reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze kochane 9 miesięcy, czyli ciążowy kogel mogel :-)

Wlasnie otrzymalam takiego sms:

Przyjacielu mam do Ciebie ogromna prosbe, ale prosze nie zawiedz mnie - Idz 4 lipca na wybory i zrob wszystko co mozesz, aby w niedalekiej przyszlosci w czasie spotkan dyplomatycznych Pierwsza Dama nie szczala do kuwety.

buahahahha
no ale tak w sumie Alik jest chyba kocurem:-p

reklama
no nieźle... ale ja już te 2 tygodnie temu mówiłam że ide głosowac tak coby kot nie był pierwszą damą bo to obciach...mimo że ja kociara jestem straszna

podobno autentyczna sytuacja

Autobus,pełen tłok ludzi (godzina 16, każdy wraca z roboty), jednym z pasażerów zajmujących miejsce siedzące jest czarnoskóry mężczyzna, wiek nieznany. Autobus staje na przystanku, wsiada kobieta w ciąży (zaawansowanej) z zakupami i jakaś babcia (i inne osoby). Murzyn widząc kobietę w ciąży wstaje i mówi do niej: "Proszę sobie usiąść" i grzecznie się odsuwa, podaje dłoń żeby się go złapała - autobus już rusza. Babcia widząc zwalniane miejsce, odpycha kobietę brzemienną i pędem wskakuje na krzesełko, zajmuje je i siedzi w niebo wzięta. Czarnoskóry powiedział jej ładnie: "przepraszam, ale ustąpiłem miejsca tej kobiecie, bo jest w ciąży i wygląda na zmęczoną, chyba niestanie się pani nic, jeśli postoi pani trochę a da usiąść tej pani." Na co babcia odpowiada: "Nie wiem z jakiego plemienia pan jest, ale tutaj,w tym cywilizowanym kraju ustępuje się miejsca starym, schorowanym kobietom, a nie młodym, zdrowym."
No niestety miała pecha, bo czarny najwidoczniej się mocno zirytował przytykiem rasistowskim więc ładnie i dosadnie odpowiedział starszej pani:
"Nie wiem, z jakiej wioski pani jest, ale w mojej to takie stare i zgryźliwe pi...y zjada się na kolację".
Ponoć reakcja autobusu była nie do opisania.

Dobranoc

podobno autentyczna sytuacja

Autobus,pełen tłok ludzi (godzina 16, każdy wraca z roboty), jednym z pasażerów zajmujących miejsce siedzące jest czarnoskóry mężczyzna, wiek nieznany. Autobus staje na przystanku, wsiada kobieta w ciąży (zaawansowanej) z zakupami i jakaś babcia (i inne osoby). Murzyn widząc kobietę w ciąży wstaje i mówi do niej: "Proszę sobie usiąść" i grzecznie się odsuwa, podaje dłoń żeby się go złapała - autobus już rusza. Babcia widząc zwalniane miejsce, odpycha kobietę brzemienną i pędem wskakuje na krzesełko, zajmuje je i siedzi w niebo wzięta. Czarnoskóry powiedział jej ładnie: "przepraszam, ale ustąpiłem miejsca tej kobiecie, bo jest w ciąży i wygląda na zmęczoną, chyba niestanie się pani nic, jeśli postoi pani trochę a da usiąść tej pani." Na co babcia odpowiada: "Nie wiem z jakiego plemienia pan jest, ale tutaj,w tym cywilizowanym kraju ustępuje się miejsca starym, schorowanym kobietom, a nie młodym, zdrowym."
No niestety miała pecha, bo czarny najwidoczniej się mocno zirytował przytykiem rasistowskim więc ładnie i dosadnie odpowiedział starszej pani:
"Nie wiem, z jakiej wioski pani jest, ale w mojej to takie stare i zgryźliwe pi...y zjada się na kolację".
Ponoć reakcja autobusu była nie do opisania.

Dobranoc

he he niezłe ale swoją drogą zawsze dziwi mnie jedno . jak się siedziało gdzies w autobusie ( dawno nie jechałam dlatego w czasie przeszłym ) to stała taka babcia nad tobą i sapała specjalnie jak to ona nie ma siły tylko żeby jej dac tyłek posadzić. W Wawie kto mieszka wie gdzie hala mirowska ( wielki bazar centrum miasta ) i tam zaobserwowałam super zjawisko jak podjedzie tramwaj na przystanek zaczyna się wyścig tych babć , obładowane wózkami na kółkach bądz siatami ścigają się do miejsc siedzących przy okazji przepychając rzucając siate na miejsce ( bo jak postawi to jej itp ) Mówie wam kondyche niektóre mają super .. a jak się można uśmiać jak sie siedzi w takim tramwaju i na to patrzy

he he niezłe ale swoją drogą zawsze dziwi mnie jedno . jak się siedziało gdzies w autobusie ( dawno nie jechałam dlatego w czasie przeszłym ) to stała taka babcia nad tobą i sapała specjalnie jak to ona nie ma siły tylko żeby jej dac tyłek posadzić. W Wawie kto mieszka wie gdzie hala mirowska ( wielki bazar centrum miasta ) i tam zaobserwowałam super zjawisko jak podjedzie tramwaj na przystanek zaczyna się wyścig tych babć , obładowane wózkami na kółkach bądz siatami ścigają się do miejsc siedzących przy okazji przepychając rzucając siate na miejsce ( bo jak postawi to jej itp ) Mówie wam kondyche niektóre mają super .. a jak się można uśmiać jak sie siedzi w takim tramwaju i na to patrzy

w Katowicach na dworcu to samo.
Wraz z pojawieniem sie autobusu na horyzoncie we wszystkie staruszki wstepuja sily witalne, ktore uchodza wraz z zajeciem upragnionego miejsca.

a to slyszalyscie?

w autobusie, a jakze, staruszka stojac nad mlodziencem mowi:
chlopcze, ustapilbys mi miejsca. ty mlody jestes, jeszcze sie nasiedzisz...

na co mlodzian:

pani jest stara, i juz sie nasiedziala...

podobno autentyk

reklama
hala mirowska... moja babcia mieszkała dwa przystanki od niej :-D zawsze jak jeździłam do niej to nie siadałam bo jak tylko tramwaj zajechał pod halę to wyścig taki, że nawet stojący byli potrącani :-D rewelka... nawet babcia z kulami chwyciła kule pod pachę i pędem do miejsca :-D

a z serii ponoć autentycznych historyjek:
siedzi sobie dres w autobusie, nagle wsiada babulinka.
Nikt nie wstaje poza dresem - dres chwyta babcie i mówi: "babcia se pier*dolnie" :-D

Do góry