reklama
Lilith - już zaczyna mnie to śmieszyć - ci w rządzie zachowują się jak małe dzieciaki.
Słyszałam.
Beznadzieja.
A ja juz się cieszyłam, że dostaniemy.
Co oni nie wiedzą ile to kasy trzeba wydać jak się dziecko urodzi. Dla zwykłego przeciętniaka - ten głupi tysiąc to jest sporo kasy. ( np. wóżek). Jak ja sobie ostatnio podliczyłam ile kasy potrzebujemy to się podłamałam - jescze niedługo dojdą nam chrzciny - a to następne 2 - 3 tysiące.
Strach mysleć o tym wszystkim. :
Słyszałam.
Beznadzieja.
A ja juz się cieszyłam, że dostaniemy.
Co oni nie wiedzą ile to kasy trzeba wydać jak się dziecko urodzi. Dla zwykłego przeciętniaka - ten głupi tysiąc to jest sporo kasy. ( np. wóżek). Jak ja sobie ostatnio podliczyłam ile kasy potrzebujemy to się podłamałam - jescze niedługo dojdą nam chrzciny - a to następne 2 - 3 tysiące.
Strach mysleć o tym wszystkim. :
zastanawiam się czy Kaczyński to podpisze. Dla mnie bezsensem jest uchwalanie dwóch ustaw, wystarczyłaby tylko jedna czyli po 1000 zł dla każdego. Ludzie tak się burzą jak słyszą ile kasy pójdzie na te becikowe ale np nie przeszkadza im to że na ostatnią kampanię wyborczą poszło ponad 100 mln zl.
U nas nikt nie chcial tego Kaczynskiego i zadni znajomi i nikt z rodziny i nie wiem jakim cudem wygral no iestety...ale oni zawsze tak oszukuja i trzeba sie przyzwyczaic Ja sie doluje bo wczesniej dostalabym przynajmniej to 1 tys jako najubozsza...ale jaks ie okazalo (jestemna rencie socjalnej ktorej nigdzie nie mozna liczyc jako dochod) to w tym przypadku zostanie to policzone dostaje ja od zeszlego roku a wczensiej mielismy masakre bo zarabial tylka maz i to 1 tys maksymalnie do tego dostalam jakies wyrownanie co wprowanidzili przed wyborami i to tez mam policzyc jako dochod!!! no szkoda gadac nic tylko by nam wszystko pozabierali a oni maja wciaz malo!!!!
I ja tez to liczylam ile trzeba wydac i az sie boje
I ja tez to liczylam ile trzeba wydac i az sie boje
Są chamy jednym słowem. Sami to obiecywali w kampani wyborczej..... Niech chociaż dadzą dwa tygodnie dłużej macierzyńskiego.... Chociaż tyle, by dali. Dla matek pracujących to jest bardzo ważne - te dwa tygodnie
reklama
Dziewczyny a ja się nie zgadzam z tym że każda powinna dostać becikowe niezależnie od dochodu. No bo zobacznie co to da takiej pani która zarabia 10000 miesięcznie. Wyda na waciki. Dlatego tez powinni dawać tym co naprawde nie mają . Myśle że tysiąc to dla pozostałych a dla najbiedniejszych to nawet 2000 zł to za mało.