reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

NASZE MAJOWE SLONECZKA!! Tu sie mozesz przywitac

Mysmy tez zaszli za pierwsza proba, a wlasciwie za zerowa, bo planowalismy dzidzie dopiero w pazdzierniku, ale lekarze wmawiali mi bezplodnosc ze wzgledu na nieregularne i bardzo dlugie cykle.
Wiec razu pewnego powiedzielismy sobie: "a co bedzie to bedzie, i tak tak bardzo trudno zajsc w ciaze" :>. Zaryzykowalismy tylko raz i to nie wyczekujac owulacji, nie podkladajac poduszek pod tylek itd (a takie mielismy plany, ze bedziemy tak probowac za 2 miesiace ;))
W tym samym czasie chodzilam po lekarzach i sluchalam, ze "z zajsciem w ciaze bedzie jak z trafieniem w ruletke" (wspaniali, sympatyczni lekarze). Mialam juz nawet przepisane hormony od endokrynologa ginekologicznego, ktory twierdzil, ze cykl 52-dniowy na pewno nie ma owulacji (zaniose mu usg z niunią ;), zeby nauczyl sie raz na zawsze!! :p). Wciskali mi bezplodnosc w czasie jak bylam juz w ciazy. A najgorsze jest to, ze przepisali mi hormony na wywolanie miesiaczki. Na szczescie podobnie jak nadiaw79 prowadze dokladne zapiski temperatur i wszystkiego od roku i wiedzialam, ze tak juz sie zdarzalo, ze cykle sie tak wydluzaly i powiedzialam lekarzom, ze nie chce tego swinstwa brac. Dobrze zrobilam, bo domyslacie sie, co w przeciwnym razie staloby sie z kruszynka, brrr

reklama
dziewczyny czy macie raz na jakis czas bole krzyza?? mnie boli zas jak na @ ...plamienia juz niema...zreszta i tak plamieniem nazwac sie tego nieda...ale strasznie sie martwie czemu znow tak boli...

lilith ja tak mam ból krzyza i ucdzucie jakby miał być okres jajniki się odzywają i takie kłucia w macicy ale czytałam ze to normalne

Mnie od pierwszych dni od zaplodnienia bolala macica tak jak przed @, ale to normalne, bo macica sie rozluznia, rozpulchnia i rozszerza. W czasie 6tc przestalo, a wczoraj byly 3 momenty, ze sie skrecalam z bolu i dzis wlasnie mam male plamienie. Ale wyczytalam, ze to tez normalne, bo zarodek implantuje sie mocno w macicy i wytwarza sie lozysko...
Polecam: http://www.mediweb.pl/womens/vad03.php
Tam tydzien po tygodniu duzo fajnych rzeczy jest opisanych.

No tak co do tej implantacji to wlasnie tez sie uspokajam bo to wlasnie od tego!! a o bolach tez czytalam ze to dlatego ze wszystko nam tam pracuje :):)

A stronke znam i jest calkiem ciekawa!!a wsuie jest bardzo duzo takich stronke :)

no juz slonko jestem,ale milo byc w waszym gronie,naprawde byla juz bardzo zrwzygnowana,ze uda sie w tym roku,a tu........niespodzianka,al;ez jaka mila
;D

Cieszymy sie bardzo ze jestes szczesliwa!!! No i fajnie bedzie!poplotkujemy i bedziemy mogly opowiadac sobie co u nas!! no i chwalic sie brzuszkami!! heh ja moim juz bym sie pochwalila :) szczegolnie teraz jak mam taki apetyt!!!

reklama
Do góry