategosprzedajemy ją.

dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków za małą
ja już z nerwów nie mogę, mąż powiedział, że jak zwykle przesadzam, bo zachowuję się jakby się świat jutro miał skończyć ;/

Do góry