Dla tych z mocnymi nerwami!!!
Dedykuję wszystkim ''pewniakom'' na drodze [+18]
ja jestem w szoku....
takie cos powinni regularnie w telewizji pokazywac.
Nie bede sie rozwodzic na temat stylu jazdy w Polsce, ale z reka na sercu musze przyznac, ze w ciagu 4 lat w anglii nigdy nie wyprzedzalam w miescie, malo tego- nie widzialam takiego manewru w wykonaniu innych.
W Polsce natomiast sa gowniane drogi, i kretynscy kierowcy, ktorzy za nic maja ograniczenia, i praktycznie ZAWSZE jezdza szybciej niz obowiazujacy limit.
EDIT
Wrzuce cos jeszcze na temat wypadkow...
Przedwczoraj ojciec na skype opowiadal mi , jak syn jego przyjaciela z pracy mial wypadek samochodowy.
Jechal autem ( podarowanym mu przez rodzicow seicento), i wjechal na skrzyzowanie juz na zoltym swietle... Niestety w miedzyczasie pewnie przeskoczylo juz na czerwone, i Ci na bocznych dostali zielone. Z dwoch stron wjechaly mu samochody w dooope. Z seicento nie zostalo nic, mlody powinien "na msze" dac, ze z tego wyszedl calo.
Tamte auta-jakies solidne , chyba toyota i audi- uszkodzone, ale do naprawy.
Policja przyjechala po chwili, i co sie okazalo? Ze Mlody na rewersie prawka, w tabelkach ma zaznaczone kody chyba 01.06, ktore policjant tlumaczy jako : moze prowadzic pojazd w okularach badz soczewkach kontaktowych. Mlody jechal bez, a danego symbolu na prawku nawet nigdy nie rozszyfrowal.
Wiec-procz mandatu za spowodowanie wypadku (chyba 500 zl)dostaje jeszcze: brak uprawnien do prowadzenia samochodu (1000 zl).
Do tego- ubezpieczalnia wypina sie na takiego sprawce wypadku, ktory jezdzi bez uprawnien.
Wnioski- mlody musi sprzedac mieszkanie, ktore kiedys dostal rowniez od staruszkow, bo naprawy tych dwoch samochodow, ktore bedzie musial dokonac na wlasna reke pochlona ogromna kase.
Aha, jeszcze jedno. Moj ojciec tez ma takie kody , i rowniez o tym nie wiedzial, a zdal sobie sprawe dopiero jak mu tamten o tym powiedzial.... Tak wiec sprawdzcie sobie, jesli mozecie byc w tej grupie.