reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze kochane 9 miesięcy, czyli ciążowy kogel mogel :-)

Ja przytyłam 16 a straciłam 23. Wszystko dzięki karmieniu.
8 miesięcy karmilam i mogłam jeść wszystko a i tak waga leciała na łeb na szyję :tak:

reklama
Ja jestem na etapie chrupków kukurydzianych ;-)

Ja dziecku wyjadam chrupki :zawstydzona/y:

Zjadłam J ten żółty ser (zostały tylko dwa plasterki) i on do mnie "sama mówiłaś, że 30 deko to za dużo, bo wyschnie, a teraz co". A ja mu na to odsłaniam brzuch i mówię "dziecko, krzycz na dziecko, ono Ci zjadło, nie moja wina" i do brzuszka "synek, słuchaj tata bedzie krzyczał". J rozbrojony;). To się nazywa girl power!

:-)Dobre :-)

A u mnie chyba... stratują mdłości.
Albo tylko tak mi niedobrze od rana.

Ja w pierwszej ciąży przytyłam prawie 25 kg. Ciężko było mi je zrzucić ale się udało. Teraz nie chciała bym przytyć więcej niż 15 kg ale nie wiem czy tak się uda. Jeśli nie to trudno;-).

A i trzeba zwracać uwagę na ulotki, bo część tych kremów, nawet specjalnie dla ciężarnych jest dopiero dozwolona od lub po 4 miesiącu!
:szok::szok::szok: naprawde?
Mi tesciowa z Polski przywiozla Dermike Body de Luxe krem ujedrniajacy, i juz smaruje sie na noc. Przeczytalam ulotke pobieznie, ze jest dla kobiet w ciazy, i wyrzucilam.
Czy ktoras z Was ma moze cos takiego w domu i mogla by sprawdzic w ulotce?

Ja póki co schudłam 3 kg, ale co się dziwić skoro apetytu zero i jem tylko z rozsądku. W poprzedniej ciąży też na początku trochę schudłam i potem przytyłam 13 kg.
W czasie karmienia waga wróciła do normy ale za to jak przestałam karmić to parę kilo przybyło.

Jak ja bym chciała mieć jakieś zachcianki, na razie nic mi nie smakuje, jedyne co mi jako tako wchodzi to kanapki z pomidorkiem i winogrona, ale ile można jeść kanapki.
A dziś idę do mamy na obiadek na kopytka, na myśl o nich nie robi mi się niedobrze więc może trochę rozszerzy mi się menu.
Kompletnie nie mam ochoty na mięso, wędliny itp

Ja w poprzedniej ciaży używałam kremów na rozstępy, nic to nie dalo, teraz używam zwykłej oliwki.

Znam kobiety, które nie używały nic i mają teraz świetne figury i zero rozstępa, a znam tez takie które smarowały sie jak opetane i miały całe ciało w rozstepach, wiec uwazam, ze jesli maja byc to i tak beda mimo wszystko.

Ja tymczasowo nie mam ochoty na nic, w dosłownym znaczeniu tego słowa, a najlepsze jest to, że wciskam w siebie jedzenie (no, przecież musze cos jeść) i po kilku kęsach jestem napchana jakbym z jakiegos obfitego przyjęcia wyszła, a raczej się wyturlala...

reklama
Do góry