reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze kochane 9 miesięcy, czyli ciążowy kogel mogel :-)

reklama
Dla tych z mocnymi nerwami!!!

Dedykuję wszystkim ''pewniakom'' na drodze [+18]

ja jestem w szoku....
takie cos powinni regularnie w telewizji pokazywac.

Nie bede sie rozwodzic na temat stylu jazdy w Polsce, ale z reka na sercu musze przyznac, ze w ciagu 4 lat w anglii nigdy nie wyprzedzalam w miescie, malo tego- nie widzialam takiego manewru w wykonaniu innych.
W Polsce natomiast sa gowniane drogi, i kretynscy kierowcy, ktorzy za nic maja ograniczenia, i praktycznie ZAWSZE jezdza szybciej niz obowiazujacy limit.

EDIT
Wrzuce cos jeszcze na temat wypadkow...
Przedwczoraj ojciec na skype opowiadal mi , jak syn jego przyjaciela z pracy mial wypadek samochodowy.
Jechal autem ( podarowanym mu przez rodzicow seicento), i wjechal na skrzyzowanie juz na zoltym swietle... Niestety w miedzyczasie pewnie przeskoczylo juz na czerwone, i Ci na bocznych dostali zielone. Z dwoch stron wjechaly mu samochody w dooope. Z seicento nie zostalo nic, mlody powinien "na msze" dac, ze z tego wyszedl calo.
Tamte auta-jakies solidne , chyba toyota i audi- uszkodzone, ale do naprawy.
Policja przyjechala po chwili, i co sie okazalo? Ze Mlody na rewersie prawka, w tabelkach ma zaznaczone kody chyba 01.06, ktore policjant tlumaczy jako : moze prowadzic pojazd w okularach badz soczewkach kontaktowych. Mlody jechal bez, a danego symbolu na prawku nawet nigdy nie rozszyfrowal.
Wiec-procz mandatu za spowodowanie wypadku (chyba 500 zl)dostaje jeszcze: brak uprawnien do prowadzenia samochodu (1000 zl).
Do tego- ubezpieczalnia wypina sie na takiego sprawce wypadku, ktory jezdzi bez uprawnien.

Wnioski- mlody musi sprzedac mieszkanie, ktore kiedys dostal rowniez od staruszkow, bo naprawy tych dwoch samochodow, ktore bedzie musial dokonac na wlasna reke pochlona ogromna kase.

Aha, jeszcze jedno. Moj ojciec tez ma takie kody , i rowniez o tym nie wiedzial, a zdal sobie sprawe dopiero jak mu tamten o tym powiedzial.... Tak wiec sprawdzcie sobie, jesli mozecie byc w tej grupie.

Ostatnia edycja:
Dla tych z mocnymi nerwami!!!

Dedykuję wszystkim ''pewniakom'' na drodze [+18]

ja jestem w szoku....

qva... nie mogę oglądać takich filmików... popłakałam się na maxa... to jest coś czego boje się każdego dnia... że jakiś idiota zabije mnie albo moich najbliższych... dlatego nawet na zielonym świetle się rozglądam i patrze jak zachowują się samochody...

Katik nie możesz generalizować że to polscy kierowcy tak głównie jeżdżą... ten filmik od kunguuni zawiera wypadki nie w Polsce... a to chyba też o czymś świadczy...

Ostatnia edycja:
co do wypadków... syn znajomego mojej mamy w zeszłym roku zginął w wypadku...
Jechał razem ze swoją dziewczyną i kolegą. Wracali z urlopu do domu... jechali zgodnie z przepisami... ale jakiś debil w BMW bardzo się śpieszył i spowodował wypadek... skasował im cały tył rozszczelniając instalację gazową... cała trójka spłonęła żywcem... :eek:

Kici, alez ja wiem, ze to nie sa filmiki z Polski. Gdyby tak bylo trzeba by sie juz kompletnie zalamac.
Chodzi mi o to, ze styl polskich kierowcow, jest wybitnie beznadziejny!
Jechalas kiedys autostrada przez Niemcy? Przez kraje europejskie?
W Niemczech na wielu odcinkach nie maja ograniczen w predkosci. I co? I jeden samochod na 20 jedzie szybko (i z tego co zauwazylam z predkoscia w parze idzie dobry samochod), reszta jedzie 130/140.
W Polsce mamy ograniczenie do 130 (chyba po tych podwyzkach ostatnich), i prawie wszyscy jada szybciej....a przeciez nie mamy ani jednej autostrady 3 pasmowej, stan ich jest oplakany, tak samo jak stan wielu aut na polskich drogach.
Ot....

no tak to prawda... mentalność polskich kierowców pozostaje dużo do życzenia... ale powodem jest też różnica w karaniu. Na zachodzie konsekwencje i kary są bardziej dotkliwe niż u nas i to skutecznie odstrasza przed łamaniem przepisów... a u nas ciągle zbyt pobłażliwie traktuje się morderców za kółkiem...

znam go...widziałam już go kiedyś mąż mi pokazywał... i ten podkład...
takie "reklama" powinna być pokazywana w telewizji ku przestrodze!

matko...straszne to...ale tak sobie myślę, że dobrym rozwiazaniem byloby puszczanie takiego filmu na kursie z prawa jazdy, może wtedy Ci mlodzi, świeżo upieczeni kierowcy jeździliby z wyobraźnią...

reklama
Wronka na kursie też...ale wiesz jak to bywa z PAMIĘCIĄ u takich świezych kierowców... szybko zapominają dlatego codziennie powinni to puszczać

Do góry