reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze kilogramy w ciąży.

Olcia ty to za malo przytylas zeby jeszcze cos wyszlo:tak:
Mnie na pupie i nogach ozdobniki ominely.Tylko brzuch.No ale jak ma sie w pasie ponad 120 cm!! to sie nie dziwie:-D

reklama
a ja mam 15 na plusie i dwa rozstepy na piersiach ale zbytnio sie jeszcze nie ciesze bo slyszalam ze po porodzie moga sie jeszcze zrobic;-)oby nie:-)

dagrab- mam taki apetyt na dniach, że jak tak dalej będę w siebie ładować, to przez ten ostatni okres przytyję więcej, niż w czasie całej ciąży :zawstydzona/y: mały kombajn

Olcia, Dagrab ja też mam tam rozstępy, jeszcze pamiątka po pierwszej ciąży! I tak się zastanawiam czy one mi nie wyszły w trakcie porodu albo zaraz przed, bo całą ciąże ich nie widziałam! Teraz mnie wkurzają strasznie ale niestety nic nie da się z tym cholerstwem zrobić!

Ja mam 15 kg na plusie, juz od Swiat i mam nadzieje, ze tak zostanie do konca :-p a rozstepy zrobily mi sie na boczkach tylko. W pepie 110 cm :cool2:

Munie jak na "leżącą" ciąże to i tak niewiele te 12 kg, przypuszczam że jakbys się ruszała to by mniej było, ale to i tak dużo nie jest.

Olcia co do oponki na brzuchu to nie wiem czy to kwestia kremów czy czego ale u mnie bardzo długo sie trzymała. Niby brzuszek się wchłonął ale wisiała taka mała nadwyżka skóry u dołu. Mogłam ćwiczyć brzuski nie brzuszki żeby wyrobić mięsnie ale ten naddatek chyba trzeba by wyciąć... z tymże brzucho miałam ogromny więc nie ma się co dziwić.

to ja musze powiedziec ze mam 24 kilo na plusie i 124 cm w pasieee az sie boj co to bedzie jak juz urodze Leonka mam nadzieje ze worek z przodu mi sie wielki nie zrobiiiii bo sie zalamie,co do rozstepow to caly czas sie smaruje 3 razy dziennie Palmersem i Biooilem no i co z tego jak mi powylazily na boczkach bardziej z tylu ,na pupci pare i wewnatrz ud i pare na cycuszkach dzieki bogu narazie nie mam na brzuszku no ale to zobacze jak bedzie po porodzie

Ostatnia edycja:
a ja dalej kontestuję smarowanie się i na brzuchu dalej nic nie mam, a na udach i pupie nic nowego, same starocie z czasów Maćka. Także jak dla mnie to potwierdzenie, że w I ciąży wyrzuciłąm kasę w błoto na te smarowidła.

Munie
- a Ty w ciązy się Elancylem smarowałaś? Można? Ja sobie przed ciążą kupowałam Vichy anty cellulit i rozstępy i tam chyba pisze, zeby w ciąży nie stosować. To kwestia kofeiny i innych składników.

reklama
Ja smaruję się olejkiem ze słodkich migdałów, naturalny, niedrogi, siostra się nim smarowała tylko, że ona ma skłonności i jakieś jej wyszły na 2 tyg przed porodem. Na razie nic nie mam, ale mały brzuszek jest więc skóra bardzo się nie rozciąga a piersi mam wrażenie, że zmalały przez ostatnie 2 miesiące...

Do góry