reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

NASZE MAJOWE SLONECZKA!! Tu sie mozesz przywitac

Mysmy tez zaszli za pierwsza proba, a wlasciwie za zerowa, bo planowalismy dzidzie dopiero w pazdzierniku, ale lekarze wmawiali mi bezplodnosc ze wzgledu na nieregularne i bardzo dlugie cykle.
Wiec razu pewnego powiedzielismy sobie: "a co bedzie to bedzie, i tak tak bardzo trudno zajsc w ciaze" :>. Zaryzykowalismy tylko raz i to nie wyczekujac owulacji, nie podkladajac poduszek pod tylek itd (a takie mielismy plany, ze bedziemy tak probowac za 2 miesiace ;))
W tym samym czasie chodzilam po lekarzach i sluchalam, ze "z zajsciem w ciaze bedzie jak z trafieniem w ruletke" (wspaniali, sympatyczni lekarze). Mialam juz nawet przepisane hormony od endokrynologa ginekologicznego, ktory twierdzil, ze cykl 52-dniowy na pewno nie ma owulacji (zaniose mu usg z niunią ;), zeby nauczyl sie raz na zawsze!! :p). Wciskali mi bezplodnosc w czasie jak bylam juz w ciazy. A najgorsze jest to, ze przepisali mi hormony na wywolanie miesiaczki. Na szczescie podobnie jak nadiaw79 prowadze dokladne zapiski temperatur i wszystkiego od roku i wiedzialam, ze tak juz sie zdarzalo, ze cykle sie tak wydluzaly i powiedzialam lekarzom, ze nie chce tego swinstwa brac. Dobrze zrobilam, bo domyslacie sie, co w przeciwnym razie staloby sie z kruszynka, brrr

reklama
dziewczyny czy macie raz na jakis czas bole krzyza?? mnie boli zas jak na @ ...plamienia juz niema...zreszta i tak plamieniem nazwac sie tego nieda...ale strasznie sie martwie czemu znow tak boli...

lilith ja tak mam ból krzyza i ucdzucie jakby miał być okres jajniki się odzywają i takie kłucia w macicy ale czytałam ze to normalne

Mnie od pierwszych dni od zaplodnienia bolala macica tak jak przed @, ale to normalne, bo macica sie rozluznia, rozpulchnia i rozszerza. W czasie 6tc przestalo, a wczoraj byly 3 momenty, ze sie skrecalam z bolu i dzis wlasnie mam male plamienie. Ale wyczytalam, ze to tez normalne, bo zarodek implantuje sie mocno w macicy i wytwarza sie lozysko...
Polecam: http://www.mediweb.pl/womens/vad03.php
Tam tydzien po tygodniu duzo fajnych rzeczy jest opisanych.

No tak co do tej implantacji to wlasnie tez sie uspokajam bo to wlasnie od tego!! a o bolach tez czytalam ze to dlatego ze wszystko nam tam pracuje :):)

A stronke znam i jest calkiem ciekawa!!a wsuie jest bardzo duzo takich stronke :)

no juz slonko jestem,ale milo byc w waszym gronie,naprawde byla juz bardzo zrwzygnowana,ze uda sie w tym roku,a tu........niespodzianka,al;ez jaka mila
;D

Cieszymy sie bardzo ze jestes szczesliwa!!! No i fajnie bedzie!poplotkujemy i bedziemy mogly opowiadac sobie co u nas!! no i chwalic sie brzuszkami!! heh ja moim juz bym sie pochwalila :) szczegolnie teraz jak mam taki apetyt!!!

reklama
Do góry