reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

NASZE MAJOWE SLONECZKA!! Tu sie mozesz przywitac

reklama
Hej,
Jestem dopisana do listy, ale dotychczas się nie udzielałam na majowym wątku. Najczęsciej buszuję po majówkach z noworodka. Im bliżej jednak porodu, tym silniejsza we mnie potrzeba integracji. ;D
Suwaczek mam ustawiony według swoich wyliczeń na 2 maja, choć mój lekarz wyliczył termin na 29 kwietnia.
Ostatnio regularnie chodzę na ktg (byłam w piątek i idę również jutro). Mam dość mało wód płodowych, stąd wzmożona kontrola.
Mały od połowy lutego (29 tydzień) leży główką w dół, a od co najmniej trzech tygodni jest idealnie wpasowany w miednic, czego skutniem są okropne bóle pachwin i kłopot z chodzeniem. ::)
Od niedzieli czuję się niezbyt pewnie, bo mały zwolnił tempo ruchów, notamiast odczuwam silne bóle podobne do miesiaczkowych i macica mi się napina dość intensywnie. Czyżby cisza przed burzą? Pozdrawiam Wszystkie Majówki ;)

Witaj Jucia :) Ja mam znowu odwrotnie, regularnie udzielam się tutaj a na noworodku jestem sporadycznie. Tzn wlasciwie jestem codziennie ale nic nie piszę tylko czytam :)

Julcia, witaj :)
Moja mala tez jest wpasowana w miednice, bo rzeczywiscie bardzo boli, chociaz od 2 dni bol mi zmalal i zastanawiam sie co to oznacza ;)
Bole tez miewam... a napinanie macicy to normalka :(
Pozdrowienia!

No ja też mam nieco mniejszy ucisk na pachwinę, a większe bóle brzucha. Moje dziecko natomiast od czasu do czasu leniwie się poruszy...Ciekawe, czy daje mi znać, że to już niedługo ;)

reklama
Do góry